Barn och hundvakt.

Nu i morse så ringde min mamma. Hon berättade att Anna svimmat och slagit i magen, jag sa att jag tyckte de skulle ringa sjukvårdsupplysningen. Så det gjorde de. Och de fick åka till förlossningen direkt.
Tim fick komma hit och vara idag. Sen har jag varit ute 2 ggr med alla 4 hundar.
På förmiddagen åkte vi med Melwin och Tim till Malin som har flyttat, kika lite på hennes lägenhet. Träffade även söta Tilde som är drygt 1 månad. Så liten kan jag inte fatta att Melwin varit..

Anna ringde förut och berättade att Ctg kurvan var bra. Men på ultraljudet hade de hittat någon vit kant mellan moderkakan och livmodern. Då var klockan runt 12, de skulle göra nytt ul vid 16-17. De frågade då om de fick åka hem under tiden. Men de fick de absolut inte! De var tvugna att stanna i skövde! Hoppas på att allt går bra bara. Hon ska ju inte ha förrän i slutet på november.

Nä nu får jag nog ta och byta blöja på Tim, luktar inget vidare här nu ;-) Tur att Melwin börjat bajsa på toaletten igen! Skönt att snart slippa blöjjor. Bara natten kvar. Lia slutade helt när hon var 3 år exakt!

Hmm..

Mycket har hänt igen.. Vi har beslutat att vi inte ska köpa det huset. Var aldeles för litet när vi tänkte efter.. Det fanns 2 små garderober i hela huset, och då menar jag SMÅ. Knappt hälften av en vanlig garderob. Vi är 4 st i familjen. Alltså behövs minst 4 garderober. Sen ska man ha plats för lakan, handukar, dukar m.m. Rummen var så små så inga garderober hade fått plats! Det fanns inget förvaringsutrymme alls! Ska man lägga upp allt på vinden då? Nej det går inte. Det kommer ju fler hus..

Lia har tappat sin första tand nu ;-) I fredags bet hon på en nektarin när hon var ute. Hon kom in skrikandes och blödde lite. Tanden var så lös så hon kunde böja den rakt ut! Hon skrek att hon inte ville ha tanden i nästan 1 timma. Vi gick ut och skulle visa mormor, men på trappan så spottar Lia bara ut tanden i handen för då hade den lossnat... Snacka om att hon blev paff. Men oj så glad hon var sen ;-) Nu kan hon äta äpple igen!

I torsdags så åkte jag med min mamma, mormor och Anna till Borås. Vi skulle hämta däck till Anna och Christophers bil, sen in till stan i Borås och shoppa. Är ju några som fyller år nu ju..
Vi han bara komma till Borås så ringer mobilen. Mikael är det, Melwin hade ramlat och slagit huvudet i bordet och det var blod lite överallt.. Et rejält jack bakom örat och ett lite mindre uppe på huvudet. Så han åkte till vårdcentralen med Melwin. De limmade och satte tejp över. Så ännu ett ärr i samlingen... Dock så kommer ju inte detta synas då det sitter precis vid hårfästet bakom örat. Han hade ont hela dagen efter men nu så är det bra.
Han är verkligen en liten oturskille. Han har råkat ut för det mesta. Lia har inte gjort något, eller hon halkade och slog ut en flisa ur en tand. Sen gnisslade hon ju tänder på natten ett bra tag så hon fick så ont i tanden så den fick dras ut. Men inget annat.
Melwin har ju bland annat ärr på handen/armen som är brännskador, tuggat på glasbit, jack på båda sidor på överläppen vilket har blivit ärr, ett stort ärr mitt i pannan och ett ärr vid sidan om ögat. Sen alla de där otaliga bulor och fläskläpp..


Idag är jag ledig. Jobbat fredag och lördag. Jobbar inte förrän tisdag nu. Sen helgen igen...
Funderar på vad vi ska hitta på idag. Både jag och Mikael var sugna på ikea, får se hur vi gör. Ska inte ha något speciellt, vi vill kika på vad vi vill ha och hur vi ska ha det. Blir väl lite småprylar som vanligt när man är där. Jag har nog inte varit på ikea på minst 1 år.. Eller när jag tänker efter så är det nog snarare 2 år sen! När Lia fick sin säng, då fyllde hon 4 år.

Nä om man skulle försöka få på sig lite kläder.

Inget än..

Har fortfarande inte hört något från mäklaren, så vi antar att vi har högsta budet än ;-)

Lia har varit i skolan första dagen idag! Hon har vaknat hur många gånger som helst inatt. Och somna igårkväll var ju väldigt svårt.. Sen gick hon upp vid 5 i morsse. Så trött ikväll lär hon ju vara.
Hon fick köpa sig en skolväska i söndags. Hon valde en helrosa med en prinsessa på. Sen skulle hon promt ha ett blått pennfodral. Vi letade och letade. Till slut kom vi på att Åhlens har ju sånnt också. Vi hittade det perfekta ;-)
Var ju abra tvungen att köpa nya skor till Lia också ;-) Måste ju ha lite nytt när hon börjar skolan. Fick bli ett par fina svarta/rosa tennisskor och ett par höstkängor.

Melwin är lite smått avundsjuk.. Han vill börja på dagis han. Längtar som en tok, han frågar varje dag om han får gå till dagis idag.. Men det är ett par veckor kvar tyvärr. Bra när dom trivs ;-)
Har lovat honom att få köpa ett par höstskor och en ny väska innan han börjar dagis igen. Måste ju in och köpa mer byxor till Lia. Den damen växer så det knakar.. Hon är 125 cm lång nu (mätt hemma).
Sen fyller ju Tim och Mikael år nu i september. Så lite paket måste inhandlas. Från slutet av augusti till den 4 oktober så har vi 10 st att fira... På 5 veckor ungefär.


Wihooooo!

Gissa vad? Igår la vi ett bud på huset ;-) Vi var först ut! Får se vad som händer idag då några skulle få svar från banken.. De väntade även på svar i tisdags då vi var första gången och kollade på huset. Vi fick svar på några timmar från banken.. Så jag tror de har problem med lånet, hoppas kan man ju ;-) Sen var det en till som var intresserad.. Så vi får se.

Vi vill verkligen ha detta hus. Helt perfekt. Ligger bra också. Inget speciellt att göra från början, bara att flytta in typ.
Ni får uppdatering då det händer något... Hon mäklaren trodde vi skulle få veta mer idag eller efter helgen.



En dag av händelser..

Så var det redan torsdag. Idag händer en del.. Ska kolla på huset igen. På eftermiddagen ska vi iväg och ha kul.. På lördag bär det iväg till High Chaparall. Ska bli kul.

Igår var jag och Melwin i skogen och plockade svamp igen. Mamma, Felicia och hennes kille Markus var med. Och alla Annas hundar. Först blev Eddie konstig, sen fick Melwin ett getingstick och sen blev smokey jättekonstig. Han kunde inte ens gå på ena bakbenet. Vi gick till bilen, Felicia fick bära Smokey. Melwin hade 2 eller 3 stick på samma ställe på benet, den hade stuckit genom byxorna! Vi körde jättefort hem för Smokey var jättedålig. Han låg i mitt knä och orkade knappt ha öppet ögonen! Skakade om honom ett par gånger så han inte somnade.. Väl hemma hos Anna så viftade han på svansen lite. Men han ville knappt stå alls. När han väl stod så stödde han lite på benet. Vi antog att det var jordgetingar! Att Smokey reagerade så är för att han är allergisk mot olika saker.
Men ca 4 kilo kantareller fick vi ihop!

Bäst att ringa min pappa och påminna om att han ska med och kolla på huset nu på förmiddagen! Han har säkert glömt av det ;-)

Melwin i nattlinne.. Hus..

Haha igår kväll var jag med Lia och mamma i skogen och plockade svamp. Hittade 5-6 liter ungefär..
När vi kom hem åkte Lia i säng. Sen gick jag in och kollade till Melwin. Då har han Lias nattlinne på sig ;-) Då sa Mikael att han SKULLE ha det på sig.. Han hade blivit skitsur när Mikael försökte byta till pyjamas på honom. Så det fick han sova i. Nu springer han omkring i det och säger att han ska ha det hela dagen.. Jaja vi får väl se.

Igår var vi och kollade på hus. Tänkte att det här huset är nog inget för oss. Vi båda kännde så. Kom in i huset och vi blev förälskade. Helt perfekt var det! Så idag ska vi ringa banken och fixa lite. Sen blir det till 99 % att vi lägger ett bud. Vi behöver inte göra några stora saker, typ köpa ett helt kylskåp. Fanns kyl/frys i köket och frysbox i källaren. Bättre med hel kyl. Och får vi huset så ska vi inte göra något med tapeterna under de närmsta åren, för de var helt okej.  Stor trädgård på baksidan som var inhägnad redan ;-) Växthus och ett lagom stort land.
Skriver mer sen när vi vet hur det blir..

Skolan för Lia

Idag ska vi åka och hälsa på i Lias skola. Hon är så förväntansfull! Igår köpte vi en gympapåse till henne. Den var svart med en rosa figur på. Och så hade den ett litet fack med dragkedja. Bra att förvara lite tofsar eller hårspännen. Bara en väska kvar att köpa. Det ska vi göra nu i veckan. För på måndag börjar hon ;-) Tänk att det var hela 6 år sedan hon var liten bebis. Tiden går för fort!

Pratade nyss med mamma och hon var sugen på att plocka svamp ikväll.. Ska bli skönt att komma ut lite. Blir nog ett par liter kan jag tänka mig ;-)



Getingar och Tidan.

I förrgår så var vi ute och cyklade igen. Helt plötsligt skriker Lia till. Då har hon fått ett getingstick på benet! Så jäkla typiskt, hon är ju mest allergisk av oss. Av en helt vanlig mygga får hon stora blemor som är upp till 5 cm i omkrets! Helt sjukt stora.

Igår åkte jag med mamma och hennes kompis Sara till Tidan. Där har dom en gammal industri som är nedlagd, och där inne så är västragötalands största loppis. Vi gick först upp för en trappa utanför huset. In i ett rum, det var jättestort, sen en trappa ner och det var ännu större. Efter det gick vi in i själva huset, där på bottenvåningen var ett rum och sen massa gångar till andra rum med massor med saker. Vi fortsatte upp för nästa trappa. Och åt höger eller vänster kunde man gå. Och vi valde höger först. Fy faan säger jag bara! Vi kommer in i ett superstort rum! Mängder av saker precis överallt. Ni kan inte ens tänka er hur stort det var. Går igenom det rumet lite snabbt. Och fortsätter sen åt vänster. Och där var ett lika stort rum igen. Redan efter det rummet var vi helt slut i fötterna.
För sen kunde man gå upp en halv trappa och där var ett lite mindre rum med minst lika mycket saker. Sen fortsatte vi upp för resten av trappan och där var två till gigantiskt stora rum.. Fanns så jäkla mycket skit men ändå mycket fint..
Jag köpte 2 helt nya tavlor, 2 glasskålar som såg helt nya ut, Lia fick en porslinsängel med regnbågsvingar, och sen köpte jag en helt ny jeansjacka till Melwin. Lapparna satt kvar. Den var skitsnygg. Ett tryck/fastsytt märke på ena sidan vid magen och ett på axeln. Lite småtuff så där. Den betalade jag 50 kr för, alltså helt ny!
Fanns massa nya saker och även gammla fina.

Mamma köpte en stor kruka/urna att ha ris till påsk och jul sådär. Den var handgjord, nästan 1 meter hög. Stod initialer och gata och sen malmö i botten på den. Jättefin.
Sara köpte 2 jättegamla kors att ha på väggen. Och ett skrivbord/sminkbord, det hade jag velat ha till Lia.. Men hon har ju ett så det fick jag låta bli.

Det är öppet varje söndag och jag kommer garanterat åka dit igen.

Igårkväll åkte vi ut nästan allihopa och grillade i torpet. Barnen fick springa av sig och hoppa på studsmattan. Maten var jättegod, åt så jag fick ont i magen. Melwin höll på att somna på vägen hem. Bara att göra dom klara för natten och i säng så sov båda på 5 minuter ;-)


Idag händer inte så mycket. Tim skulle komma hit idag en sväng.  Mamma är barnvakt men hon skulle ner till mormor, hon ska sälja några gamla frimärken som morfar haft. Så Tim kommer hit och leker med Melwin lite.


Sova är skönt.

Har precis vaknat.. Fick sova 1 timma. Känner mig utvilad och vill ut å gå. Får se om jag får med älsklingen, annars är nog Melwin ett bra sällskap. Han älskar ju att sitta i vagnen själv när bara han och jag är ute och går.

Barnen åkte karusell och hoppade och åkte kana. Det var uppskattat.-

Getingar

Härom veckan så var Lia och Melwin med min mamma och pappa i torpet. När de precis skulle åka så fivk barnen var sin glass. Helt plötsligt så skriker Lia till. Då har det satt sig en geting på glassen som hon sen får in i munnen. Hon blev stucken på tungan. Mamma ringde i panik till mig och Mikael och sa att de åker NU. Lias tunga började svullna upp lite. Ringde sjukvårdsupplysningen. Men ingen fara för när hon kom hem så hade svullnaden avtagit.

Igår så var vi framme och kikade på kräftans dag. Vi skulle fiskat med barnen men struntade i det då det var så dåligt väder. Men fram gick vi iaf. Barnen åt korv och bröd. Efter det så kom det massa getingar. Det kom en och satte sig på Melwins tröjja på magen. Han skulle vifta bort den men då stack den Melwin. Precis i handen där långfingret börjar. Det svullnade och svullnade så nedre delen av fingret var dubbelt så stort. Men efter någon timma så började svullnaden att gå ner som tur var.

Nu ska vi fram till stan och kika en sväng. Ska möta upp m,amma där.

Vilka barn man har..

Ja, idag har jag varit arg! Vid ungefär halv åtta så hör jag att det helt plötsligt smäller i dörren. Går ut i hallen och hör att barnen är ute! Jag står i bara nattlinne...
Slänger på mig ett par byxor och en jacka och springer ut efter dom. Så runt om alla gårdar har jag jagat dom nu idag.. Inte så lite arg var jag heller. Vi har bestämmt med Lia att hon får gå ut vid 9.30 för då börjar alla barn komma ut och leka. Men så gör hon så här.. Melwin skulle aldrig få för sig att ens gå utanför dörren om inte Lia var med.

Nu är jag gladare och har hunnit bädda rent i alla sängarna. Så nu ska allt bara tvättas också. Det är det tråkiga. Men tur att tvättmaskinen fungerar iaf!



Haha Melwin hade tagit en pall och klättrat upp å hämtat en kaka. Han förnekade att han gjort det med hela munnen full!

J*vla tvättmaskin. (Roligt)

Ja, så sa jag idag. Kom hem från jobbet vid 16. Barnen och Mikael stod i duschen efter som de varit i skogen ett par timmar. Mikael hade satt på en maskin tvätt. Jag kommer in i badrummet och det är vatten på hela golvet. Reflekterade inte så mycket över det för barnen stod ju i duschen. De kan ju skvätta rätt bra ibland.
Torkade upp allt och klädde på barnen. Startade en till maskin tvätt. Lika dant igen, vatten över hela golvet!

Vi gick ut och cyklade en sväng, skulle posta brev m.m. Kom hem och tömmde "nålfällan" på tvättmaskinen. Hittade massa grus, en sten och en liten vit plastkula. Tänkte att nu så ska den väl fungera! Torkade upp allt vatten åter igen, plus att det var blött på maskinen!? Satte på en maskin tvätt och hoppades på att det skulle fungera. Men NEJ då när Mikael kom in så var det blött överallt igen.
Kikade lite mer noga och såg att det var blött på makinen igen. Såg ut som om det skulle kommit från tvättmedelsfacket... Öppnade och rengjorde det. När jag sen skulle sätta in det igen så ser jag något konstigt där facket ska sitta! En liten resetub med tandkräm sitter där! Precis i hålet där vattnet ska rinner ner till maskinen!

Den var alltså inte trasig, någon av barnen (Lia) har varit i farten och stoppat den i tvättmedelsfacket då maskinen varit igång.. Nu fungerar den utmärkt! 


Trött, trött..

Är riktigt segt att jobba till 22 på kvällen och sen börja 7 dagen efter. Skulle gärna legat kvar i sängen med barnen och min älskling. Ja, när jag vaknade idag så låg vi alla 4 i våran säng ;-) Mysigt.
Melwin brukar aldrig annars vilja ligga i våran säng. Han har förästen fått en ny säng. Vi kännde att hans säng började bli lite liten. Var bara 70 bred och 170 lång.. Vi kikade på blocket och hittade den perfekta sängen till honom! En loftsäng med skrivbord under. Hans rum är ju ganska litet så det var perfekt. Sängen var knappt använd och vi fick den för 450 kr. Melwin trivs iaf i nya sängen.

Nästa helg så ska vi åka med min mamma, pappa, Felicia?, Anna, Christopher och Tim till High chaparral. Melwin är så förväntansfull. Lia blev det häromdagen då hon såg en "riktig" cowboy. Vi var ute och åkte med mamma utanför Falköping. Då kom en gubbe på en liten c-ponny. Han hade cowboy hatt, stövlar, kläder, skägg och hästen hade westernsadel och träns. Lia trodde det var en riktig cowboy ;-)

Ska ta och läsa tidningen nu innan jag går till jobbet. Skönt att slippa lämna barnen på dagis nu. Mikael är ju inne på sin andra vecka hemma. Han ska sammanlagt vara hemma i 7 veckor nu ;-) Skönt det!



Jag och min mamma har hittat lite drygt 20 liter kantareller i sommar/höst..

2 veckor och 5 dagar.

Ja, så länge sedan är det jag skrev något..
Mycket har hänt. Väldigt mycket. Har inga hundar kvar här nu. Mikael blev sjuk, han fick exem och svårt att andas. Han hade ju exem i några år då vi hade olga. Vi trodde han inte tålde parfym då. I sammband med att vi lämnade olga till Mikaels syster så började vi med parfymfritt. Och då försvann det. Så antagligen var det hundar han inte tål. Så nu var det bara till att inse att vi inte kommer kunna ha några djur här hemma mer.
Lia har gråtit och gråtit över att Leona åkt. Ja, efter som Sara åkte först så grät hon över henne också, men sen var leona Lias favorit så.

Lia har hunnit att fylla 6 år. Och hon har firats. Inom 2 veckor så tror jag att hon tappar sin första tand. Den är jättelös. Hon drog ju ut en tand, men hon minns inget av det. Efter som hon fick jättemycket lugnande så hon inte skulle komma ihåg det! Risken var ju att hon annars skulle bli rädd för tandläkaren.


Lia leker i sandlådan i torpet.



Melwin har varit på lite försenad treårskontroll på bvc. Han hade vuxit jättemycket! I november så vägdes och mättes han sist, sedan dess så har han gått upp 1,7 kilo och växt 6,5 cm. Efter som han vägt så lite innan (pga hans sjukdom, astma och hostandet så han kräktes) så när de räknade ut bmi över alla vägningar från nyfödd till nu så låg han på övervikt. Fast det brydde sig inte sköterskan om. För nu är han "frisk" och äter som han ska utan att kräkas! Men på tillväxtkurvorna så ligger han prick på normalkurvan på längden och strax över normal på vikten.
Det var ju lite jobbigt då han låg -2 på vikten. Då var han smal..


Melwin paddlar kanot med morfar i Mullsjön.


Jag jobbar min sista dag på schema i morgon. Men har redan lite tider i slutet på augusti. Skönt det.
Bäst att krypa ner i sängen nu, ska upp vid 5.30 i morgon.
Men här kommer några till bilder.


Lia, Melwin och kusinen Tim leker i lekparken uppe i semesterbyn.



Lia och jag gungar gungbräda i semesterbyn.




RSS 2.0