Jag har säkert svininfluensan!

Sitter här lite halvseg.. Har käkat lite alvedon och ipren idag. Mest för att hålla febern borta. Orkar ju inget annars.
Min mamma, pappa och syster var snälla på förmiddagen och tog med barnen ut på prommenad. Jag kunde vila lite iaf.
Nu har Mikael tagit med sig Lia och åkt till skövde. Melwin är inga problem att ha hemma. Han roar sig själv med att leka eller kika på tv en stund.
Jag har kollat på hela mysteriet på greveholm. Köpte den till Lia nu när hon fyllde år. Missade ju bara en massa avsnitt som går på söndagar.. Kul att kunna kolla när man vill. Melwin tycker spökena är jättekul ;-)

Mikael tyckte att jag var varm trots alvedon.. Hade säkert feber.. Tog lite ipren så nu mår jag något bättre. Har hosta, förkyld och ont i halsen. Säkert svininfluensa.. Hur ska man veta det? Ska de ta prov på alla som är förkylda eller?

Nä soffan väntar på mig känner jag.

Jag är sjuk..

Skulle jobbat kväll idag och dag i morgon, men igår kännde jag mig förkyld och ont i huvudet. Hade ju Lias kalas igår. Det gick bara bra. Lia blev glad!
Idag vaknade jag med feber och en hemsk huvudvärk. Bara att ringa och sjukanmäla sig. Hon hörde i telefonen att jag var sjuk, kan nämligen inte andas genom näsan ett dugg! Får snyta mig var femte minut ungefär..
Lia har gått till mormor en stund. Det är lite lugnare här hemma nu. Melwin sitter och kollar på postis per.

Får ladda upp lite kort från kalaset igår en annan dag. Orkar inte idag,..

Lia fick iallafall en massa saker. Bland annat: Hello Kitty, väska, byxor, 2 thishirtar, tjock tröja, kjol, nattlinne, pyjamas, hårspännen. Allt detta med hello kitty på.  Sen fick hon en sparkcykel, rockring, pysselgrejer som pysselbok, pärlor, m.m.
Sen pengar och en termin på dansverkstan till hösten. För femmåringar var det.

Idag är ingen vanlig dag!

Nej, det är Lias 5-års dag! Hurra, hurra, hurra!
Närmare bestämmt kl 02:48 inatt så föddes våran lilla prinsessa. Det är hela 5 år sedan, kan inte fatta det.







Just nu ligger hon i soffan och väntar på paket. Hon vaknade kl 5! Jag sa att hon får vänta till strax efter 6 för då kan pappa och Melwin också vara med. Jag ska ju iväg och jobba nu kl 7.. Är ju inte hemma på hela dagen vilket är tråkit! Och Lia ville ju ha tårta idag efter som hon fyllde år. Kalas ska vi ha på tisdag. Så vi köpte en fyrabitars igår som hon får mumsa på idag ;-)

Slänger in lite kort efter kalaset på tisdag..

Nä, nu är det bra.

Tror jag ska sluta blogga..

Skogen och shoppa.

Igår så var jag framme på torget med barnen och min mamma och mormor. Lia fick en kartong med 12 klänningar till barbiedockor, Melwin fick en traktor. Sen gick jag in på Lindex och hittade 2 bh till mig. Betalade bara 49,50 för båda! Och påassade gjorde de också ;-) Fick sen varsin glass av mormor.

Lia åkte iväg till Malin på eftermiddagen. Så jag och Melwin åkte med mamma och felicia å plockade kantareller. Mikael jobbade kväll. Vi hittade lite grann så det räckte till varsin macka sen när vi kom hem, var supergott!
När vi käkat så åkte vi och släppte in hönor utanför fröjered. Mamma och pappa är hönvakt ;-) Melwin tyckte det var jättekul. Vi hittade 3 ägg som Melwin fick ta med sig hem. Han älskar ju kokta ägg. Men de behöver lgga i kylen några dagar innan man äter dom så i morsse fick han äta vanliga köpta ägg.

Tänk att Lia fyller 5 år om 3 dagar! Hon räknar ner dagarna kan jag lova!

Cykla i regn.

Vi kom in efter rastandet av gammelmormor. Några droppar regn kom det men sen slutade det.

Ska ha myskväll med Mikael och kom på att vi glömt köpa några saker till maten vi ska äta. Så jag och Melwin cyklade fram till ica och handlade. När vi kom ut så började det regna, ju närmare hem vi kommer ju mer regnar det! Var helt genomvåta båda två. Men kallt var det inte.

Syrran hade ringt när vi var å handlade och jag ringde upp henne. Hon frågade om jag ville hänga med ut ikväll. Det kännde jag ju absolut inte för. Å om jag inte ville det så om jag kunde ta Tim inatt. Men efter som jag å Mikael planerat myskväll å handlat till det. Sa att jag helst inte var det. Men ändå känner jag mig taskig! Hon har ju varit barnvakt åt mina barn några ggr. Men sa att jag gärna är det en annan dag. Vi har ju planerat en kväll med god mat och en bra film när barnen somnat.

Nä försöka få hem Lia från gammelmormor så hon kan äta lite kvällsmat sen. Stackars gammelmormor lär vara slut efter sin prommenad och sen ha Lia hemma hos henne en stund. Men visst behöver hon det.. Hon lär nog sova gott inatt iaf ;-) 

Prommenad med gammelmormor

Nu ska jag och Melwin ta ut gammelmormor på en prommenad. Anna och Tim skulle också med. De hade igår gått till hagakiosken och sen mot ishallen och tillbaka hit. För mig skulle detta ta ca 5 minuter att gå.. Med gammelmormor hade detta tagit nästan 1 timma. Då köpte de glass också.

Får se hur långt (läs kort) vi kommer gå idag. Lär ju inte bli någon rask prommenad idag inte ;-) Tur att gammelmormor har sin senator (rullator) med sig.. Lia kallar den detta för hon kunde inte säga rullator i början så då sa hon senator. Så nu säger vi alla senator om den ;-) 

Inte mycket till liv..

Oj oj.. Hinner inte så värst mycket när man jobbar, leker med barnen, städar, lagar mat, plockar svamp, vara sambo m.m. Har inte suttit vid datorn på länge nu.. Ganska skönt faktist.
Ska försöka städa denna vecka som kommer för nästa söndag (26:e) fyller Lia 5 år! Men vi kan inte ha kalas på hennes födelsedag för jag jobbar 7-16.30.. Ska nog fira henne på tisdagen efter..

Nu i veckan så har jag och barnen med min mamma varit i skogen och plockat kantareller. Hittade 2 liter ungefär. Sen en massa smultron och blåbär. Barnen åt som galningar ;-)
Igår var vi i skövde och handlade mat, var inte mycket kvar i kylen.. Men nu är det desto mer.

Några bilder på mina underbara troll när vi var i Danmark:



Melwin sitter i bilen och kikar på båten vi ska åka med. Mycket spännande då det åkte en truck och lastade in grejer.



Lia gungar vid stugan/huset i danmark.



Ingen badkruka här inte. Var svinkallt i vattnet!



Melwin ville inte bada då det var för kallt i havet.



Vi gick ca 1 kilometer från stugan till havet.. Men man fick klättra ner i trappor.


Fin utsikt var det iaf!



Mer utsikt.




Den hemska trappan ner till stranden.. En trappsteget kunde vara lutat uppåt medans nästa lutat neråt!


Här kunde man köra bil hur man ville på stranden! Fans avfarter ner till stranden på vissa ställen sen kunde man åka flera mil på stranden åt båda håll! Vi körde bara fast med 2 av 3 bilar! Hehe..


Bättre bild på hela trappan!



Varje kväll spelade vi kubb. Bara Lia fick vara vaken och vara med å spela av barnen.


Ett turistmål var en fyr som man såg toppen av, resten var täckt med sand som blåst upp från havet/stranden.. Man fick alltså klättra upp i stora sanddynor!


Fyren som var kvar.. Ganska många meter som är begravd under sanden..



Lia åker pe en grej.. Fanns sånna åkatraktioner precis överallt för barnen.



En perfekt inhägnad lekpark hittade vi till barnen. Vi kunde fika och äta i lugn och ro. Något att tänka på i sverige? Kanske lite staket och en grind bör finnas så inte barnen kan rymma ut på vägen?


Melwin hittade ett roligt bilspel på båten hem..


Söta Lia fick en ansiktsmålning på båten hem.

Hemligheter hit och dit ;-)

Fick reda på en del hemligheter på jobbet igår.. Kul kul och hoppas det fortsätter åt det hållet.
Sen så har jag och Mikael en hemlis också. Ska bestämmas på torsdag hur det blir. Ni får reda på mer när vi vet hur allt blir m.m. Kan tyvärr inte säga något mer!

Idag så ska jag jobba kväll. Var kväll igår också. Men efter ikväll så är jag ledig i 2 dagar till sen!
Jo, i söndags så var vi hela familjen i skövde och köpte nya cyklar. Eller till mig och Mikael. Sen en ny cykelstol till Melwin. Lia har ju en fin och bra cykel redan. Melwin lär inte cykla på en vanlig cykel än på 1-2 år. De har ingen användning för en 12 tums cykel alls. Lia började cykla som bara den när hon fick sin 16 tums cykel. Det var roligare och lättare tyckte hon!
Lika bra att vänta tills Melwin är tillräckligt lång för en sån cykel!

Lia har gått till mormor nu och Melwin somnade i soffan. Mikael ville inte att han skulle sova alls idag. För igår skulle han absolut inte sova när jag jobbade. Han hade somnat sent. Men vad ska jag göra när han la sig själv och var supertrött? Han får sova en 20 minuter eller något..
 

Skönt att vara ledig.

Från torsdag eftermiddag till och med måndag eftermiddag är jag ledig. Så jäkla skönt!
Har hunnit med mycket här hemma som kommit efter. Även barnen har haft kul och lekt som bara den med mig.
Igår spenderade jag och Lia en timma i ett jordgubbsland. Blev en 10-liters hink plockad, Lias mage var ganska fullproppad sen ;-) Grillade på kvällen med ute i blikstorp. Barnen sprang runt i vattenspridare.. De hade en lakpark precis brevid huset! Perfekt så alla 5 barn kunde leka bäst de ville ;-)

Idag så vet jag inte vad vi ska hitta på.. Bara skönt att det är lite svalare ute! Har ju varit nästintill olidligt! 

RSS 2.0