Många väskor.

Fy sjutton säger jag bara! 4 stora sportbagar, 3 ryggsäckar, 1 papperspåse och skötväskan. För att inte glömma vagnen, ska in i våran bil... Men kan inte få det att bli mindre.
Barnen har den största väskan. Jag har en liten med alla mina kläder sen ska Mikael ha en också. Sen går en väska åt till påslakan, lakan, örngott, handdukar m.m. I ryggsäckarna så ligger det leksaker i 1, regnkläder och stövlar till barnen i den andra. I den sista ryggsäcken är det lite allt möjligt, som ett par skor till mig, schampoo, balsam, tvål m.m. Där i ska jag försöka få ner allt som jag ska använda på lördag morgon innan vi åker också. Som min plattång, håspray, tandborstar m.m.
Tror våran bil kommer vara en aning nedlastad när vi åker ;-)

Men nu är så gott som allt packat. Ska slänga ner 1 nattlinne till Lia när det torkat.

Synd att man inte vet vad för väder det ska bli.. För då hade det varit lättare att packa. Nu får vi ju ta med långbyxor och tjocktröjja för en hel vecka och även thishirt och kortbyxor/klänning/kjol för en hel vecka. Och lämnar man regnkläder och stövlar hemma så kan man ju inte vara ute om det regnar.
Hoppas, hoppas att det blir fint väder hela veckan, eller iaf några dagar!

Stressigt..

Känner mig superstressad. Ska skura vagnen och dammsuga innan jag hämtar Melwin vid 11. Sen hem en snabbis innan vi ska hämta Lia vid busstationen vid 12.15. Hon är på Balthazar i skövde med 6-årsgruppen på dagis.
Sen får jag nog ta med barnen efter maten och gå å hälsa på mormor på kortvården. Hinner inte det i morgon..
Imorgon så ska barnen vara på dagis. Jag frågade om de inte ville vara hemma, men då skrek de rätt ut: NEJJJ.. Haha Lia sa att hon kommer sakna mormor och sina dagiskompisar när vi är i danmark.
Efter lunch i morgon så ska några av oss åka och handla mat så det är färdigt. Billigare att ta med kött, korv, köttfärs, köttbullar, flingor, diskmedel, disksvampar m.m. Än att köpa där ner menar jag. Köttet och det är fruset och får vara i en kylbag så håller det sig resan ner.

Nä nu får jag allt sätta fart här om jag ska bli klar. Tvätten ska hängas upp också. Hälften är iaf packat nu!

Långa men forta dagar.

Kan man skriva så? Dagarna känns långa, eller det känns som om det aldrig är lördag. Men ändå går dagarna superfort när det väl är morgon så är det kväll i nästa stund.

Idag plockade jag fram väskorna som ska packas till Danmark. Fått packat en hel del nu. Igår växlade jag pengar! Det var lite kul. Förra året växlade vi in 5000 innan vi åkte och fick 3500 danska. Nu växlade jag in 4000 bara och fick 3000 danska ;-) Snacka om att danska valutan gått ner lite grann.

Förmiddagen idag var jag på läkemedelsutbildning. Vi satt och lyssnade i över 2 timmar. Sen frammåt slutet fick vi svara på frågor, var nog ca 50 st. Endel var lite krångliga att begripa. Men jag svarade fel på en och kryssade i att jag inte visste på en annan. Så jag är nog ganska haj på läkemedel trots att jag inte är utbildad. Hoppas på att få delegering i sommar nu. Fast lite skrämmande är det allt att ge andra personer massa starka mediciner. Det är ju inte bara 3-4 per dag utan vissa har ju tex 10 tabletter på morgonen, 2st på middagen, och 6 st på kvällen. Fast de finns de som har fler och fler ggr på dagen. Fast det ska nog gå bra. Vet ju hur man signerar och hur man kollar apodos m.m. redan.

Imorgon kväll ska vi till Lias skola och hälsa på lärnarna. Men som de sa till Lia så känner de ju redan mig ;-) Har haft praktik där och i en klass som de sammarbetar med. Den manliga läraren har felicia haft, är osäker på den kvinnliga men det kan ha varit hon som Felicia hade också. Måste fråga henne. Lia väntar och längtar som bara den efter att få gå i skolan. Synd att hon var sjuk i måndags för de var och hälsade på där alla 6-åringas som ska börja.
Lia känner redan några som börjar i hennes klass. 2 är från hennes dagis. En annan är min kusin. Sen är det en tjej som Lia lekt med här ute på gården också. 

Har nu lagt in bilderna från digitalkameran så här kommer några bilder från bröllopet:



Melwin och Tim. Melwin ville absolut inte ha skjortan istoppad.

 


Sjuklingan Lia, hade bara 40 graders feber.




Anna innan hos skulle gå in i kyrkan.





Nu är de man och hustru.




Bröllopstårtan



Här försöker de skära tårtan ihop. Gick inte så bra ;-)


Sen blev det inte så mycket bilder från själva festen efteråt. Tur är väl det ;-)




Lia sjukling.

Lia är ju som sagt sjuk. Hon fick ju feber i lördags eftermiddag. Hon har tidigare kunnat svälja ½ alvedon 1 gång. Sen har det varit stopp. Hon vägrar suppar också.. I lördags då hon var hos farmor så lärde hon sig svälja ½ alvedon som hon ska ha. Så nu vill hon ha det hela tiden ;-) Hon åkte med min mamma till mormor nu efter maten för hon har ingen feber idag. Hon har fortfarande ont i huvudet. Så hon fick en ½ alvedon och då tyckte hon att hon kunde ta med 2 halva alvedon i fickan ifall hon får ont i huvudet :-) Det är tydligen kul att svälja tabeletter.


Jenny: Ja, jag gör också listor och sen stryker över när jag lagt ner det i väskan ;-) Annars kommer inte hälften med.. Och gör jag listan nu ett par dagar innan så brukar det ploppa upp massa saker som jag glömt annars.

Så länge sedan..

Har gått några veckor sen jag skrev sist. Har hänt en massa och har jobbat massor så har inte haft tid att sitta vid datorn.

Mormor hade fått en stroke (hjärnblödning). Men hon är piggare och ska få komma till kortvården i veckan. Lite lättare att hälsa på henne då. Barnen har ju inte träffat henne än. Hon har ju fortfarande lite svårt att prata. Mormor får ju vara på Solvik då och jag kan hälsa på när jag har jobbat eller ska till jobbet. Tänkte gå dit i slutet på veckan med barnen efter som vi åker till Danmark på lördag!
Ja, det är bara några dagar kvar tills vi ska åka! Mycket ska göras innan vi åker. Packa, växla pengar, handla m.m.

I lördags var vi på syrrans bröllop. Var jättefint. Barnen var med i kyrkan. Melwin tyckte det var supertråkit att sitta stilla så han busade lite. Och Lia sa att hon hade ont i huvudet och frös på vägen till kyrkan. Då var hon kokhet och hade massa feber! Tur att vi hade barnvakt till festen efter. Så Lia sov hos farmor och Melwin hos Catrin.
Melwin hade med cykeln till dom och lärde sig trampa själv ;-)

På festen efter bröllopet så tänkte jag och Mikael inte dricka något.  Men frammåt 22 åkte vi hem och bad Felicias kompis köra ut oss igen. Haha vi drack en hel del. All alkohol var gratis ;-) Det var inte lite det fanns heller.. Vi danskade och tjatade halva natten! Var hemma lite efter 2.

Så gårdagen spenderades i soffan för våran del.. Hade väldigt ont i huvudet. Skönt att kunna sova till halv 10 en förmiddag! På eftermiddagen så ringde syrran och frågade om vi ville ha mat som var över. Vi gick ner till dom efter som vi inte käkat middag än. Barnen var med. melwin hade som vanligt ingen blöja. Han gå hela dagar utan den. Använder på natten och när han ska bajsa.
Men igår så hade vi inte med blöja och han behövde bajsa så han satte sig på toa hos dom. Och 2 ggr bajsade han! Så duktig så. Hoppas att det släppt nu så han inte behöver blöja alls på dagarna nu.

Idag ska dagen spenderas på ett lugnt sätt. Lia har fortfarande feber. Melwin hostar och jag känner mig seg fortfarande.

Kort från bröllopet och lite annat kommer i veckan då jag måste tömma kameran så vi kan ta massa kort i Danmark. Får se när jag orkar och har tid. Idag ska jag skriva en lista på saker som ska med. Och sen kryssa för när det är nedpackat. Vill inte glömma något.


Jobbigt..

Igår eftermiddag vid 17 ungefär.. Mikael var ute med barnen. Melwin slänger sig ner för rutchkanan antagligen med huvudet före. Och antagligen slår han i huvudet eller hakan, Mikael hör hur Melwin skriker till. Så han springer fram till honom. Mikael lyfter upp honom, då helt plötsligt "svimmar" Melwin av i 5 sekunder. Mikael får ingen kontakt med honom alls.
Han springer in med Melwin i famnen. Det blöder som sjutton ur munnen. Då är Melwin kontaktbar igen. Vi kikar i munnen och det är ett rejält jack på insidan av överläppen. Miakel ringer direkt sjukvårdsupplysningen. De vill att vi kommer in på en gång och ser till så Melwin inte somnar!
På vägen in så sitter Melwin och kikar ut genom förnstret hela tiden. Han blundar till ibland som om han är jättetrött. Vilket han inte borde vara då han sov över 1 timme på dagen.
Kommer in till akuten och sitter i väntrummet och får komma in efter ca 30 minuter. En sjuksköterska kollar på Melwin och mäter puls m.m. Vi får skriva i en olycksfallsrapport. Sen får vi sitta i ett lekrum i väntan på läkare. Ungefär 2 timmar senare så kommer han. Han lyser med lampa i ögonen och kollar så Melwin kan lyfta båda armarna och sparka med benen. Kollar sen i munnen och det var inte så illa som det såg ut. Men en megastor fläskläpp har han ju.

Idag så kan Melwin inte stänga munnen så han dreglar och pratar lite konstigt. Han har lite ont också. Han fick vara hemma från dagis idag. Får se hur han äter frammåt dagen, om han kan gå i morgon.

Lia skulle iaf gå till dagis. Och vi går ut vid 8 i morse till cyklarna. Då står en akutbil utanför mormors trappuppgång. Tänkte att det kanske är någon av grannarna som är dålig. Men cyklar förbi och ser att mamma sitter i mormors sovrum. Ringde då mammas mobil och pappa svarar. Mormor har antagligen fått en propp i hjärnan. Hörde ambulansen när vi var på dagis. Lite jobbigt var det allt då. Men jag kan ju ändå inget göra. Får se vad som händer under dagen.

Nu ska jag ta hand om tvätten. Fattar inte hur mycket tvätt det kan blir. Har nog kört sammanlagt 12 maskiner tvätt under lördag och söndag! Och idag blir det 1 iallafall. Men har mängder av tvätt att vika. Lias bilbarnstol fick sig en rengörning och tvättning igår också. Sen hände det en olycka när vi var uppe hos Annas häst igår. Barnen fick rida på en shettis och sen gick vi upp i skogen. Då han inte Lia säga till i tid så hon råkade kissa på sig. Så hennes regnställ fick tvättas också.

I lördags var vi ute med barnen vid 18 och skulle kolla på bilarna. Regnade lite på vägen fram. Sen bara det ökade och ökade. När vi sen gick hem så värkte det ner! Anna hade med hundarna och den lilla valpen som har mindre päls än de andra hundarna frös som bara den. Lia frös hon med. Hon skulle INTE ha regnbyxor. Okej sa vi men då får du frysa och bli blöt. Hon lärde sig en läxa där kan jag lova ;-) 

Jag gråter nog snart..

Faan fick reda på nu EFTER att jag kollat på Andra avenyn att detta var det sista programmet som har gjorts. Kommer aldrig mer göras några fler avsnitt. Faan det var ju så himla bra. Har nog bara missat några få avsnitt! Väntar med spänning på att en box ska komma ut.. Måste jag köpa.
Var inte ens ett bra avslut på programmet ju! Lite besviken är jag allt!

3 år sedan..

Ikväll för 3 år sedan så satt jag i soffan, det var en lördagskväll, var crusing ute. Jag började då få värkar som höll i sig någon minut, ungefär med 30 min imellan. Var så att jag fick stanna upp med det jag gjorde.
Imorgon för 3 år sedan så stod jag och Lia med min mamma i Torpet och krattade löv och pinnar. Frammåt eftermiddagen ringde jag Mikael i smyg och sa att jag har fått ondare och ondare. Vågade inte säga något till mamma. Åkte hem och duschade med Lia, i hopp om att det skulle avta lade jag mig i sängen. Vid 22 på söndagskvällen ringde jag förlossningen. De sa att jag skulle vila och se om det tilltog ännu mer. Vid 00 stod jag inte ut. Vi ringde min mamma och pappa. Vi ringde hemtelefonen om och om igen, de stensov.. På mobilen fick vi tag på dom efter några gånger. De kom hit och lade sig hos Lia.
Kom till förlossningen vid 2. Blev undersökt och de sa att jag fick stanna. Kom till ett rum med 2 sängar. Mikel somnade direkt. Jag kunde inte alls sova. Hade så ont! Efter som de var så himla otrevliga på natten så bestämde jag mig för att inte ringa på dom en enda gång. Visste att de byter personal vid 7. Så jag höll ut till 7.20 då ringde jag på klockan. In komer en tjej i 30-års åldern. Hon såg på mig och sa:
- Du ska till förlossningsrummet nu ser jag. Lite lustgas kanske? Haha helt klockren var hon.

Kom till förlossningsrummet vid 7.30 och fick lustgas. Vid 8.45 kom den underbara människan in igen och kollade hur det var med mig. Hon sa att här går det fort. Och hon skulle iväg och göra ett snitt vid 9 och hoppades på att hinna tillbaka. Så efter ca 30 minuter så var hon på plats igen. Då var klockan 9.30. Hon tog då hål på hinnorna så att vattnet gick. Jag hade då börjat få lite krystliknande värkar. Helt plötsligt fick dom väldigt fart i rummet och plockade fram allt som behövdes. Dom var inte berädda på att det skulle gå så fort.

På måndagen den 7 maj vid 10.16 kom Melwin ut. Så på fredag fyller min stora kille 3 år!




Melwin 1 dag gammal.




På bf dagen den 4 maj. Melwin kikade ut 3 dagar efter bf.



Min lilla plutt har blivit en stor kille nu.



RSS 2.0