Skövde..

Lia fick följa med till Skövde och handla igår och då var hon jättesnäll. Så det kan växla.  Fick handlat till resan som vi ska ha där nere.
Nu på förmiddagen ska jag och Melwin gå fram och köpa det som vi ska äta när vi kommer i land i Danmark. Blir en sallad. Lia ville ha kyckling så det får det bli. Melwin är mycket bättre i ögat idag. Men han fick vara hemma idag ändå.

Måste få barnen i säng tidigt ikväll. Vi ska åka härifrån kl 5.45 i morgon bitti. Kul att gå upp mitt i natten å göra sig i ordning.. Måste gå upp senast 4.30 för att jag ska hinna allt! Barnen ska ha frukost och jag med. Sen ska det sista packat så som tandborstar, plattång m.m. Det som vi använder på morgonen (natten)..
Alvina (Mikaels syster) ska komma ikväll och sova här för hon ska också med till Danmark.

Nä måste sätta igång med allt jag ska göra. Är endel faktist..

Jag blir galen!

Lia var relativit lugn för någon vecka sedan.. Den värsta trotsen hade lagt sig.. Men för några dagar sedan så började det igen, fast nu är det förväntningar inför resan tror jag. Hon trotsar och lyssnar inte för fem öre! Jag blir galen snart!
Idag har hon varit värre än värst. Jag har visserligen lärt mig hur jag ska hantera henne för jag ligger alltid steget före. Jag läser av hennes kroppsspråk och vet innan hon gör något hon inte får.
Jag tror hon är så här nu inför resan. Hon är så spänd och förväntansfull inför att åka bort.. Hoppas på att det släpper när vi väl är i huset..


Jäkla ****

Jaha, då har Melwin åkt på ögoninflammation! Tog mig fram till apoteket och skulle köpa ögonsalva. Tror ni inte att den varit slut i flera månader och de vet inte när den ska komma hem igen.. Jo, självklart!
Dom på apoteket tyckte att jag skulle ringa vc i morgon så de kan skriva ut en salva som var ganska mild för ögonen. Den var på recept..

Har börjat packa massa saker. Är klar med barnen kläder men ska packa lite leksaker också. Sen är det ju sånna saker som tandborstar och parfym m.m. som packas innan vi åker.. Fattar inte hur vi ska få plats med allt! För en vecka så går det ju åt massor! Det löser sig säkert..

Nu hoppas jag bara på att Melwin blir frisk tills lördag morgon.. Hehe önska kan man ju..

Min stora kille.

Melwin på sin tvåårsdag!




Nyvaken och öppnar paket.



Så glad över en boll med bilar på.




Sakerna han fick av oss. (han är tokig i bilar, cars.)



Ska iväg till dagis en stund på förmiddagen. Måste ju ha skjorta då!




Väntar på att gästerna ska komma.




Öppnar paket.



Blåsa ljusen på tårtan.



Äter tårta..


Hehe..

Gissa vem som vann 1500 igår på bingon ;-) Jo, jag gjorde det! Faan så gött det var, lite extra pengar till Danmarksresan! Det är det mesta jag vunnit någon gång.. Vann 500 på en tialott som jag och Mikael fick ihop en gång..


Idag så ska jag fram till torget. Ska se om jag hittar några sandaler till Lia.. Hon har bara ett par ballerinaskor och sen tennisskor. Behövs några att bara hoppa i typ.. Får se vad som finns.

Cirkus och bingo.

Imorgon så ska Lias dagis ha cirkus för oss föräldrar! Lia ska vara zebra. Ska bli kul att se ;-)

Idag så ska jag med min mamma och hennes kompis på bingo i Ekedalen. Var ca 1 år sen jag och Mikael var på bingo sist.. Så det ska bli kul.

Får bli ett längre inlägg en annan dag för nu har jag fullt upp med massa saker. Typ leta fram väskor och kubbspel från förådet! Det lär bli kul.. Åker ju om 4 dagar som Lia så ofta talar om! Hehe hon längtar! 

Några bilder..

Nu äntligen har jag lagt över alla dessa bilder från digitalkameran till datorn. Tog sin tid då det var väldigt många ;-)

Nu kommer några bilder:



Lia valde själv kläder idag! Hon är genomförkyld och har nog ögoninflammation! Har själv satt upp håret!



Melwin i torpet, skitig och olydig. På väg att klättra upp på en stege.



Lia i torpet.



Melwin ser en traktor åka förbi i torpet.



Lia kan nu cykla helt själv utan stödhjul!



Skitmajjan har varit på kalas!



Melwin kikar på tv.



Söta Lia på Melwins kalas..



Lias nya ord ;-)

Idag kom Lia och melwin springande och frågade om de fick leka bvc.. Jag sa att det fick göra det så klart. Lia hämtade våran våg i badrummet och sen frågade hon vart vårat MÄTREP var ;-) Haha hon menade måttbandet! Hehe fast ganska logiskt ord hon kom på, det är ju ett rep man mäter med ju!

Åhh mera kräks...

Igår kväll var det dax igen.. 2 ggr kräktes han ner sin säng.. Så nu hänger det lakan lite högt och lågt! Bara en pyjamas kvar i garderoben fast han annars har rätt många. Fast kom på igår att han kräks bara av välling så det blir till att inte ge det alls nu så länge han är så rosslig och slemmig i luftrören.
Äta vill Melwin inte heller göra. Har fått i honom en liten tallrik yoghurt nu på morgonen.. Smörgåsen och ägget ratade han. Ett mariekex gick ner, det andra ligger kvar på bordet. (Ja han får äta vad han villa ha då han är sjuk, bara han får i sig någon "mat" så är jag glad!)

Idag blir det till att gå fram och köpa glass till Melwin, sen ska vi hålla oss inne resten av dagen. Är ju inget vidare kul väder ute heller.

Klippning och tranbebis..

Vi åkte ju igår och klippte oss jag och Lia. Det vara bara vi och min mamma. På väg ut dit så Såg vi två tranor och sen hajjade jag och mamma till en extra gång för det var något mer som gick där! Nämligen 2 tranbebisar! De såg ut som ankungar fast i störreformat med längre ben.. De var så söta! Hade bara mobilen med mig så det blev inga bra kort alls. Har aldrig sett tranungar förut även om jag varit vid hornborgasjön ett flertal ggr..
Det var iaf jättekul att se 2 på så nära håll!


Kräks..

Fick gå upp vid 4.30 idag. La mig hos Melwin som hade börjat hosta, helt plötsligt kräktes han på hela sig själv och mig.. Bara att hoppa in i duschen och riva ur sängen.. Sen kunde vi inte somna om. Får lägga oss och vila sen på förmiddagen.

Hemma och trött Melwin..

Nu är vi hemma från fc. Melwin hade gått upp ca 600 gram på 1 månad så det är jättebra! Han var så trött och fick ett "utbrott" innan vi gick hem.. Han lugnade sig efter en stund. Väl hemma så somnade han väldigt snabbt och sover än! Dax att väcka honom nu snart.

Ska iväg sen med Lia och klippa oss. Ska bli skönt efter som jag inte klippte mig sist. Så det är väldigt slitet mitt hår just nu.. Funderar på att ändra färg lite. Men kan inte bestämma mig för vilken.. Något förslag??

Väga Melwin..

Idag ska jag äntligen fram och väga min stora kille! Och självklart började det regna när jag lämnade Lia på dagis, nu regnar det ännu mera! Hade tänkt att gå strax efter 9. Men nu funderar jag på att cykla! Har bara Melwins regnbyxor hemma också... Jackan är på dagis. Så är det!
Hoppas på att han har gått upp i vikt igen trots att han varit sjuk 2 ggr och är rosslig/hostig nu! Han har ju gått upp 3 gånger i rad.. Innan var det typ varannan gång han gick upp i vikt och nästa gång ner.. Inte så kul direkt!  Man kan ju hoppas på att det vänt nu!

Måste komma ihåg att ringa banken idag! Ska ju växla in svenska pengar till danska. Är ju bättre att göra det här än på båten eller ta ut pengar där nere, det blir billigare att göra det hemma!
Bara 1 ½ vecka kvar nu drygt.

Nä kanske hinner vattna blommorna innan vi går...

Nä nu är det bra!

Har varit ett par dagar då jag inte haft tid att knappt sitta vid datorn.
Igår bestämmde jag med Catrin att vi och barnen skulle gå till badhuset, men inatt så har Melwin hostat som en tok.. Nästan kräkts ett antal ggr. Och nu idag är han genomförkyld! Så jäkla tråkigt! Så det blev inget bad för våran del idag.

Rätt lugnt på jobbfronten just nu, men gissa vad jag jobbar lördag kväll åter igen! Hmm..

Ska snart väcka Melwin så han kanske sover bättre inatt trots sin hosta. Har ju själv inte sovit så mycket!

Trötter.

Inatt har jag sovit alldeles för mycket! Somnade i sängen innan 21 igår. Och gick upp för en stund sen. Så nu är jag trött bara för att man sovit för mycket! Det är sjukt.

Var på kalas igår. Lia fick cykla dit och det gick kanonbra! Var ju en bit men det fixade hon. Och hem gick bra det med, dock blev hon lite trött men vi kom hem iaf. När vi var precis utanför här så ringde min mamma och sa att melwin skulle kolla ut genom sitt fönster. Men vi var ju inte inne så vi gick runt huset och ställde oss vid vägen. Min pappa hade lånat en lastmaskin och åkte förbi! Melwin var helt salig!


Idag blir det lugnt på förmiddagen då Mikael jobbar. Sen i eftermiddag blir det prommenad och sen vid 16 ska jag jobba. Tror jag jobbat varje lördagskväll nu i 5-6 veckor i streck! Men men det gör inte mig något. 

Gårdagens dag..

Gick upp tidigt som tur var igår.. Hade bäddat sängarna och tagit på mig och barnen kläder. hade precis tänkt att göra frukost, då ringer de från jobbet vid 6.45.. Skulle jobba 7-15. Bara att ringa dagis och säga att vi kommer. På med ytterklädern och gå.. Barnen får ju frukost på dagis så det är ingen fara.

Jobbade och sen hämtade jag barnen, kom till våran lekpark och träffade en tant från socialen som är med på ungamammor.. Hon skulle göra hembesök hos en mamma med några barn. Vissa som läser detta vet vem jag menar! Men de vet också hur hon är. Pratade lite med tanten och sen gick hon på hembesöket.
Barnen gungade lite och tanten kom då ut igen och mamman var ej hemma. Det är ju bra tänkte jag.. Hur i hela friden kan man låta bli att vara hemma när socialen kommer och ska kolla hur hemsituationen ser ut? Vadå inte tänka på sina barn.
Tanten stannade kvar och pratade med oss en stund medans hon väntade och försökte ringa mamman.
Jag berättade faktist vad jag märkt om mamman och tanten typ nämnde vissa saker som jag uppfattade som om hon snart mister vårdnaden om barnen! Gick in efter ca 20 minuter då Mikael gjort maten färdig. Och tanten åkte tillbaka till sitt jobb efter som mamman ej dykt upp!

Sen igår så begav vi oss ut frammåt 17 på en prommenad. Både Lia och Melwin var med, men det var så trötta efter att ha varit på dagis hela dagen så det fick bli en kort runda.
Hade inte stegräknaren på mig igår på jobbet.. Men rundan vi gick blev ändå ca 4000 steg.


Ni vet grannarna jag pratat om som bråkar ofta.. De har varit ganska lugnt där ett tag, inga fester eller några speciella bråk. Har misstänkt ett tag att de ska ha barn.. Hon ser rätt rund ut om magen och jag råkade se in när jag låste cykeln en dag att det såg ut som en spjälsäng som stod isärplockad mot en vägg. Men idag fick jag reda på helt klart att de ska ha barn!! Hur sjutton ska det gå? Om de redan bråkar och tjaffsar så mycket nu innan de fått barnet, hur mycket ska det bli då när barnet kommit? För man blir ju lite trött och man kan gå varandra på nerverna lite lättare tycker jag då barnen kommit ut. Hoppas på att båda växer upp nu och blir mognare så barnet kan få en bra uppväxt!


Nu om en stund ska jag om min mamma bege oss ut på en långprommenad, barnen är på dagis så vi kan gå i våran takt (fort).. Måste hem och duscha innan jag hämtar barnen för vi ska på kalas i eftermiddag. Barnens kusin fyllde 2 år igår.

Hundar..

Har just nu gått än idag 12,5 kilometer.. Lär inte bli så mycket mer för jag ska följa med min syrra när hon tävlar med Smokey (min andra syrras hund).. Åker runt 17 så det blir sent ikväll man kommer hem. Fast jag har kommit på mig själv att är jag hemma och inte har något att göra så småäter jag.. Inte konstigt att magen är stor då. Så bra att komma hemmifrån för då kan jag inte småäta iaf!

Tog en runda till förut innan jag hämtade barnen. Blev bara att jag sprang (joggade) en gång för det var massa folk där. Men enligt stegräknaren så sprang jag ca 1,2 kilometer.. Sen höll jag på att kolappsa (hur det nu stavas?)!
Blir nog ringleden i morgon bitti när jag lämnat barnen.. Gött att komma ut så tidigt för då är man pigg resten av dagen.
Kännde nu idag att jag har träningsvärk även i axlarna! Hur man nu kan få det av att gå vet jag inte. Benen och rumpan har som jag har ont i förstår jag mycket väl.. Men det blir nog andra delar av kroppen som också utsätts när man går fort..

Håller på att laga mat nu till Mikael kommer hem.. Bäst att fortsätta.

Träning..

Så då efter jag lämnat barnen på dagis så begav jag mig direkt ut på ringleden och tog ett varv. Gick i rask takt hela tiden. Det tog exakt 46 minuter! Och jag gick 6200 steg..
Efter gårdagens joggande så har jag jäkligt ont i benen, träningsvärk tror jag det heter ;-) Så varje steg jag tog idag var en pina! Men bara att gå på så försvinner det om några dagar.
Ni undrar säkert vad som flugit i mig efter som jag börjat gå och jogga.. Jo, sen typ i julas så har jag gått upp ca 5 kilo. Men det är jag nöjd med, mår mycket bättre och orkar mer. Alltså är jag mer pigg. Så finns det alltid ett MEN.. Det mesta har satt sig rakt på magen! Så blir det när man varit gravid 2 ggr.. Jag ser ut att vara gravid, och hur kul är det när man inte är det? Jag vill alltså inte gå ner i vikt bara få bort magen! Sen att alla andra muskler i kroppen tränas är ju bara bra för hälsan ;-)

Haha Lia fick cykla till dagis idag. Hon var överlycklig och sken som en sol! Fick hjälpa henne igång 2 ggr, och lite vingligt är det allt fortfarande. Fick kuta efter henne med Melwin i vagnen så jag var brevid henne hela tiden. Jag gick ut mot vägen så hon inte skulle vinga ut ifall det skulle komma en bil. Och hon fick leda cykeln över vägen.

Nu ska jag dammsuga och vika in tvätt och sätta på en maskin tvätt.. Tror jag ska försöka mig på att ut å jogga lite innan jag hämtar barnen.. Måste ta mig till ställen där folk inte ser mig ;-) Haha.. Flåsar värre än en hund ju.


Jenny: Hehe men du skulle sett mig efter den kilometern, kunde inte andas och hade ont i hela kroppen och lungorna. Jag plågade mig frammåt så långt!

Min duktiga flicka!

Var ute och gick med Melwin på eftermiddagen. Ringde Mikael som kom ut med Lia i lekparken utanför. Vi satt där och jag sprang upp och hämtade Lias hjälm och en skiftnyckel. Vi skruvade av Lias stödhjul! Och gissa vad? Jo, ungen cyklar hur bra som helst, helt själv! Hon har bara provat 2 ggr med upphöjda stödhjul, de tog i om hon kom för lång åt sidan..
Men nu idag cyklade hon till min syrra och visade hur duktig hon var. Sen blev det till mormor och morfar och där cyklade hon runt och runt bra länge. Min mamma och pappa var barnvakt till 3 barn så de kom ut till lekparken de med. Efter en stund så ramlade Lia rätt illa med cykeln. Hon hade för hög fart ner för en backe och kom emot en kant så hon störtdök med huvudet före rakt ner i gräset som tur var. Hon slog i magen och höften.. Lite gråt och sen hoppade hon upp igen!
Min stora Lia kan cykla ;-) Lovade henne att hon skulle få cykla till dagis i morgon. Så stolt hon var!






Har idag gått nästan 21000 steg, det är ca 14,5 kilometer.. Kan säga att det känns i mina ben och rumpan att jag varit ute och gått mycket igår och även idag! Ska fortsätta så jag kan få upp konditionen lite..
Haha fick en knäpp förut också. Barnen var på dagis och jag gick upp mot berget och började jogga lite sakta kom ca 1 kilometer, sen kunde jag inte andas! Hade ont i hela halsen.. Gick en stund och joggade sen lite mer än ½ kilometer.. Fatta hur otränad och i dålig kondition man är!!! Det ska ändras på kan jag få be att tala om..

Krypa ner i sängen och vila vore skönt nu..  Får nog bli så för att göra något mer idag orkar jag absolut inte!

Imorgon ska jag gå och väga min stora kille. Se om han gått upp eller inte. Äter bra just nu gör han ju.. Men men får se vad han väger.
God natt, god natt.....

Så där, då var det fixat!

Efter lunch idag så satt jag i vårat sovrum för att tv:n inte fungerade i vardagsrummet (telia).. Melwin sov och lia lekte på sitt rum. Helt plötsligt kommer Lia springande och skriker att nu fungerar internet ;-) Hon hade då startat datorn och klickat upp internet och såg då att det fungerade. Jag trodde ju inte på henne först men följde med för att kolla. Och hon hade så rätt så.
Efter ca 10 minuter ringer en gubbe (reparatören) och säger att nu ska det vara fixat. Det hade varit något nätverkskort som var totalförstört i en större surver eller vad han sa.
Gött att ha internet och alla kanaler igen!

Är bara Melwin hemma nu. Lia hade tagit på sig pyjamas och ätit kvällsmat.. Mikael skulle precis lägga henne men han gick på toa och under tiden ringer hon mormor och frågar om hon fick sova där (jag lade Melwin).. Det fick hon, så hon packade och knallade dit med pyjamas och en jacka ;-) Ska hämta henne innan vi ska till dagis.

Jag har idag gått lite över 1,6 mil enligt stegräknaren... Det var ca 23000 steg!! Visserligen har jag gått mycket idag, till ica och tillbaka sen fram till stan igen. På eftermiddagen tog vi en långprommenad jag och barnen med mormor och morfar.. Så det stämmer säkert! Ska prova i morgon igen och se hur mycket det blir då.. Är ju skitkul att se hur mycket man går på en dag, annars har man ju knappast koll på det om man bara går ut och går!


Jo, mina barn är inne i en ätarperiod båda två! Så skönt att se dom äta med god aptit ;-) Inte ofta man får det annars. Funderar på att väga Melwin snart igen.. Han har ju varit sjuk 2 ggr sen senaste vägningen.. Då åt han inte på ca 2,5 vecka! Han var sjuk och när han sen började bli lite bättre så blev han sjuk igen... Man ser riktigt på hans mage hur den krymper då han inte äter! Ligger han ner (när han inte ätit på ett tag) så är magen innåt och man ser vartenda reben som sticker ut! När han är frisk som nu och äter bra, och han ligger ner så är det som en vanlig barnmage.. Så där rund och fin!



Lia, mormor och Melwin.




Nä krypa ner i sängen vore skönt! Blir nog att kika på tv lite innan jag somnar. Är ju spårlöst kl 21 som jag tycker är intressant att kolla på.

Inget internet..

Jäkla skit! I lördags kväll satt Mikael och kikade på tv och poff så stängdes teliaboxen av och internet fungerar inte alls. Mikael satt i telefon med telia hela dagen igår. De hittades inget fel alls. De skulle skicka en reparatör som skulle se om han hittar något fel.. Det kunde ta 1-3 arbetsdagar innan han kom.
Så nu sitter jag hos min mamma och lånar deras dator.

Igår så kom en tjej och köpte en av vagnarna jag har till salu. Det var Teutonia Timmy vagnen som hon köpte. De åkte från motala och hit för hon ville verkligen ha vagnen ;-) Så nu är det bara den andra kvar. Hoppas på att få den såld snabbt med för den tar plats. Och håller ju på att spara pengar till danmarksresan också. Så pengarna jag fick igår gick direkt till sparandet dit. Tänkte växla in ca 4000 och Mikael ska också växla in några tusen. Hoppas på att det räcker. Förra året gick det åt ca 5500 kr för oss fyra. Vi snålade lite då och köpte inte så mycket. Då är all mat inräknat och lite skor och kläder å leksaker m.m. Huset och båtresan är ju redan betalt.

Lånade igår min pappas stegräknare han fick från sitt jobb. Hade den på mig från kl 15 prick och sen vid 16 började jag jobba. Slutade 22. Då när jag kom hem hade jag gått 8200 steg.. Ganska mycket efter som jag bara hade den på mig från 15. Idag satte jag på mig den när jag gick upp.. Än så länge har jag gått 4600 steg.. Kul att se hur många det blir tills i kväll. 4600 steg visar att det är ca 3,2 kilometer.. Den här stegräknaren räknar ut kilometer, kcal, tar puls. Man skriver in vikt och midjemått även puls och grejer.. Så räknar den ut hur mycket det blir. Ganska kul att se faktist ;-)


Nåä ska gå och handla tror jag om en stund. Får se när vi får tillbaka vårat internet..
 

Knasiga barn?

Haha, satte på teven förut och då var det pippi på rymmen på tv4 film. De sitter helt stilla och kikar. Vi har den filmen hemma men de vägrar titta på den. Men är den på tv går det visst bra ;-) Knasiga barn man har!

Allergi??

Som Sandra och Magdalena skrev att Melwin kanske är gräsallergiker.. Det kanske han inte är. För då tror jag han hade reagerat ute mer när de inte klipper gräset. MEN jag har fått höra att det finns något som heter gräspollen, det virvlar upp i luften när man klipper gräset. Är inte samma sak som pollen, utan detta sitter i gräset.
Så jag skulle tro att det är det, för han reagerar ju inte av att sitta och vara ute i gräs, det är ju bara när de klipper det..
Ska ta reda på lite mer och höra mig för..

Idag ska Mikaels syster Malin och hennes kille komma och gratta Melwin. Tänkte fixa pastagratäng  och till efterätt blir det glasstårta. Har en helt oöppnad sen i torsdags ;-)

Ska jobba ikväll också.. Känner inte alls för kväll idag och imorgon.. Är så himla psykiskt påfrestande just på den avdelningen på kvällarna. Igår var värsta kvällen hittills! Jaja, blir säkert bra..

Ingen bra dag för nyblivna tvååringen!

Melwin är inte alls pigg, ingen feber. Men han hostar som en tok och är helt täppt i näsan och snoret rinner. Var ute och gick förut med mamma och syrran. Melwin somnade och på konsum så hostade han så mycket så han kräktes! Men jag tog filten då jag hörde att han var på väg att kräkas å fångade upp allt där i. Inget på vagnen eller på hans jacka.. Det kom upp stora slemklumpar!! Så det var visserligen bra att det kom upp.
Han sov ca 15 minuter då.. Nu stendeckade han på soffan och sov i ca 5 minuter innan han började hosta som en galning.
Får påminna Mikael om att Melwin måste ha massa mediciner ikväll så han kan sova lite iaf. Skönt att jag jobbar kväll hela helgen för då kan jag vila på dagarna ifall det skulle vara en jobbig natt för Melwin.

Sen så har jag märkt att så fort de klipper gräset (var samma förra året) så blir Melwin tät i luftrören och näsan rinner lika så ögonen.. De har ju klippt gräset här hemma utanför både onsdag och torsdag! Får se hur det blir i sommar!
Nu ska jag ta och fixa med maten innan jag ska till jobbet. Blir nog till att ta regnkappan för det verkligen öser ner nu!




Snart kalas.

Sitter här med Lia som leker med ballonger ;-) Melwin sover och ska göra en stund till. Han måste ju vara pigg tills ikväll. Tyvärr så vaknade han i morsse och var genomförkyld och hostade som en tok. Så jag tror det blir feber IGEN! Men inget än iallafall.
Allt är färdigt, barnen ska byta om efter de käkat mellanmål. Sen när Mikael kommer hem så ska vi fixa med lite att bjuda på. Sen är allt klart.

Blir som sagt bilder en annan dag. Har redan tagit massor ;-)

På mina barns dagis är de superbra! Idag så fick alla barnen på Melwins avdelning glass för att Melwin fyller år. Det satt ett kort på Melwin på dörren, där står det Melwin 2 år idag! De gör så med alla barnen! Och sen får de ett litet paket också. Melwin fick stora kritor! Han var superlycklig över dess kritor ;-) Han försökte säga att det bara var hans och inte Lias! Först fattade jag inte men se så. Är ju så att Lia har en hel glassburk med kritor, Melwin får inte låna dom av henne. Så därför blev han så glad över sina egna kritor!
Det är inte på alla dagis de firar så mycket... Har pratat med en mamma och där firade de inget! Hur kul är de för barnen?

Vad är det för en dag?

Vad är det för en dag, vad är det för en dag? Ne, det är ingen vanlig dag för det är Melwins födelsedag, hurra hurra hurra.
Min stora kille fyller hela 2 år idag! Kl 10.16 närmare bestämmt.
Vi har väckt honom med paket på sängen, och för varje paket han öppnade ju gladare blev han ;-) Massa saker som är med bilar (cars) på. Han fick bland annat en tröja (bilar), en keps (bilar), en pyjamas, byxor, boll (bilar), plånbok (bilar), vattenflaska (bilar), traktor som åker och låter med djurläten m.m. och det bästa av allt en blixten mcqueen bil från bilar.. Ni skulle ha sett Melwins ögon när han öppnade det paketet ;-) Haha..




Vi ska ha kalas i eftermiddag så måste fixa massa saker hela dagen. Kommer bilder från paketöppningen en annan dag när jag har tid.

Schema..

Fick hoppa in och jobba idag! 8.30-12.. Lite lagom så där.. Men jag hade ju tänkt att städa idag. Får ta och dammsuga och skura golven nu i stället. Melwin måste somna in ordentligt först. Fast han lär vara slut ändå, han har ju varit på dagis idag.
Fick mitt schema för hela sommaren idag ;-) Det ser helt okej ut, sådär lagom bra schema. MEN den dagen Lia fyller år jobbar jag självklart 7-16.30.. Bara att glömma kalas den dagen då.. Faan. Får se om någon vänlig själ vill byta en dag med mig kanske? Löser sig säkert.
Fick tider för helgen också, skönt att veta i förväg iaf!

Lia fick åka med mormor till bella, hon fyller 7 år i år. De skulle leka lite. Min mamma är kompis med bellas mamma ;-)

Städa, städa...

Så, ungefär hela dagen idag har gått åt till att städa. Har haft ut hela duschkabinen (Stavas?) och rensat de ca 3 meter rör som leder från den till avloppet. Har varit väldigt dåligt flöde de senaste månaden.. Ni vill inte ens veta hur mycket hår och äckel jag fick ut därifrån! TRE stora nävar!!! Fy säger jag bara, ändå var vaktmästare här i höstas och rensade ordentligt då det var totalstopp.. Sen har jag rensat ungefär varannan månad.. Men ändå fick jag ut så mycket! Tar ju sån jäkla tid bara att få ut allt och plocka isäg skiten..
Båda toaletterna är iallafall helt färdiga! Så skönt!
Imorgon blir det till att dammsuga och skura golven och sen lägga på alla rentvättade mattor. Ska ruska de som inte går att tvätta också.
Sen äntligen är det klart! Blir väl till att dammsuga på torsdag också innan vi ska ha kalaset!

Kan inte fatta att min stora kille fyller 2 år! Han har börjat tjata något så otroligt mycket nu. Kommer nya ord nästan dagligen ;-) Äntligen kanske det har släppt? Får hoppas på det iaf!
Fast som jag pratade med någon om så är det ganska skönt att de inte pratar tidigt.. För om man kollar på Lia så kan man bli riktigt less ibland då hon tjatar och pratar helt oavbrutet ;-) Haha så Melwin kan få vara tyst ett tag till ;-)

Nä kanske ska fixa någon middag och sen väcka Melwin. Han har sovit sen 12.30 hehe.. ''





Hmm..

Blev dagis för båda barnen ändå idag. Så nu har jag varit och hämtat dom, Melwin sover och Lia sitter på sitt rum och leker. Bäst att passa på att sitta här vid datorn lite.

Sitter och funderar på en massa som kalaset, jobb, danmark m.m. Låg vaken inatt i ca 1 ½ timma och kunde inte somna om. Tänkte på allt och inget ungefär.... Tankarna går ungefär så här: Vad ska vi ha att bjuda på Melwins kalas, tårta vad mer?, hur många kommer?, har fått se schemat för de första tre veckorna och kunde då räkna ut att jag jobbar den dagen Lia fyller år. Det är en söndag och den helgen jobbar jag antingen dag eller kväll, hur ska vi göra då?, Hur ska vi göra med danmarksresan, handla lite torrvaror som förra gången att ha med ner? Vad ska man ha med? Vill inte ha med för mycket onödigt..
Ja, tankarna snurrar hela tiden om allt. vet inte varför men antar att det blir så när man har mycket tid att tänka på. Var ute och gick förut och i stället för att njuta så tänkte jag på allt och lite till. 

Nä, kanske ska kika vidare på lite andra sidor..

Vad händer idag då?

Nu är barnen så gott som friska. Ingen feber sedan i fredags. Lia fick följa med på kalaset då hon inte hade någon feber i fredags morsse.. Knepigt det där med febern, hon hade den i 1 dag bara.
Båda barnen red på Dennis som är en shettis.. Lia ville ju självklart ha sadel, så det fick hon. Kul hade dom iaf!

I lördags så var vi allihopa ute och gick. Tog en tur till stan efter som det skulle vara utställning av gamla bilar. Min mosters nya gubbe skulle skulle ställa ut en bil. Väl framme så upptäckte vi att det var mängder med folk så vi kom inte ens fram till bilarna! Köpte lite lördagsgodis till barnen och tog sen en långprommenad hemmåt. Efter som Mikael var med så fick Lia åka vagn efter som hon varit sjuk.

På kvällen jobbade jag 16-22. Mikael hade gått ut en stund med barnen och kikat på crusingen. Melwin hade varit helt salig ;-) Biltokig som han är!
När jag sen skulle hem på kvällen så var det så jäkla många fulla folk precis överallt! Då tänkte jag att det var bra att man jobbade ;-) Man mår mycket bättre dagen efter än att vara ute! Mikael kännde precis lika dant som mig!

Melwin är väldigt hostigf så jag tror han får vara hemma idag också. Är ju regning och tråkigt ute.. Får se vad Lia vill sen.

Så trötta..

Mikael hade lagt barnen vid 19 igår. De somnade ganska lätt. Inte så undra på, natten innan var ju som den var för Melwin och Lia låg ju deckad i soffan precis hela dagen med 40 graders feber.. Hon rörde sig inte från soffan alls nästan.
Jag jobbade till 22 och sen direkt när jag kom hem kröp jag ner i sängen. Har bara varit uppe 1 gång med Melwin så han är mycket bättre. Han har till och med fått i sig nästan 2 flaskor välling sen igår då han lade sig. Har ju inte druckit någon välling nu då han var sjuk.

Vi skulle varit på 20 årskalas idag hos Malin som fyllt år. Mikael och ev Melwin ska åka iaf. Lia och jag blir hemma.. Onödigt att smitta ner andra. Tycker inte amn tar med sjuka barn bort, varken för barnens skull eller de man hälsar på.

Blir en lugn dag, ska jobba resten av helgen sen så jag känner att jag behöver vila upp mig lite.

RSS 2.0