Länge sedan.

Har inte kunnat skriva något här på ett tag. Logga in har gått bra men så fort jag ska skriva så kommer jag inte in på just "nytt inlägg".. Knepigt. Men idag fungerade det iaf ;-)

Julen har varit lugn. Jag har jobbat en hel del. Dock inte på julafton. Då vill jag vara hemma med familjen ju.
Melwin är superduktig! Han lämnade alla sina nappar till tomten! Och sedan dess har han inte sagt ett ljud om nappen. Somnar på kvällen som vanligt och sover hela natten! Gick ju lika smidigt med Lia också. Hoppas bara på att det går lika bra med blöjan som det var med Lia också! Helt blöjfri över en natt. På både dagen och natten då. Ska dock vänta lite med de med Melwin. Tills det blir varmare ute så det inte händer olyckor i overallen.
Haha strax innan jul så gick han utan blöja från morgonen och frammåt lunch gick jag och Melwin fram till stan. På väg hem kommer jag på att han inte hade blöja på sig. Och han somnade i vagnen och jag bar upp honom och lade honom på sängen. När han vaknade så hade det INTE hänt någon olycka ;-)

Idag mår jag så där. Har hemskt ont i huvudet trots alvedon som jag tog vid 7.30.. Hostar och är allmänt trött.
Hörde att både Lia och Melwin har hostat någon gång inatt. Så de är nog också på väg att bli förkylda.

Perfekt!

Har precis skickat ut Lia till backen utanför. Hon var ute igår också vid denna tiden. Sen tar Mikael med henne in när han kommer från jobbet. Jag se ju Lia hela tiden. Har ju massa fönster och balkongen åt backans håll. Hon är ändå 5 ½ år så ute själv kan hon vara en stund. Var ju ändå 5 andra barn där ute nu så själv är hon inte!

Melwin ja, han fick ännu mer prickar idag! Han ser verkligen inte klok ut! Säkert en 500 prickar på kroppen. Jag tyckte Lia hade mycket.. Men Melwin har mycket mer. Bara i ansiktet har han säkert 100 st. I hela hårbotten en 60-70 st. Ryggen, magen och rumpan ska vi inte ens prata om!

Skönt att snön har kommit iaf! Och stanna till jul lär den göra enligt smhi. Skönt det!

Lias vattkoppor.




Hon hade några stycken till slut.






Hon hade lite ont i ögat pga den dumma vattkoppan som satt där.

Kommer upp bilder på Melwin någon dag så ska ni se skillnad! Ändå hade Lia långt över 200 st på kroppen!




Min prickikorv.

Haha Melwin är hur prickig som helst! Exakt på dag 14 efter att det bröt ut på Lia så kom det på Melwin. Idag är nog värsta dagen kan jag säga! Han har nog lika många som Lia hade men de sitter mycket tätar och ser mer ut efter som han är mindre i kroppen än vad hon är ;-) Han ser ut som en liten prickikorv!


Utan vatten!

Jaha, stod och skalade potatis och helt plötsligt rinner vattnet bara mindre och mindre. Till slut tar det slut! Ringer min mamma och hon har tydligen heller inget vatten.
Så har det varit i ca 30 minuter nu. Och tror, är inte säker. Men de har tydligen inte betalat en faktura. Var ju lika dant med elen sist. Vart ju kolsvart i trappuppgångar och ingen kunde tvätta m.m. Tydligen var en julklapp för detta att de inte skulle höja hyrorna alls detta år.
Men vadå? inget vatten? Ska vi då inte få en gratismånad? Utan vatten klarar sig ingen! Våran mat står på spisen och jag behöver vatten för att kunna laga maten.
Vi ska vara iväg vid 16 på barnens lucia och de behöver mat! Lagar jag inte färdigt maten inom en stund så kan jag lika gärna kasta den!

Får se hur lång tid vi ska behöva vara utan vatten. Sist då elen försvann var det kolsvart i trappuppgångarna. Tänk om någon gått ut och ramlat i trappen. Snacka om att kunna kräva skadestånd! De har ju lixom inte betalat sina fakturor!

Tomtar..

Idag ska alla tomtar plockas fram hade jag tänkt. Så det blir lite julfint här hemma. Fattas bara en sak och det är SNÖ!


Haha i förrgår så slog jag och Mikael in alla julklappar. Började då barnen somnat. När vi nästan var klara så kommer Melwin intassandes i köket. Han såg inget först för han var så trött. Men se helt plötsligt såg han alla paket som låg på golvet (hela köksgolvet var fyllt av paket)... Hans ögon går inte att beskriva, stora som golfbollar.. Han stammade fram ett ord och det var PAKET.. Haha han var helt till sig. Sen fick han lägga sig igen.

Iförrgår och igår så har Melwin inte sovit middag. Vilket resulterade i att han igår var vaken från kl 5.15 på morgonen till 19 igårkväll. Han kunde knappt gå det sista, så trött var han. MEN! Han somnade kl 19 utan problem. När jag sen vaknade av klockan som ringde så sov han fortfarande i morsse. Var tvungen att gå in och kolla så han levde. Fick väcka honom kl 7 då han sovit i 12 timmar utan att vakna!! Fatta så skönt det var. Även om han är förkyld och hostar på nätterna så sov han hela natten. Kul att se hur det går att hålla honom vaken idag då han är på dagis på förmiddagen.

Lia skulle på julvandring i kyrkan idag. Var alla femmåringar som skulle iväg på det. Sen skulle de få fika i församlingshemmet. Så hon tyckte det skulle bli jätteroligt att gå dit.

Hmm.

Imorgon ska mina bar gå till dagis. Och oj så dom har väntat! Varit hemma i över 1 vecka nu. Melwin är ju fortfarande lite hostig på natten. Men det är mycket bättre på dagarna. Så han får gå ändå. De ska ju öva på luciasånger. Är ju på måndag de ska sjunga för oss föräldrar. På onsdagen för alla andra som vill komma. Typ mormor, farmor, kusiner m.m. Sen skulle de ha en luciavisning för de som går på villan. Alltså gamla..

Idag händer inte så mycket. Ska till dagis med några lappar igen. De skulle vara inne idag så lika bra att lämna dom!
Sen en sväng till stan för att handla lite. Försöka mig på att få klart julklapparna. Är till Mikael kvar och en till.. Sen kanske en sak till barnens gammelmormor från Lia och Melwin.


Lagade pannkakor igår till kvällsmat. Det var verkligen uppskattat från barnens sida. Steker dom i en stor teflonpanna så de blir lika stora som tallrikarna ;-) Melwin åt hela 2 st. Och Lia åt nästan 3 st. Var en liten bit kvar.



Julklappar

Så var nästan alla julklappar klara! En liten sak till Mikael till och en till Lia. Vet vad jag ska köpa! Sen en julklapp för 300 kr som vi sen lottar ut. Har bara köpt för 150 kr än.







Ska fram till julmarknaden sen med mamma. Dom ska få mat här innan vi går. Just nu sover både Mikael och Melwin. Får se hur länge Melwin kan sova. För igår på dagen då han sov middag så hostade han och kräktes. Och han som ätit så himla bra hela dagen igår. Så jag kan bara säga att det var inte lite, i hela hans säng kom det! Sen en gång på kvällen då han somnat för natten. Men då var jag förberädd. Hade en gammal glassbytta som han kräktes i. Så slapp jag tvätta täcke och allt igen! Har börjat höra nu när han hostar "vanligt" eller hostar så han kräks.

Lias vattkoppor börjar torka in nu. Har inte kommit några nya på ca 2 dagar nu! Skönt. Hon är ganska less på att sitta inne nu vill jag lova.

Ikväll ska vi på Cabare på forsen. Är Mikaels syster som är med. Ska bli kul att se.



Vilka nätter.

Efter som båda barnen är sjuka så avlöser de varandra med att vakna. Lia vaknar av att det kliar och Melwin av sin hosta.. Sen att jag jobbade igårkväll gjorde ju inte saken bättre. Fast det var lite semester nästan att komma hemmifrån bara. Har ju suttit inne så gott som hela veckan med barnen.

Idag ska vi ta det lugnt! Inte göra något. Kanske dammsuga av lite snabbt sen. Måste till dagis med lappar om julledigheten också. Skulle vara inne idag. Mamma skulle komma hit en stund. Känner att jag behöver frisk luft så jag ska ta en prommenad till dagis.

Över 100!

Haha räknade precis Lias vattkoppor igen. Kom till 107 sen höll jag inte reda på mer vilka jag räknat eller inte. Då var det några till på benen.

Hoppas nu verkligen att Melwin också får detta! Dock så läste jag på några sidor på nätet att när man blir smittat bruter det ut mellan 10-14 dagar medans andra sidor står det 15-21 dagar! Faan då är det ju julafton! Men då får vi väl fira jul hemma efter som Tim inte haft detta och tydligen "passade" det inte att få det nu enligt syrran och mamma..
Får väl åka upp en sväng till Mikaels mamma på jul för där är det nog bara Meya som inte haft det. Eller dom vet inte om hon hade haft det eller inte. Dom kanske skulle komma förbi någon dag och "smitta" henne ;-) Då kan ju hon och Melwin vara prickiga på julafton..

Har bakat kanelkakor nyss. De blev supergoda!


Dagar...

Idag hade Lia 61 vattkoppor.. Men ändå ser det inte ut som vattkoppor tycker jag.. Fast det är nog det ändå för de är vätsekefyllda vissa av dom och sen spricker de.

Melwin är helt galen... Han är så trotsig, klättrar på allt! Springer ut på balkongen titt som tätt. Har en hasp men då måste man ha dörren på glänt och det är ju svinkallt där ute så det går inte idag! Min snälla pappa skulle komma upp idag och fixa något så vi kan ha stängt och låst där!

Fatta hur länge barnen kommer att vara hemma från dagis. Först nu när Lia är sjuk så får Melwin vara hemma. Sen kommer ju Melwin få vattkoppor och då blir vi hemma ännu längre.. Det är bara bra för Melwin visserligen!
Det tråkiga är att Melwin kommer nog bli sjuk lagom till lucia och då kommer vi inte gå på det alls. Tråkit.. Brukar vara så fint på dagiset med alla barn.

Oj, måste ringa dagis..

27 prickar.

Lia ville att vi skulle räkna prickarna hon har. Vi fick det till 27 stycken. Och visst är det vattkoppor.. Hon kliar som en tok!

Vattkoppor.

Jaha, här har man gått och väntat precis hela hösten på att barnen ska få vattkoppor. Det har gått på Lias dagis sen slutet på sommaren. Så jag tror alla utom Lia har haft det! Så nu några veckor innan jul så får Lia det äntligen!
I dag på morgonen så visade Lia en prick under ögat (såg inte ut som en koppa) och hon sa att det kliade. Jag kollade resten av kroppen på henne men inget! Lite huvudvärk hade hon också. Hon fick gå till dagis.
När hon sen kommer hem så visar hon en prick på armen.. Jag reagerar inte på det alls. Utan hon går in på sitt rum och vilar tills maten var klar. Sen kommer hon ut och visar en prick på magen så då får jag se att hela hon är prickig! Till och med vätskefyllda koppor på ryggen!
Inte så konstigt att hon inte åt något igår på hela dagen.

Så nu kommer Melwin troligtvis få vattkoppor om ca 10-14 dagar! Så han kanske är frisk lite innan julafton om vi har tur! Fast det kommer vara skönt att de haft det sen. Mikael sa att han kan vara hemma om jag får jobba. Fast jag tar nog mest kvällar och helger.

Baka och Ullared.

I söndags bakade jag och barnen pepparkakor! De blev supergoda. Tunna och spröda. Förra året misslyckades vi totalt. Gick bättre nu iaf.

Ullared då.. Åkte ganska exakt kl 5. Regnade hela vägen ner.. Var nere vid 7.30. Alltså 30 minuter innan de öppnade. Men vilken kö det var redan! Vi tog våra vagner och ställde oss i kön. Vi stog i mitten och framför oss var det ca 1 kilometer kö! Lika mycket bakom oss till slut! Det roliga var att vi träffade Mikaels mormor och morfar där nere.. Haha med alla dessa tusentals personer så springer vi på dom just i ullared.
Var ganska lite folk inne när vi väl kom in. Gick direkt till barnkläderna och rev ner lite regnställ till Melwin och lite annat. Sen direkt till leksakerna och där var det knökat med folk!

Bästa köpet var iaf ett schampoo och balsam.. Var 900 ml i vardera flaska. För båda betalade jag 69,95. Jag visste att jag hört talas om denna sort och att de skulle vara bra. Frågade sen mamma om hon hade hört om de var bra. Hon blev helt GALEN.. Det var det bästa hon använt! Och en sån flaska brukar kosta 79,90 till och med på vissa ställen 89,90 PER FLASKA! Jag köpte båda för nästan 70 kr! Så vi sprang tillbaka och skulle hämta mer, då var det slut redan! Faan vad jag ångrar att jag inte tog mer flaskor.
Provade igårkväll och tvätta håret med det. Var superlätt att reda ut håret sen. Och idag är håret supermjukt! Har aldrig varit med om ett bättre schampoo och balsam! Sen att det var bra och skyddande för de som ofta fönar och plattar håret var bara ett pluss i kanten ;-)

Nu ska jag strax cykla fram och handla lite grejer på ica. Ska sätta igång och baka lite kakor m.m. Hittade en tidning med julkakor som verkade jättegoda! Fanns nog 4-5 sorter jag ska försöka mig på. Måste handla lite som fattas till det bara.


RSS 2.0