Tiden räcker inte till.

Har alltid fullt upp, massa att göra. Och till råga på allt så är jag sjuk. Feber och hostar som en galning. Skulle börjat på schema igår. Blev inget med det. Hade bara 3 dagar denna vecka så jag ska kurera mig och ta nya tag tills på måndag.
Barnen mår bara bra och trivs i solen. De älskar ju att vara ute. I lördags och söndags så spenderade vi hela dagarna i torpet, alltså ute hela dagen.. Grillat och ätit massa gott i solen.

Hundarna växer och blir mer lydiga. Sara har vi haft problem med. Jag tror att hon var sjuk redan då jag köpte henne. Spytt och bajsat så det stått härliga till.. Redan när vi hämtade henne kräktes hon i bilen 4 ggr! Trodde då att hon var åksjuk. Men nu i efterhand så fattar jag att hon inte var det. För Sara har åkt massa bil nu och aldrig kräkts mer.
Har läst på nätet och pratat med folk, till och med ring hennes uppfödare för att få tips. Har bara gett vatten under minst 24 timmar och sen småportioner med risk och vit kokt fisk. Gick på ett milt men ändå fett torrfoder. Hon var ju jätteundernärd stackarn. Förra ägaren hade gett henne enbart husmanskost. Och en valp som växer klarar sig inte på det. Så jag tror att magen gett upp pga kryddor och stekt mat.
Körde på med ris, fisk och torrfodret men hon blev inte bra. Körde på med ris och fisk och provade ett annat torrfoder.. Så nu äntligen så är hon okej! Har haft Sara i drygt 3 veckor och hon har nu äntligen gått upp 3,5 kilo! Några kilo till och lite mer musklad så är hon fin i hullet.

Sara är så himla lydig. Lyssnar vad man säger, kan sitt, ligg och vacker tass. Går fot om inte Leona är med ute och går... För då ska det bara busas.... Försöker att få dom att inte busa då de är kopplade och går på prommenad. Men skam den som ger sig ;-)

Melwin pratar mer och mer nu. Han tjatar precis hela dagarna! Iförrgår sa han helt plötsligt, saknar Lotar (morfar).. Idag har han på något vis tagit hemtelefonen och ringt. Antagligen fått fram senast ringda nummer, som tur var så gick det hem till mamma och pappa. Så Melwin pratade med morfar ett par minuter och la sen på och kom med telefonen till mig och sa att han pratat med morfar.. Aningen paff blev jag och var tvungen att kolla om det stämde, vilket det ju gjorde.

Melwin tyckte tårtan var godare när han åt med händerna.



Blir nog inte så mycket bloggande i sommar. Jobbar 100% och sen 80% fast då har jag tagit lite extratider..
Fast någon gång då och då ska jag väl ha tid att sitta här.

Leona är en underlig hund. Får många förfrågningar om vad det är för ras. Roligaste gissningen var nog bulldog/tax.. Många tror det är tax i henne, är nog för att de kan vara tecknade så. Och hon är ju lång och smal i kroppen med korta ben, fast kollar man grovleken på benen och tassarna så ser man det..

Nu får jag allt ta och krypa ner i sängen. Är trött som tusan. Käkar alvedon och ipren för fullt.


Jobba..

Så kom dagen då jag skulle jobba. Är hemma på lunchrast. Har en snäll mamma som är hundvakt ;-) Lämnar inte 2 så små hundar ensamma hela dagen.
Har hänt några små olyckor inne. Dock går det bättre och bättre. Inatt blev det bara en kissning på köksgolvet. Men antagligen gjordes det precis när vi gick upp. Har faktist slängt ut alla mattor ett tag nu. Heldre utan mattor än att det kommer kiss på dom.
Båda hundarna var jättebusiga på morgonen. De jagade barnen som inte var allt för pigga. Väckte dom vid 6.15 efter som de skulle till dagis. Hoppas på att de är trötta ikväll. För det lär jag vara.


Vovvarna.

Jag och Mikael har pratat om hund ett bra tag. Lia har tjatat som en galning efter ett husdjur. Hon önskade sig en hamster i födelsedagspressent om hon inte kunde få en hund ;-)

Så vi bestämmde att vi skulle kika lite på blocket och se vad för ras vi ville ha. Jag har alltid tyckt att Golden är så fina. Och ska man ha en liten valp så kostar de en bra bit över 10 000.. Jag hittade 2 st som jag kunde tänka mig. Den ena var blandras. Vi ringde på båda men ingen svarade. Försökte några timmar att få tag på dom. Men inget svar. Så vi bestämmde att vi lagar mat och sen ringer igen. Då kikade jag på blocket igen efter maten och en ny annons har kommit ut. En goldentik på 6 månader. Ringde direkt och efter ca 15 minuter sitter vi i bilen på väg till göteborg. Men Mikael har också hittat en hund som lite komiskt nog också är i göteborg. Vi bestämmer att vi ska kika på båda.
Efter ett antal felkörningar så kommer vi rätt till första stället. Utanför står världens finaste hund! Min "lilla" Sara. Hon heter igentligen Sahara, men det låter lite krångligt att ropa så det får bli Sara. Lia fastnar direkt för hunden. Hon fick följa med oss hem.
Lilla Sara har bara! fått mat som kokt ris, potatis, kyckling, kokt kött. Alltså aldrig någon bra kost för en växande hund! Hon är väldigt stor men väger alldelses för lite. Så nu får hon ett bra foder för henne och hon äter med väldigt god aptit ;-)

Sen innan vi åkte hem så pratade Mikael med den andra som hade en hund. Han förklarade vägen. Vi åkte fel igen! Men till slut råkar vi komma rätt fast vi inte visste. Så helt plötsligt står vi utanför rätt hus. Så lilla Leona fick också förlja med oss hem. Hon är en blandning mellan Rottweiler och Tibetansk spaniel. Hon är snart 12 veckor räknade vi ut idag. Väldigt busig liten sak och kommer bli ganska lite till växten. Fast hon hade nästan växt om sin mamma redan nu;-)

Nu ligger båda hundarna och sover vid mina fötter. Sara älskar att gosa och vill gärna bli klappad hela tiden. Hon följer mig vart jag än går. Sitter jag i soffan så ligger hon på golvet brevid. Står jag i köket och lagar mat så ligger hon på köksgolvet. På natten så ligger hon nedanför min säng. Hon är betydligt piggare nu med rätt foder. Tror även hon lagt på sig lite redan de här 2 dagarna vi haft henne.
Leona sover väldigt mycket än för hon är ju fortfarande väldigt liten. Men kan bli sur om man väsnas när hon sover. Melwin lägger ner henne om hon är olydig ;-) Hon vet så väl om hon gör fel.

Så kommer lite bilder på våra söta små vovvar..



Leona sover gott.



Leona ville kolla om kameran luktade gott. Sen en stund efter försökte hon smaka på kameran ;-)



Sara som väntar på att bli klappad.


Sara bara älskar mat. Sitter gärna vid bordet och hoppas på att barnen tappar något. Äter ALLT till och med djungelvrål märkte vi idag!


En bild till på Leona för hon är så söt.


RSS 2.0