Då är man trött.

Melwin somnade igår vid 19.30. Det sista han gjorde var att kissa. Han har sovit precis hela natten utan att vakna. och när han idag vaknade kl 7 så var han genomvåt, fast det hade börjat torka. Han hade alltså kissat i sömnen och inte vaknat. Då är man trött!
Haha han är väl slut efter helgen! igår var vi i stadsparken ett par timmar. Sen satt vi ute här utanför en stund så barnen lekte i lekparken.


Idag kanske vi ska åka ut till torpet efter lunch. Skönt att slippa vara i stan. Barnen kan springa som de vill och hoppa studsmatta m.m.

Melwin har fyllt 4 år.

Igår var stora dagen. Melwin vaknade femtioelva ggr på natten och frågade om han fyllde år nu. Vid 5 gav jag upp och vi gick upp och satte oss i soffan. Han hade då varit vaken sen 5.30..
Vi väntade tills Mikael kom från jobbet och lia vaknat så fick han sina födelsedagspressenter. Han blev jätteglad.
Vi duschade och fixade lite här hemma. Han frågade ungefär var tionde minut när gästerna skulle komma.

Så till slut var klockan 11 och de kom. Han öppnade paketen och var duktig och slängde allt papper när han öppnat ett paket. Sen fortsatte han med nästa ;-)
Vi åt lite mat och sen fikade på glasstårta. Självklart fick han blåsa ljus i tårtan.
Barnen fick åka raggarbil med Malin och Alvina en stund. Vi andra knallade fram mot stan och mötte upp barnen där för ankrace.
Vi gick sen hem och vilade en stund, var riktigt skönt!

Vid 18 gick vi bort mot hagakiosken och satte oss på en bänk och Melwin stod länge och kollade på bilarna. Lia och hennes kompis sprang i skogen och byggde koja.
Vi gick hemmåt och satte oss utanför mormors balkong och satt där till ca 21. Melwin tog ut en snurrsak som han fick i pressent av Felicia idag. Han sprang och hade jättekul med den hela tiden! Lia lekte med sina kompisar på gården. Sen fick hon följa med en kompis och hans pappa till hagakiosken och köpa glass. När hon kom tillbaka förs hon som bara den! Hon hade gått utan jacka dit, käkade glass och temperaturen sjönk ganska fort då solen gick ner.

Vi gick in och barnen åt lite och bytte om till pyjamas, Melwin la sig bara i sin säng så sov han ;-) Han hade då varit vaken sen 4.30 på morgonen och somnade vid 21. Haha men han har haft en riktigt bra 4-årsdag!


Måste börja nu.

Imorgon är Mikael ledig från jobbet så vi ska storstäda, skönt att få hjälp med det. Tänkte börja lite smått idag som att tvätta upp den tvätt som är. Slänga ut och ruska alla mattor. Måste bara komma igång någon gång. Jag har varit skitseg med att komma igång med saker hemma nu i någon vecka.

Idag ska någon komma och laga ugnen. Skönt och hoppas att den fungerar som den ska sen.

Nu när jag anstränger mig minsta lilla så får jag sammandragningar. De börjar göra ont också..
Nä börja fixa här hemma var det ja..

Nästan inget.

Haha kom hem igår med ballonger till Melwins kalas, två rullar inslagningspapper och lite godis.
De hade täcke och kudde till vagnen men fanns bara täcken kvar, så ska åka dit någon annan dag och köpa det. Hoppas på att de fått in kuddar då. Fast de hade inga bäddset till vagn. Men det får vi köpa någon annan stans.

Nu har vi käkat frukost och ska strax fixa oss inför skola och dagis. Melwin räknar ner varje dag tills på lördag. Och han är jätteduktig på det ;-) Idag visste han att det var 3 dagar kvar. För igår var det 4..

Ska försöka slänga in några bilder någon dag då jag har tid.

Fixerad.

Varit hos mvc och allt var bara bra. Blodtrycket fortfarande lågt, 110/60. Sf måttet var på 35 cm. Och bebisens hjärtljud låg på 138 s/m. Och den var FIXERAD! Anita sa att det var ovanligt att den fixerar sig när man har barn innan. De brukar göra det precis innan förlossningen startar eller under. Så hon tyckte jag skulle ta det lite lugnt ett tag framöver så det inte startar alldeles för tidigt. Det tycker jag också, fram till vecka 38 vore lagom.
Är i vecka 36+1 idag.
Fick skriva förlossningsbrev m.m. Skrev att jag bara vill ha lustgas och absolut inga sprutor! Haha..

Lia och Melwin var hos mamma under tiden. Nu gick Lia ut och lekte med en kompis. Ska försöka få in henne vid 16 tiden för då ska vi åka med mormor till hem och hobby i hjo. Ska inte köpa något speciellt utan bara kika. Se om jag hittar något kul. Undra om de har täcke och kudde till barnvagn och kanske även bäddset till det. Vet att de har haft till spjälsäng iaf.

Igår kladdade Melwin mat på ena soffan så hela klädseln fick åka in i tvättmaskinen. Det hänger på tork nu. Ser väldigt snyggt ut i soffan just nu.. Har lagt lakan över dynorna. Får se om det är torrt ikväll.

Vill kunna andas.

Alltså jag får snart panik. Bebisen ligger och sprattlar med benen på lungorna och har gjort precis hela dagen. Har kännt av det när jag stått upp idag också. Inte gjort det innan. Ligga och sitta är inte att tänka på.
Men nu är det maj och inte så många veckor kvar..

Imorgon ska jag till mvc. Sist var hjärtljuden 138 s/m. Och sf-måttet 33 cm. Har legat mellan "normalkurvan" och "översta kurvan" hela grav. Med Lia och Melwin så låg jag ganska så jämt på normalkurvan.
Men som Anita sa så märktes det att jag inte röker. För bebisen är stor fast min mage är liten. Oftast om man röker så dalar sf-måttet på slutet för bebisen blir lite tillväxthämmad pga rökningen. Ja, det sa hon faktist till mig!
Jag tror att om den kommer runt bf så kommer den väga runt 3,5-3,9. Mellan Lia och Melwins vikt.. har bara en känsla av det.

Mikael och Melwin är nu iväg och kör Lia till scouterna. Ska vila fram tills Lia ska hämtas.

Skitunge..

Lia låg vaken inatt i 2 timmar. Hon fick för sig att det var morgon och hon ville till skolan! Jag fortsatte sova men vaknade till innan hon somnade. Hon lär ju vara trött idag.
Melwin sov hela natten som vanligt. Så skönt att båda barnen sover hela nätter utan något undantag ibland, som inatt. För en bebis kan ju vara vaken lite då och då.

Sista veckan nu i maj så tar Melwin sommarlov. Sen börjar han inte förrän i mitten på augusti. Fick bli så för Mikael är föräldraledig med Melwin 2 veckor nu i maj och början på juni. Sen ska han ta ut 10 pappadagar med bebisen. Sen var det bara 2 eller 3 veckor innan sommardagiset började. Så lika bra att hålla honom hemma efter som Lia ändå har sommarlov. Och sen efter sommardagiset så har Mikael semester..

Måste tipsa om en god saft vi köpte sist vi handlade. Bob Mix med smak av annanas och passion. Dricker man den iskall med massa is i så smakar det nästan glass! Melwin och Mikael älskar saften också. Lia är så löjlig så hon ville inte smaka..

Nu ska vi göra oss klara för skola och dagis. Och jag hoppas de kommer och fixar våran ugn idag eller att vi får en ny spis. Den går på högsta effekt fast man bara har tex 175 grader på. Vilket resulterar i att alla mat blir kolsvart.. Försökte mig på att göra en äppelkaka igår. Hade mycket lägre grader på än vad det skulle vara. Efter 15 min var den kolsvart... Kul..

Trötta och hungriga.

Har varit ute ett par ggr idag med Melwin. Han bara älskar att cykla. Men han är allt bra fäst vid Lia. Vill bara vara med henne hela tiden. Han får ju inte vara med ute när Lia leker med kompisar.
Det var riktigt kallt ute idag. Blåser som sjutton.
Om en stund kommer Mikael hem. Ska bli skönt. han åkte vid 7 i morsse och spelade. Han är på väg hem nu. Ringde och fjäskade lite så han skulle köpa med pizza hem ;-) Haha middag hos mamma och kvällsmat blir pizza. Snacka om att man är lat! Visserligen så hjälptes jag och mamma åt med maten hos henne. Men det är ändå inte som att laga mat hemma.

Har ont i ryggen idag. Har försökt att lägga mig ner och vila ett par ggr idag. Men mina revben och lungor klarar inte det. Kan inte andas när jag ligger ner. Och efter som jag håller igång från tidig morgon till sen kväll så somnar jag av ren utmattning på kvällarna. Sover oftast hela natten utan att vakna. Kanske ett toabesök någon natt.. Haha på det sättet är det skönt, jag slipper springa upp och ner hela nätterna till toan iaf.

Melwins ben slutade att göra ont på förmiddagen och han har inte sagt något mer sen dess. Skönt.. Men blir ändå vc i veckan.

Växtvärk eller?

Kännde att detta fick bli ett eget inlägg.
Jag har ju skrivit några gånger att Melwin har ont i benen på natten.. Han vaknar och skriker, går inte att trösta honom. Jag får massera och ge alvedon eller ipren. Brukar ge med sig efter någon timma eller två.

Nu de senaste veckorna så har han sagt oftare och oftare på dagarna att han har ont. Och jag märker att är vi ute mycket och när han springer, alltså inte vilar benen så mycket. Så blir det värre.
Idag har han klagat hela morgonen att han har ont i benet, han har till och med haltat lite till och från nu idag. Det är oftast det vänstra han har ont i nu.
Så jag satte mig och sökte på växtvärk på nätet. Kom in på 1177 sida om växtvärk.

Där står det att de oftast har ont i båda benen, Melwin har oftast ont i det vänstra.
De ska inte bli värre av att de anstränger sig, Melwin får mycket ondare då.

Sen står det så här: (klistrar in direkt från deras sida)
Om värken inte ger med sig eller om värken kommer på dagen bör man kontakta vårdcentralen. Det gäller också om barnet får svårt att gå, börjar halta eller om värken endast är i ena benet eller alltid på samma ställe.

Han har ju ont på dagen nu, han haltar och det är oftast i ena benet bara.

Usch blev riktigt orolig när jag läste det. Är nu rädd för att det kan vara en tumör eller något sådant.. Ska ringa vårdcentralen imorgon. Lika bra att kolla upp det..
Tycker så synd om Melwin som ska ha så ont..


Ont nu..

Nu var det länge sedan igen.. Har inte haft tid helt enkelt. Har jobbat och skulle jobbat sista dagen i fredags kväll. Men jag har haft så ont den senaste veckan så jag fick ringa och säga som det var.. Det gick helt enkelt inte.
Är nu idag i vecka 35+6. Inte långt kvar nu. Mindre än 1 månad ;-) Allt är klart. Bara bärsjalen som min syster ska leta fram. Sen bädda spjälsängen och vagnen. Alla kläder är tvättade och ligger så fint i lådorna i nymålade byrån.
Jag kan verkligen inte andas och mina revben är helt ömma. Bebisen ligger och trycker högt upp så jag knappt kan sitta!
Melwin har kännt bebisen några gånger innan, men igår så kännde han och då var det ett riktigt liv i magen. Han utbrast: -Vad är det? Fick förklara att nu är bebisen så stor så nu känns inte bara sparkar utan man känner när hela bebisen rör sig i magen. 
På lördag så fyller Melwin 4 år. Fatta vad tiden går fort! Han längtar som bara den. Just för att han får paket men sen så är det ju crusing också. Han vill se alla bilarna.

Lia ser man inte av så mycket vissa dagar. Hon kommer hem från skolan och äter mat. Sen går hon ut och leker. Kommer in när hon är hungrig eller behöver gå på toa. Vi får släpa in henne på kvällen när det är dax för kvällsmat och läggdax.

Nu ska jag och Melwin få på oss lite kläder så vi kan gå ut sen på förmiddagen. Lia är klar redan hon sitter och skriver. Hon verkligen älskar att skriva..

RSS 2.0