Ännu mer jobb.

Då har de ringt mig för tredje gången idag från jobbet. De förlängde min dag i morgon. Skulle bara jobbat eftermiddagen igentligen men nu jobbar jag kväll också. Först 13.30-16.30 på en avdelning sen 17-21 på en annan. Gött att få jobba ;-)

Har nu fått handlat allt som vi behövde. Blev lite granna. Tur att mamma körde oss. Hade aldrig fått med det på vagnen. Bäst att gosa med barnen för jag lär inte träffa dom så mycket resten av veckan.

Vilken vecka det kommer bli.

Varit uppe sen kl 6. Hjälpt barnen på med kläder, gett dom frukost. Lämnat Lia på dagis. Hem och grejat lite och duschat så nu äntligen har jag ätit frukost! Var så jäkla hungrig. Jag bara måste ha frukost på morgonen.

Dom har ringt från jobbet varje dag denna vecka. Till och med flera gånger per dag! Jobbar torsdag, fredag, lördag och söndag! Kommer inte träffa mina älsklingar alls mycket nu ju. Men det är ju så här folk jobbar så det är ju så det får vara! Det blir ju pengar av alla de här jobbade timmarna.. Och en ganska bra lön kan jag lova ;-) Jobbat varenda helg i januari nu. Dock bara lördagen då jag var sjuk.



Båda barnen när de var sjuka nu i januari. Lia var dock mycket piggare än Melwin.



Melwin är så pass frisk nu så han får vara på dagis i morgon och på fredag. Nu ska jag fixa iordning håret för min snälla mamma ska köra fram mig så jag kan handla lite. Kommer ju inte kunna åka och storhandla förrän tidigast måndag. Har typ inget hemma just nu. Eller mat har vi men inget jag är sugen på att laga ;-)
Våran jäkla bil har varit trasig nu 2 ggr sen innan jul. Först fick vi byta startmotorn, nu är det avgasaröret som håller på att åka. Så hela bilen dånar. Bara att slänga ut pengar och fixa. Måste ju ha en bil!


Besök hos mamma.

Nu på eftermiddagen gick jag och Melwin hem till mamma, pappa och Felicia. Vi hade tråkigt. Felicia var genomförkyld så jag tog med lite tigerbalsam som hon klenade på bröstet. Hon kunnde inte ens prata normalt ;-)
Melwin tyckte det var jättekul att gå dit själv utan Lia. Annars är hon alltid med.

Vi bakade godis/kakor som blev jättegoda hemma hos mamma. Smälte blockchoklad, hällde i cornflakes, rice krispies (flingor,puffar eller vad det är), cocos och lite hasselnötter som vi krossat. Hällde allt i formar som fick stå i frysen en stund. Var skitgott. Tyckte Melwin och Lia också. Fick med oss hälften hem ;-)

Nä nu börjar Ncis igen, måste kolla på det.



Kallt.

Nu fryser jag som bara den och har gjort det sen i morse.. Bara jag inte blir sjuk igen. Det vill jag inte. Hatar att vara förkyld.

Nyss har Anna varit här med Tim. Hon skulle fixa lite med en grej på våran data. Gick inte med mammas och pappas. De hade en för gammal ;-)
Lia är glad idag. Hon har inte trotsat något. Melwin ska vi inte ens tala om, han är sur idag. Antagligen för att han har feber.
Nu ska jag fixa klart maten tills Mikael kommer hem. Potatisen börjar nog bli klar tror jag.










Min pricigkorv när han hade vattkoppor! De som syns är bara de som han kliat på och blivit störst. Sen hade han massa små som inte syns på korten. Fanns inte en cm av hans kropp som inte hade en koppa!

Nu är Melwin stor kille!

Sen några veckor tillbaka har Melwin gått utan blöja på dagarna. Han har aldrig kissat ner sig. Han går på toaletten eller pottan. Igår gick han till dagis utan blöja för första gången! Det hade gått bra hela dagen. Han var superduktig sa fröknarna. Han sov middag på dagis utan blöja.
Så nu är det bara på natten kvar som han ska bli blöjfri. Men så länge som han dricker välling på kvällen så lär det inte fungera utan. Får ta det när han slutat med vällingen helt enkelt. Går ju bara åt 1 blöja per dygn ;-) Lite skillnad kan jag lova..
Melwin är jättestolt över sig själv!

Det fick jag sota för!

I någon vecka har jag orkat legat vaken till "sent" på kvällarna. För mig är det sent iaf. Brukar ju stensomna runt 21 i vanliga fall. Nu har jag varit vaken till närmare 23 så gott som varje kväll. Har jobbat kväll lördag och söndag och då slutar jag 21. Har inte kommit till ro att somna förrän frammåt 23 då.
Igår var Mikael också uppe, vi satt och pratade och till slut la jag mig i sängen. Sov ca 2,5 timma. Sen vaknade Melwin han hostade och kunde inte riktigt komma till ro. Han låg vaken i över 2 timmar! Sista timmen var för att Lia sprang ut och kollade om jag somnat i Melwins säng. Hon undrade om jag kommer snart. Gick in och väckte Mikael och sa att han fick ta Lia tills Melwin somnat.
Så till slut sov Melwin. Lia låg och vred och vände på sig. Hon var törstig och hon låg och viskade något jag inte hörde vad det var. Tror jag somnade runt 4.30! Sen ringde telefonen vid 6.30.. Jag vet inte hur många gånger det ringde, kom till slut upp och svarade. Det var jobbet. Dom undrade om jag kunde komma in och jobba 7-13 idag. och det gjorde jag. Just då kännde jag mig något så när pigg.

Kom till jobbet efter att ha lämnat barnen på dagis. Började jobba. När de boende skulle ha frukost kännde jag mig mer död än levande! Jag hade fruktansvärt ont i ögonen. Det känndes som om jag skulle somna stående.
Vi satte oss och åt frukost. Jag trodde ögonen skulle falla ihop! När vi väl satte igång att jobba igen efter "rasten" så såg jag till att ha något att göra hela tiden. Hade nog inte orkat dagen annars!

Så där fick jag för att "orka" vara vaken så länge.. Idag ska jag stupa i sängen inom 50 minuter! Är så jäkla trött..
Fick mer jobbtider i helgen. Räknade ut att jag jobbat varje helg sen jul. Var ledig helgen den 26-27 december senast. Visst vill jag jobba. Men varje helg är ganska jobbigt. Jag träffar aldrig Mikael. Jobbar jag kväll en vardag så säger vi hej och hej då i dörren. På helgen så jobbar Mikael lördag "natt" Han jobbar mellan 3-6 eller 3-10. Så han behöver ju oftast sova en stund på lördagsförmiddagen då han jobbat färdigt. Då är det typ lördagskvällen och söndagen vi har ihop.
Vi har sagt att vi får försöka stå ut att ha det så här ett tag till. För jag jobbar ju heldre än inte alls!


Min modiga Melwin.

I Torsdags skulle Lia ta sin andra vaccinationsspruta mot svininfluensan. Melwin skulle ha tagit den nu på torsdag som kommer. Men tydligen så kunde syskon ta den sammtidigt. Vi åkte dit med Lia (Melwin var också med så klart) och det var massa folk där med sina barn. Helt överfullt!
Jag fyllde i lappar och efter en lång väntan var det våran tur. Lia hoppade direkt upp i mitt knä. Melwin satte sig själv på en stol. Mormor som var med ställde sig en bit bakom honom. Jag frågade vem som ville börja. Inte Lia, hon ville INTE ta den sprutan alls. Jag frågade då om Melwin ville ta sprutan först. och det ville han.
Sköterskan sa då att vi börjar med Melwin. Och då när hon sagt det hoppar Melwin ner från stolen och går fram till sköterskan och väntade på att få sprutan ;-)
Men sen fick han sitta på en stol och han sa inte ett ord och gjorde inte en min. Lia som kollade på hela tiden kunde inte annat än att sitta stilla och tog sprutan utan problem!


Ska snart iväg och jobba. Lite jobbigt att inte veta vart man ska jobba, inte heller hur länge. Antingen 21 eller 22 slutar jag. De ringde igår och krånglade. Hon skulle ringa tillbka om hur det blev. Men telefonen var tust hela eftermiddagen!

Nu är jag på benen igen.

Fy för att vara sjuk. Jag har verkligen mått skit! Hög feber, ont i kroppen, huvudet och halsen. Melwin är fortfarande sjuk och Mikael har legat i 2 dagar, idag är han mycket bättre.
Men Melwin då, jag kan verkligen inte förstå hur mycket snor han kan ha i sin lilla kropp. Sen 1 vecka tillbaka har det verkligen runnit KONSTANT ur hans näsa. Värst var i söndags och måndags. Nu får jag inte ens röra näsan på honom. Och jag förstår varför, han har sår och är röd under och på näsan. Måste göra skitont!

Ska försöka blogga lite oftare nu. Har varken haft ork, lust eller tid.

Ensam dag.

Idag så jobbar Mikael till 16.30! Hela jäkla dagen. Tänkte att jag kanske kan ta och hälsa på mamma idag. Men kom på att hon och pappa är på väg till göteborg. Mamma ska till nevrokirurgi. Hon har ont i armen, en knöl som svullnar på armbågen och känselbortfall i 3 fingrar. Är på den sidan hon bröt och opererade nyckelbenet.

Får helt enkelt ta och mysa med barnen hela dagen. Funderar på om vi ska ta och våga gå ut en stund? Är ju inte så kallt. Ingen av dom har feber iaf. Kanske kan ta en prommenad fram till stan och handla lite.















De sjukas dag.

Idag så är Lia lite bättre. Hon har iaf fått i sig ordentligt med mat. Lite lite feber hade hon idag. MEN Melwin vaknade upp idag och var genomförkyld! Ingen feber ÄN iaf! Lär väl komma så småning om. Har har ju varit slemmig i luftrören de senaste 2-3 veckorna så jag visste att han skulle bli sjuk så småning om. Han har ju hostat och kräkts ett flertal ggr den senaste veckan.
Vi bestämmde redan i morsse att vi skulle kika på film hela dagen. Men vi hade inga bra filmer, vi har ju sett de vi har. Letade och kikade bland lite grejjer och fann massa brända skivor. Visste att det fanns massa men trodde inte det var några bra skivor. Så vi hittade Petsson och findus och tomtemaskinen, snövit och de sju dvärgarna och Björnbröder. Så nu är spelas sista filmen, petsson och findus. Under de andra två filmerna satt båda barnen som ljus i soffan. Är ju filmer de aldrig sett förut. Vi tog paus för lite mallanmål vid 9.30. Sen när sista filmen var klar åt vi mat (uppvärmt sen igår) och nu fick de faktist några bitar godis var till sista filmen ;-) Är man sjuk så är man!

Fann även några filmer jag ska se någon dag. När man har tid!

Lite trött och sjuka.

Jag somnade om till slut iaf! Vaknade vid 6.45. Bara att få på sig kläder, äta frukost och gör oss iordning. Bara Melwin som fick åka till dagis idag. Lia hade feber igen igår kväll. Idag har Lia varit helt kritvit i ansiktet. Funderar på att ringa vc, men vill inte det. De kommer troligen att säga att det är virus, som vanligt.
Men feber till och från i 1 ½ vecka? Det är inte normalt. Hon äter inget alls. Nu har hon inte ont i halsen längre. Men blir ändå inte frisk!

Ska jobba ikväll och känner inte alls för det. Fast det brukar gå bra bara man kommer dit. Sen har jag hela helgen framför mig med jobb. Skönt att få jobba, men idag känner jag bara för att ligga nerbäddad i sängen med en bok ;-)


Tips till er med 2-3 åringar. Melwin fick av mig och Mikael i julklapp play mais. Det är jättepoppulärt! Helt giftfritt, går att äta och man kan göra vad man vill med det. Och det är jättelätt! Till och med Lia tyckte det var kul.












Så här ser förpackningn ut med beskrivning!
Är beställt från Ekoleko.se Allt man kan köpa på den sidan är miljövänligt och giftfritt!




Drömmar.

Vaknade för någon timma sedan. Drömmde massa otäcka drömmar, har inte kunnat somna om än. Jag som ska jobba ikväll. Måste verkligen somna om NU!

Kvällen.

Då var det kväll igen då. Kom precis hem från jobb. Fanns typ inget att göra idag! Pratade med en som jag jobbade med, om en tant som kom in och la om bensår. Jag sa att jag bott granne med henne när jag var mindre. Då frågade hon vart jag bodde. Försökte förklara så gott det gick. Till slut kom vi fram till att hon "kännde" min moster, sen pratade vi lite till och då tränade hon sina hundar med mina två systrar ;-) Haha så invecklat allt kan vara.

Jag bara svammlar, ska nog krypa ner i sängen och läsa på min bok! Just nu läser jag Tyskungen med Camilla läckberg. Tror det är den femte boken. Har den sjätte också men inte den sjunde. Så den får jag allt köpa. Hon skriver jättebra! Mycket, mycket bättre än Liza marklund! Ett tips till er som läst och gillar liza marklund, så läs böckerna (från början) med camilla läckberg.

Nya tag.

Ja, jag har ju inte skrivit här på ett bra tag. Det kan bero på att jag fått de mest underliga kommentarer som jag inte godkännt! Så jag funderade ett tag och kom fram till att sätta lösenord på bloggen!

Har ätit frukost med barnen nyss. Fick sova till 7 idag. Bättre det än 5.30! Lia har varit sjuk och haft feber och ont i halsen. Men hon är på bättringsvägen. Och igår natt så började självklart Melwin hosta och kräkas! Han hade käkat blåbär på kvällen sen någon gång på kvällen hade han kommit in i våran säng. Ja, ni kan ju räkna ut vad som hände sen. Stod och bytte lakan, satte igång en maskin tvätt och skurade bäddmadrasser. Har som tur var en jättetunn skyddsbäddmadrass över de tjockare bäddmadrasserna så de kom inte så mycket på själva bäddmadrassen. Och de tunna är bara att släng in i tvättmaskinen!

Får se hur det blir på måndag om de kan gå till dagis eller inte. Lia är nog så pass att hon kan gå. Melwin beror nog på hur mycket han hostar och om han kräks mer.

Nu lite bilder från julafton.



Melwin hade bestämt sig för att lämna alla nappar till tomten!



Melwin står och kikar på alla paket under granen hemma hos oss.



Lia vill åka nu!



Hos farmor och väntar på tomten.



Melwin blev rädd för tomten och kröp under bordet med napparna.



Lia var framme och kollade när tomten kom in.



Melwin gick till slut fram och gav tomten alla napper och fick ett paket och en kram.



Melwin pekar på sina nappar när tomten går.



Jag kom med på ett hörn också.



Mycket paketöppning vart det.


Vi åkte sen hem till mina föräldrar. I soffan hamnade det 2 trötta män.



Min pappa och Mikael.



Lia fick syn på tomten! IGEN!



Melwin blev rädd för tomten och kröp upp till pappa.



Lia sitter i tomtens knä och kusinen Tim ville där ifrån.

Sem blev det inte mer bilder tagna på julafton.


RSS 2.0