Gott nytt år!

Gott nytt år till er allihopa där ute!

Sista dagen på året.

Så snart så är år 2008 över. Detta kommer firas här hemma med sambons 2 systrar och barnens kusin. Jag har inget jobb de närmsta dagarna, men jag räknar med att få hoppa in i morgon bitti. Brukar alltid vara så.
Mikael är framme i stan och handlar, Lia försöker att somna. Hon är sjuk. Hade 38,8 i feber förut. Hon har en så hemsk hosta. Låter nästan som krupphosta. Som att hon skäller som en hund. Och i varje in och ut andetag hon tar så låter det hemskt! Men detta är värst på natten. Nu på dagen så är det ganska ok.
Ni kan ju tänka er att Lia är besviken då hon inte får gå ut inatt och kika på raketerna. Jag försökte förklara att man ser jättebra från alla fönster också. Men jag håller med henne det är ju helt annorlunda att vara ute faktist!

Fick Ugly Betty säsong 2 av Mikael i julklapp så det kikar jag på så fort jag hinner! Haha den serien är så jäkla bra! Kikade på säsong 1 förra året vid den här tiden.. Fick den också i julklapp då. 

Har fortfarande inte fått in några bilder sen i julas.. Men det kommer några andra i stället på mina två sötnosar.



Melwin



Lia

Västgötabladet.

Idag satte jag mig vid köksbordet och läste västgötabladet. Såg att det stod om bloggande i Tidaholm. Under detta så står det massa bloggar på blogg.se i Tidaholm. Haha min blogg stod med ;-) Lite kul faktist! Var en massa andra personers bloggar också som jag vet vilka dom är. Bland annat Jenny och Sandras blogg.. Haha spring och köp vb idag!
Det första jag tänkte när jag såg att min blogg stod med var att jag tyckte det var jätte pinsamt! Men vad sjutton det är ju bara att söka på nätet så hittar man den ju ändå..


Lia sjuk.

Igår började Lia hosta lite granna. Och inatt så har hon hostat som en tok. Är en djup hosta, lite som kikhosta... Ska se om min syster kan komma hit och vara hos Lia så jag kan gå till apoteket och köpa hostmedecin och handla lite glass och halstabletter till Lia. Hon vill inte ha någon frukost nu för hon har ont i halsen också..
Stackars min lilla Lia, var ju inte länge sedan hon hade halsfluss, hoppas verkligen inte att det är det igen!
Idag blir alltså en lugn dag också.

Rea..

Åkte in till skövde med Mikael och Melwin igår eftermiddag. Lia var i slalombacken med min mamma, syster, kusin och hundarna. Var inte alls mycket folk där igår. Hittade ett pa jeans till mig, en tshirt och 2 hårband till Lia. Ett par byxor och en tshirt till Melwin. Detta gick på 489 kr... Skulle igentligen kostat lite över 1000 kr på ordinare pris!
Är jättenöjd över mina byxor iaf! Tog bara första bästa i min strl som såg snygga ut och provade, de satt som gjutet på mig! Ingen platt rumpa som jag brukar få i en del byxor..

Idag så har min syster Felicia och min kusin från örebro varit här och medans Melwin sov så pysslade vi med att göra pärlbrickor som vi sedan strök på så det blev fina pärlplattor! Vi gjorde egna tvålar med glitter, olika färger och former, till och med saker i själva tvålen.. Till slut avslutade vi med att göra eget tryck på disktrasor! Det var skitkul! När man målat och fixat på själva disktrasan så  skulle det torka sen stryka på baksidan så färgen fäste ordentligt!
Nu sitter vi och väntar på att Mikael ska komma hem från jobbet.. Slutar vid 15 idag.
Vi tog igår bort Melwins tejp i pannan. Det hade då suttit kvar i 2 ½ vecka. Först när vi fick bort det så såg det hemskt ut. Nu idag när det luftat inatt så syns det mycket mindre! Är ett streck på ca 1 cm.. Nä nu river Melwin ut alla dessa bilar igen..

Fortsättning från förut!

Han inte riktigt skriva klart förut. Melwin slog sönder en julgranskula..
Jo, polisen hade igår stått och lyst in i fönstren i ettan under oss. Så antagligen trodde dom att något hänt där. Vet inte vad de kom fram till, det återstår att se. Kanske att jag stöter på grannen som lär säga vad det var frågan om.


Sitter och väntar på att Lia ska komma hem från mormor och morfar. Jag och Melwin har nyss käkat frukost. Han klämde i sig ett helt kokt ägg, en halv ganska stor smörgås med prickig korv, mjölk och en skål med yoghurt. Så nu för en stund sen fick han lite godis innan Lia kommer hem.  Det är ju lördag ;-) Annars så ska de bara slåss om godiset även om de får samma i var sin skål.. 
Funderar på om Lindex har öppet idag? Borde dom väl ha efter som det är en vanlig lördag. Vill kika om de har något till barnen på mellandagsrean. Försökte få med Anna fram. men hon skulle till Lidköping och gå i affärer. Hon ville att jag skulle åka med dom. Men det går inte efter som jag jobbar ikväll. Får bli lindex bara.., Haha.  

Nu är julen över. Och polisen.

Blev en mycket lugn och rolig jul. Barnen fick väldigt mycket julklappar. Lia mycker pysselgrejer och Melwin många bilar! Det jobbigaste är när man kommer hem med alla saker och barnen vill plocka upp ALLT och det ska skruvas och tas ur kartonger m.m. Blir mycket då när man är trött. Barnen kom i säng runt nio på kvällen då.
Har jobbat två dagar i rad nu. Ska jobba ytterligare två dagar med idag. Men det är storhelgs ob så en massa extra pengar när man jobbar, då är det aldrig fel!

Igår var vi i Hjo hos barnens gammelmormor och gammelmorfar... Fick mat och barnen några paket! Melwin fick ytterligare en bil. En polisbil som han tycker är så rolig. Det tutar och blinkar, själva tycker vi den är jobbig.. 
Vi åkte direkt till icamaxi och handlade lite mat som fattades. Var så himla mycket folk där efter som alla affärer hade öppet till 20.. 

Väl hemma så åkte Lia och sov hos mormor och morfar. På kvällen så hände något underligt. Under hela dagen har det luktat spya i hela våran trappuppgång. Vi trodde någon spytt och torkat upp det inte så någa. Men runt 21.30 ringer det på våran dörr. Vi sov och efter en stund fattar jag att det ringer och tar täcket runt mig. Så att grannen under gick ner i trappan och tänkte att det inte var något viktigt efter som hon ibland ringer på och tjatar. 
Gick in till sängen och Mikael hade också vaknat. Vi gick ut i köket och då ser vi securitas står utanför... Vi släcker ner och ser att det är grannen de pratar med. Efter en 5 min kommer en polisbil och parkerar utanför. De stannar i trappuppgången och pratar. Sen går de runt huset en gång. Vi började tro att någon dött efter som det luktade som det gjorde i trappuppgången.. Men efter en stund åker polisen iväg och även securitas.. 
Vi vet inte vad det var....  

En kändis flirtade med mig!

Haha ja, igår när vi var på icamaxi och handlade mat så gick jag in först och handlade julmaten. Gick till barnkläderna och kikade. Såg att det satt fyra killar och signerade skivor. Skulle gå vidare och handla då en av dom fyra började prata med mig. Han frågade till slut om jag ville han hans autograf, att jag kunde få den vart jag ville ;-)
Tackade nej och gick lite småskrattande därifrån..
Haha har nu idag kollat upp att det var scotts från dansbandskampen.. 
Här kommer en bild jag hittade på dom. En av dessa var det..


 

"Dagen före dopparedagen"

Så var vi inne på dagen innan julafton. Idag blir det en händelsefull dag. Vid 12 så ska jag och barnen träffa Mikael på stan. Ska se om vi hittar några finkläder till barnen att ha på sig i morgon. Vi var ju i skövde men orkade inte kolla i några affärer då för det var så hemskt mycket folk. Var bara inne i de affärer som vi var tvugna att handla i. Så idag är alla julklappar klara. Maten är handlad..
Jo, sen när/om vi hittar kläder till barnen så ska jag gå in och köpa mig ett par jeans, ska få dom i julklapp av Mikael. Haha... Skulle få något annat också.
Mikael och Lia åker nog och fixar en gran efter det. De skulle nog åka till skövde och köpa en. Få tiden att gå lixom. Lia är eld och lågor idag för att vi ska ta in granen och pynta ;-) Jag tycker att det ska tas in dagen innan julafton, men det är kanske för att vi alltid gjort det i min familj. Mikael och hans familj har också alltid gjort det sa han.

Haha Lia försöker berätta för Melwin att idag ska vi ta in granen och ikväll sover vi och när vi vaknar i morgon så kommer tomten! Låter för gulligt ;-)

Amy Diamond.

Haha Lia är helt tokig i Amy Diamond.. Ska lyssna på henne hela tiden och försöker sjunga med på engelska. Vissa uttal blir sådär.. haha. (Hon ska få en egen cd-skiva i julklapp med henne.
Men duktig är Lia iallafall, hon kan räkna till 5 ibland 8 på engelska. Kan säga hej, hej då och väldigt många färger på engelska..
Vi satt här en dag och Lia räknade till 100 nästan helt själv och helt perfekt. Fick hjälpa henne vad som kom efter 69, kom inte på att det var 70.. Men sen fortsatte hon.

Ska snart ge mina troll mellanmål och sen ska vi gå fram till stan. Måste vara hemma innan 11.10 då ville Lia kika på Grinchen på tv. Tror den gick på femman. Kollade i tv-tidningen. De visar nästan inga bra barnfilmer nu under jul.. MEN de visar väldigt många under själva julafton.. varför göra det? Vi har iallafall inte tid att sitta å kika på tv då. Tror inte så många andra gör det heller.. Bättra att visa nu dagarna innan eller i mellandagarna. 

Nä mellanmål var det ju.. Är helt seg i huvudet idag. Melwin har fått för sig den senaste veckan då han varit sjuk att vara uppe 1-2,5 timmar på natten. Så inatt var det 2,5 timmar mellan 23-01.30 som vi var vakna. Men då sov vi till 7 nästan .. Jag går heldre upp kl 5 än är vaken på natten!   

Hur ska man hinna allt innan jul?

Har massa saker att göra. Mikael jobba idag och imorgon. Så då går en massa tid bort. Idag försvinner bara dagen för när han slutar kl 15.20 så ska vi in till skövde och handla julmat.
På tisdag så ska granen hämtas, en janson ska göras, granen ska kläs, ska och äta mat hos Mikaels syster, sen skulle Mikael göra en massa saker...

Nä, kanske skulle ta och åka utomlands nästa år... Vara borta 2 veckor och slippa skiten..

Lördag

Idag var det lördag då. Lia är vaken, Melwin sover och Mikael också. Lia borde sova igentligen efter som hon var ute nästan hela dagen igår och kom i säng sent. Var ju framme i stan igår. Var ju så jäkla mycket folk! Synd att man inte vann något.. Men men alla kan ju inte vinna.

Ikväll ska jag jobba, har inte jobbat en dag denna vecka vilket faktist varit ganska skönt. Har hunnit med hemmet och barnen. Har kvar en toalett att städa. Så får bli att ta det innan jag duschar sen. Hade tänkt att gå ut och leka med barnen idag men det regnar ganska mycket ute. Kanske får det bli en innedag ändå..
Min förkylning är något bättre känner jag. Melwin och Mikael är bättre. Sen har vi ju Lia som är helt frisk.. Men oj så trotsig just nu! Lyssnar INGET! Blir nog bättre snart får man hoppas. Brukar ju gå någon till några veckor så blir det bra sen.

Nä ska kika på "mer om oss alla barn i bullerbyn" med Lia.




Min galna lilla Lia..... Hon var med mormor hos hennes väninna, hon har en dotter som är 5 år och lärde Lia att klättra i dörröppningar så här!

Förkylda nästa allihopa.

I går så var Mikael hemma från jobbet och ska vara idag också. Han är genomförkyld precis som jag och Melwin. Lia är hur frisk som helst, än så länge kanske man ska säga. Hon väl sjuk lagom till julafton. Min pappa är cokså förkyld, men han har feber också. Så min mamma sa att hon lär väl också vara sjuk på julafton..
Ska jobba imorgon kväll och det får väl gå. Får använda mycket handsprit så jag inte smittar de boende eller personalen. Men jag vet ju de som är anställda som går dit betydligt sjukare än vad jag är med en liten förkylning!

Idag så blir det till att ta det lugnt. Lia ska gå sista dagen på dagis. Blir nog jag som får lämna och hämta henne. Men det går bra. Skönt att få frisk luft.
Ikväll så ska jag fram på det där grejset, man fick ju en lott om man köpte för minst 50 kr.. Och jag har nog en 8 lotter så man kanske kan vinna ;-) Vet inte om min mamma och pappa eller syster skulle fram. För höra med dom sen.

Jag är sjuk och julklappar färdigt!

Igår kännde jag att jag hade så himla ont i huvudet, så igårkväll kom förkylningen... Idag kan jag inte andas genom näsan.. Kul nu precis innan jul. Hoppas att jag inte får feber och blir liggande. Har massa saker att göra. Vill också vara frisk på julafton.
Med Melwin är det sådär. Han hostar och rosslar. Ingen feber som tur var. Så jag tog jullov för honom från dagis redan denna vecka. Dom ska inte vara någon dag där nu under jul och nyår. De få dagarna som dagis var öppet så har jag tagit kväll eller så jobbar jag inte alls. Tänkte att Melwin behöver piggna på sig ordentligt! Så igår hämtade jag hans saker på dagis. Då hade han gjort 2 fina julsaker. En pepparkaka med hans namn, då hade ju fröknarna gjort det mesta, men sen var det ett rött hjärta som Melwin hade limmat på massa paljetter, det syntes att han hade fått greja med det ;-) Så fint. Han hade även fått en julklapp från dagis. Så jag tänkte att han får öppna den antingen om Lia också får en julklapp så kan dom öppna sammtidigt eller så får det bli på julafton.
Lia ska idag vara på dagis en extra timma över lunch, de skulle äta julmat och då fick alla som går där vara över maten och äta. Hon längtar dit och ska ha på sig en tomteluva, det bestämde hon igår.

Igår så körde min pappa in mig och Melwin till skövde. Skulle köpa julklapp till Mikael. Inte kul när han är med efter som den var så stor så hade han direkt sett vad det var! Så nu är vi äntligen färdiga med julklappsköpen! Ska bara slå in det sista också.,..  

Vårdcentralen.

Sitter och väntar på att vårdcentralen ska ringa. Melwin hostar snart lungorna ur sig... Han har inte sovit många timmar inatt, bara hostat. Så när vi skulle gå med Lia till dagis så kräktes han upp slem..
Ska se om han kan få annan medicin och lite så...

Hemma på lunch.

Usch för att ha tidig rast på jobbet. Hemma mellan 11-12.. Då fikade vi runt 9.30-10 och satt till 10.30... Så jag är inte hungrig alls. Mikael står och gör pannkakor till barnen. 
Jobbar 7-16 idag. Mycket jobb blir det som sagt. Har nog bara varit ledig en 4-5 dagar denna månaden nu hittills.

Melwin är genomförkyld och hostar.. Han har nog varit vaken minst 30 ggr inatt! Det slutade med att Mikael låg i Melwins säng och jag och barnen i våran. Sen kom Mikael in till oss så vi sov 4 i dubbelsängen. Så idag har jag ont i axlarna och ut i ena armen. Har väl legat helt stilla för länge.. Inte kul att jobba då man har ont i axlarna.-.   

Bilder

Efter att ha bett Mikael om att lägga in bilderna från min mobil till den nya datorn och inget har hänt. Då får man göra det själv. Installerade drivrutiner och fixade allt, så nu ligger bilderna på datorn ;-) Tjejer kan också.

Så nu kommer lite bilder på oss..



Melwin full i bus.



Gott med pytt i panna och rödbetor



Lia tycker också om denna mat.



Melwin hittade Mikaels gamla krigsgubbar och stridsvagn, det var jättekul att leka med.



Puss på dig kusin Tim



Lia lite elektrisk



Melwin, dålig bild men ni ser läppen som är en stor spricka i! Inte lätt att ta kort på honom. Detta då det precis hännt.



Fick passa på då han sov i vagnen. Redan då denna bilden togs ett par timmar efter det hännt så hade det gått ihop lite.



Lia blev målad till katt på Felicias skola då de hade öppet hus.



Melwin så trött så han somnade då Mikael lade honom och skulle byta blöja.


Bakar pepparkakor hos mormor. Med flätor i hela håret.



Sen bakade vi lussekatter. Lia lite mjölig och i lockigt hår.



Melwin ute i snön.

Mer jobb.

Idag ringde dom igen och frågade om jag kunde jobba lördag och söndag.. Nehej sa jag, söndag kan jag ta.. Men lördag vill jag vara ledig. Kommer alltså att jobba 6 dagar denna vecka med söndag.. Med lagen och allt så får man inte jobba 7 dagar på en vecka. Jo, men man måste ha 36 timmars dygnsvila eller hur det nu är.
De har verkligen inte många att ringa till just där jag är. Haha sen så pratar alla bra om mig också. En gubbe på Mikaels jobb hade börjat fråga en massa om jag skulle läsa m.m. Då visade det sig att han är gift med en som jag jobbar med, hon hade sagt till honom att jag jobbade jättebra och var sååå duktig ;-) Känns bra att höra från andra. 

Barnen är på dagis nu. Jag börjar jobba 12.30. Frågade hur de ville göra med Melwin och de tyckte det var bäst att jag kom med honom innan maten.. Just för sovningen. Melwin blev lite ledsen idag efter som det blev konstigt att jag lämnade honom när de var ute. Men när jag hade gåt så såg jag att han började leka. Lia fick också börja då. Är ett jättebra dagis de går på! De trivs och det går att kompromissa bra med fröknarna. Haha jag ringer ganska ofta dit nu när jag jobbar. 

Kul att det kommit snö nu. Men såg att det kunde smälta bort på söndag eller måndag. Det är tråkigt!  

Melwin slagit sig IGEN!

Så var det dax igen! Igår kväll jobbade jag och min pappa ringde som en galning till mig. Svarade när jag kunde, han frågade vad Melwin hade för fyra sista sifror.. Vadå frågade jag.... Då sa han att han å Mikael skulle åka in till sjukhuset med Melwin för han hade fått ett jack i pannan.
Melwin hade ramlat ner från soffan tror Mikael. Så han ringde min mamma och pappa och dom kom bort. Min pappa hade trott att Melwin hade röd vattenfärg i hela ansiket, han tyckte det såg ut som om Lia hade målat honom. Men när pappa kom närmare så såg han jacket och att det var blod..

De fick en tid på falköpings sjukhus. Jag jobbade klart, Lia var hos mormor under tiden.
Melwin låg helt själv på en brist på sjukhuset och läkaren tvättade, limmade och tejpade ihop pannan på honom. Han tyckte det var intressant att kolla vad de gjorde.. Så för att han hade varit så duktig fick han ett ganska stort gossedjur! 

Så nu har melwin under sitt 1 ½ års långa liv gjort förljande:
*Slagit upp en spricka i läppen
*Fått medelsvåra brännskador på handen och armen (3 ställen)
*Tuggat på en glasbit
*Slagit i läppen på andra sidan mot förra gången, behövdes sy men läkaren avstod då Melwin  var så liten 
*Slagit i näsan/pannan är fortfarande blågrön på näsan upp mot pannan och mot ögonen
*Och så slagit upp jacket i pannan då som limmades och tejpades.

Sen så har han ju inte varit frisk nästan något sedan i början på september. Förkylningsastman som spökar. Peppar peppar så har han varit HELT frisk nu i 2,5-3 veckor MEN nu är det förkylning och hosta på g igen.. Tyvärr. Lilla Melwin som ätist upp sig så bra under denna korta period som han var frisk.. Men om några dagar lär han kräkas igen, känner igen alla symptom som kommer. Och sen kommer han kräkas i upp till en vecka och sedan uppehåll. Till att komma tillbaka igen... Och igen...

Nä ska fixa lite mat nu. Ska jobba ikväll igen. Jag och Lia var ute med Mikael systers hund som är här några timmar.. Hon jagade Lia som en galning.. De hade kul iallafall.

Jobb, jobb och jobb.

Fy vilken vecka jag är mitt i. Var ledig i söndags. Jobba nu måndag till fredag denna vecka. Fyllt upp alltså. Får se hur helgen blir.. Gött att jobba mycket för då blir det en bra lön.
Så det är alltså pga jobb som jag inte hinner skriva. Har hela tiden något att göra när jag inte jobbar.

I söndags så hände det en olycka här hemma. Melwin som vanligt klättrar på allt. Så han gick upp på fotpallen till våran fotölj, sen skulle han gå över till fotöljen och sätta sig. Då trampar han mellan fotpallen och fotöljen.. Åker rakt med ansiktet ner i bordet. Träffar kanten precis mellan ögonen! Blev en stor bula direkt.. Det går ju innåt där men det var jämnt med pannan och näsan. Han såg ganska roligt ut kan jag säga. Melwin skrek i ca 2 minuter sen var han igång och lekte igen! Så nu har han ett väldigt blått blåmärke som går ut mot ögonen på båda sidor.

Ska jobba ikväll så nu sitter jag i myskläder. Melwin sitter i soffan och kollar på tv. Lia sitter i sitt rum och spelar spel med sig själv.
Varken jag eller Mikael kan gå på barnens lucia i år... Så mormor och gammelmormor ska gå och kolla. Ville verkligen se det, men får bli nästa år. Bra att någon kommer till barnen iallafall!

Ny vecka..

Har inte hunnit att sitta vid datorn alls nu den föregående veckan! Har jobbat och haft fullt upp. Ska jobba idag också, ikväll. Får skriva mer sen när barnen är på dagis.

Jobba och ny dator.

Igår på dagen jobbade jag. De ringde i måndags och jag fick lite tider. Skönt att få jobba faktist. Var på en ny avdelning igår, så nu är det bara 1 avdelning som jag inte varit på. Har kommit på att de kör ut mig på alla avdelningar nu innan jul så jag ska lära mig alla. Haha bara bra för mig. Ju fler ställen jag kan vara på ju fler jobb blir det ju.

Mikael har äntligen beställt och fått hem våran nya dator. Den gamla krachade ju för ett antal månader sedan. Vi köpte en bärbar som vi kopplade in skärm, tangentbord och mus i. Haha fungerade som en vanlig dator då. Men nackdelen var att själva datorn fick stå bakom tangentbordet så det blev trångt! Men nu är det bra med plats! Bra att kunna ha den bärbara lite där man vill nu. Vi funderar på att köpa ett bord på ikea för just bärbara datorer å ha i köket. För där är enda platsen som är ledig just nu. Har skitstort kök mot andra lägenheter här där vi bor. Så vi har en extra garderob i köket som är för förvaring och brevid där är en extra vägg som är helt tom just nu.

Idag så ska barnen till dagis igen. Men dock bara 3 timmar. Vill inte att Lia ska gå över 15 timmar per vecka. För just nu går hon gratis! Alla barn över 4 år gör det! Bra tycker jag ;-)
Ska dammsuga och fram till stan sen under tiden barnen är där. Ska nog ta pulkan och dra barnen dit idag! Lia ville det sist det vara snö, men vi han aldrig göra det för jag jobbade. Och efter som jag vet att Melwin inte gillade att sitta i pulkan med Lia så vågade jag inte när jag hade en tid att passa (jobbet). Men idag ska jag ju inte jobba så då kan jag ta med vagnen och pulkan.
Gick jättebra att dra Melwin i pulken i backen men inte när vi skulle gå till mormor då gallskrek han! Vet inte varför faktist.

Just nu har jag inga bilder på denna dator. De ligger på den bärbara och i en annan hårddisk som vi akn koppla in i denna dator, men det vet jag inte hur amn gör.. haha så ni får vänta på bilder..

RSS 2.0