Hej och hå..

En ledig dag idag.. Ska jobba i morgon igen. De frågade om jag kunde jobba idag, men nej jag behöver vara ledig någon dag. Jobbar 7-16.30 i morgon. Vet inget om fredag än. Men lördag ska jag vara ledig. Och kanske jobba söndag kväll. Jobbade ju onsdag, torsdag, lördag, söndag förra veckan. och denna vecka måndag, tisdag och torsdag.. Och så kanske söndag.

Barnen är det så där med. Lia är förkyld med lite feber. Melwin är ganska ok. Tyckte han var varm förut men jag vet inte. Jag är ju alltid kall så.. Var och vägde Melwin idag och han hade gått upp trots magsjukan förra veckan, höll ju i sig nästan 7 dagar! Har gått upp lite mer än 500 gram på 1 månad trots magsjukan då! Och så har han vuxit 2 cm på längden vilket märks!
Märkte på fc när vi var är att han är väldigt stor ändå Melwin i sättet att leka och ta för sig.. Och väldigt snäll är han mot andra barn! Haha nu när jag skulle hänga tvätt så bad jag honom att lägga in den smutsiga tvätten i tvättmaskinen vilket han gjorde utan problem. Sen rörde han ihop ugnspannkakan och la i allt bacon. Efter det diskade vi och han fick ha en egen diskborste, stolt var han. Men sen kom det knixiga, hus skulle han diska vispen? Han höll i dåde diskborsten och vispen och kunde inte riktigt få ihop rätt rörelse.. Ville ju diska med diskborsten men ändå ville han röra med vispen.. Det gick inte ihop för honom ;-) Den motoriken var inte så bra.. haha..


Vilken vecka..

Förra veckan så var ju Lia och Melwin magsjuka. Melwin var frisk i knappt 2 dagar sen fick han det igen och även Mikael. Sen nu i helgen så har jag jobbat på en avdelning som har magsjuka! Både lördag, söndag och idag.. Ska även jobba i morgon. Och jag är inte sjuk ÄN!
En sjuksköterska sa att det är ca 10 % av befolkningen som inte kan bli magsjuka! Och om jag tänker efter så har jag aldrig haft en riktig magsjuka.  Undra om jag hör till dessa 10 %?

Barnen mår idag bra och är på dagis. Lär bli kul på tisdag kväll när de varit 2 heldagar på dagis.. Sist de var det så skrek de hela kvällen för att de var så trötta ;-)

Nä ska snart tillbaka till jobbet.

Bättre med barnen.

Varken jag eller Mikael har fått något som tur var. Ingen av barnen har kräkts på 1 ½ dygn nu. Det höll i sig i ett dygn bara. Det var skönt. Tvättmaskinen har gått varm kan jag säga! Och nu är det bara att fortsätta med den "vanliga" tvätten.
Så idag blir ytterligare en innerdag som blir lugn. Försöka få Melwin att äta ordentligt. Han ville inte äta alls igår tyvärr.

Magsjuka..

Åhh säger jag bara.. Vid 21.45 igår så sätter sig Lia upp och kräks i sängen.. Kom bara på hennes kudde, satte igång en tvättmaskin. Sen efter ca 30 minuter kräktes hon igen. Så har hon hållit på tills kl 4 inatt. Vid 1.30 började Melwin kräkas han med.. Han spydde ner både sig själv, mig och Mikael och självklart 3 kuddar och hela sängen..
Så jag har sovit ca 30 minuter i gårkväll och 2 timmar mellan 4-6 då Melwin också sov. Lia sover fortfarande! Lite trött då jag gick upp igår morse kl 4.30 och kunde inte somna om då jag skulle upp och jobba.
Mikael är snäll och är hemma idag. Vi lär ju också få detta.

En fråga, hur vet man om det är vinterkräksjukan eller magsjuka? De har ju bara kräkts och inte varit lösa i magen.. Har jag fel eller kan de inte få feber då de får vinterkräksjukan? För jag tyckte båda barnen känndes varma. Kan inget av det här då vi varit förskonade och aldrig haft något av detta!

Idag så ska jag tvätta ytterligare 2 maskiner tvätt. Min snälla mamma (som antagligen också är smittad då Melwin pussat henne och Felicia och Tim igår) skulle åka och köpa tvättmedel och sköljmedel då det snart är slut. Vill inte gå ut i onödan någon av oss. Haha mamma skulle ställa det utanför dörren och sen sticka ifall hon inte fått detta!
Idag måste vi ut med soporna.. Får se vem av oss som är piggast sen.


Jobba, jobba.

Sitter här hemma nu på lunchrast. Tyst och lugnt då barnen är hos mormor och morfar. Mikael är iväg han med så de fick vara barnvakt. Jobbar till 16 idag och jag känner mig pigg och utvilad så det är lugnt.
De ringde igår och frågade om jag ville jobba natten som var och sen ringde de i morsse och frågade om jag kunde jobba nu på morgonen, detta var från en annan avdelning. Men som tur var så hade jag denna tiden så jag fick ju säga nej. Och tur var väl det för den avdelningen har magsjuka! De ringde alltså in extra folk! Tur att jag inte kunde jobba där känner jag idag!

Melwin är nog på gång att bli sjuk. Han rosslade lite i morse.. Hoppas att det gå över och inte bryter ut för han är så go och sprallig nu när han är frisk. Han hade ont i magen inatt, men jag vet varför.. Både jag och Mikael skämde bort honom igår med det ena och det andra. Lia som hos Catrin och Meya.. Så Melwin åt och drack onyttigt på eftermiddagen och kvällen. Så inte så konstigt att magen reagerar.. 

 

Ett jävla liv..

Vaknade inatt vid 1.15 av att det säger PANG! Detta flera ggr efter varandra. Trodde något sprängdes.. Gick upp och Mikael står och kikar i fönstret. Det var grannarna under som bråkade och hade slängt upp dörren i trappuppgången ett par ggr.. Det hade varit ett jäkla liv där nere innan jag vaknade. De flyttade ihop för några veckor sen.. Hoppas båda flyttar härifrån känner jag!


Igår så var vi ute i lite över 2 timmar uppdelat på 2 gånger under dagen. Min mamma och pappa var barnvakt till MINA kusiner som är lika gamla som Lia ;-) Dom skulle kommit efter Lia men kom 3 månader för tidigt.
Så när vi hade varit ute sista gången följde de med upp hit allihopa, blev ett par timmar de lekte, Så mina barn var så trötta efter att ha varit ute och sen lekt med kusinerna..

Idag skulle vi nog träffa Mikaels familj och fika lite.. Och ikväll när barnen sover så ska Mikael laga mat till oss som vi ska äta till melodifestivalen.

Sovit bra, men blir väckt.

Så har man sovit hela natten. Barnen har inte varit vakna en gång. Vid 6.40 ringer telefonen och vi alla vaknar.. Det var självklart jobbet. Annars då de inte ringer så kan vi vara vakna innan kl 6. Kunde inte jobba idag. Har lite annat för mig tyvärr. Hade annars jobbat.

Barnen är pigga och glada. Får se om vi kan gå ut idag. Är -9,5 ute idag. Hoppas temperaturen stiger lite! Kan vara -1 grad tycker jag. Lite lagom!

Här kommer några bilder på mina trollbarn.



Lia i nya pyjamasen.



Melwin olydig och är på bordet.



Melwin och Tim. Tim ville ha Melwins napp.



Så här såg jacket i pannan ut då vi precis tog av tejpen.. Nu är det mycket finare!

Ute i snön..

Hela denna och förra veckan, ja så länge det har varit snö så har jag och barnen varit ute och åkt pulka varje dag, jättelänge. Barnen bara älskar att vara ute i snön! Och jag tycker att det är skönt också om man tar på sig varmt.
Just idag blev det att vi var ute i 1 timma trots att det är -3,7 grader. Vi var alldeles röda om kinderna när vi kom in. 

Fattar inte att jag aldrig har tid att sitta här vid datorn längre. Förut så kunde jag sitta flera timmar om dagen. Nu sitter jag kanske en 10 min om jag ens har på datorn varje dag.. Det finns inte tid längre!  

Annars idag så har jag och Lia pysslat en massa. Var något Papper/plast som Lia målade på med vanliga pennor. Det var fjärilar, hjärtan m.m. Sen klippte vi ut dessa och man skulle visst göra hål innan man satte dom i ugnen, men det fattade inte jag då det stod på massa olika språk utan svenska. De var i ugnen med det målade neråt och plasten uppåt. Det var jättetunnt papper med lite tunnt plast på andra sidan. Var inne i ugnen i ca 2 minuter. Och snacka om att jag och Lia blev förvånade när de kom ut. Var jättefina saker som blivit mycket högre och var som glas! Och själva färgen hade ändrat sig och var superfin! Var meningen att det skulle bli som smycken/nyckelringar m.m.
Sen målade vi på plast som man sen när det torkat sätter upp på fönstrena. Är ju jättekul då man målar efter figurer och de blir fina. Skrev Lias namn också.

Här nere på bilden har ni dessa tvålar jag och Lia gjort! I blomman är det en figur.. Stjärnan kan man hänga upp och de andra är glitter i.. Det är jättelätt att göra!



God morgon eller något..

Usch säger jag bara, vad sliten jag känner mig.. Började i lördags då jag var på fest hos Anna. Hade jättekul, blev lite för mycket att dricka bara. Hamnade på bryggeriet och var hemma ca 2.30. Hela söndagen låg jag i sängen och mådde jättedåligt! Får skylla mig själv.
Igår gick jag och barnen upp vid 6.45. Jag bäddade och barnen kikade på tv. Då ringer telefonen vid 7. Bara att åka å jobba. Från 7 till 7.25 då jag var på jobbet så tog jag på barnen kläder, mig själv också, sen ytterkläder. Jag och Lia borstade håret, allihopa borstade tänderna. Sen gick vi till dagis och sen gick jag till jobbet. Detta tog endast 25 minuter!
Känndes att jag var helt slut hela dagen igår också. Sen att jobba på det var inte helt ok känner jag idag. 
Och idag ska jag jobba också, får se hur det ska gå.. Känner inte alls för det..  

Ny dag, nya händelser.

Igår kväll blev det till att jobba till 22. Är ganska seg idag... Gick upp tidigt och kom i säng sent. Men gick bra att jobba iaf!
Kännde på mig innan jag åkte till jobbet att en vårdtagare gått bort, och det var det första jag fick höra då jag kom dit. Jag var inte på den avdelningen igår så det var ganska skönt faktist.

Idag så har jag fått reda på att min kusin fick igår åka till salgrenska i göteborg väldigt omgående då de upptäckte vätska i huvudet också. De hade blixtopererat henne igår och det hade gått så där. Hon var helt slut idag och hade knappt kunnat röra på sig eller prata. Fattar inte att en så ung person kan bli så sjuk. Det är ju hemskt!



Idag så har jag varit på bolaget! Haha köpte 5 cider för jag ska på fest i morgon hos min syster. Jag har inte druckit något sen vi var i Turkiet i september förra året. Innan det var augusti -06 precis innan jag blev gravid med Melwin. Vågar inte dricka mer då jag inte vet hur jag reagerar.. Får se om jag följer med ut sen.. Känner inte alls för att gå till bryggeriet. Kanske går hem då, blir en lagom lång kväll för mig ;-)

Handla ej på pippilotta!

Jag gjorde en beställning från pippilotta.se den 21/1-09. Jag fick varorna men en vara saknades för 65 kr. Det stod i ett papper som var med att den kommer att komma. Jag skickade samma dag som jag fick varorna ett mail och frågade hur länge det dröjde innan denna vara kom. De skrev 3 veckor men om jag ville kunde jag välja ut en annan vara i samma pris. Jag skrev då att jag kunde tänka mig den eller den. 
Fick då ett mail om att de gjort en återbetalning till mitt konto.. Så jag skulle inte få någon ny vara levererad..
Efter ytterligare några dagar så hade jag inte fått några pengar så jag mailade igen och frågade när pengarna kom. De sa då att det kunde ta upp till en vecka.

Så nu idag så har jag skickat ett argt mail efter som det gått över 1 vecka och inga pengar har återbetalats till mig!  Därifrån lär jag aldrig handla igen! Gick in på familjeliv och letade upp lite trådar om just pippilotta och de hade fått massa krtik om varor som inte kom och återbetalningar som inte stämmde m.m. Så där ser man!




Däremot så handlar jag gärna på klkids.se de har gratis frakt och massa fina kläder. De levererar snabbt och det har då aldrig fattats någon vara de tre gånger jag gjort beställningar! Jag är jättenöjd med de kläderna! Speciellt märkena som ida T, Ej Sikke Lej och Katvig.. Jättefina kläder! Hummel är också jättefina men har inte köpt något plagg än då det ej fanns rätt storlek.

Lite bilder från barnenshus.



Lia i klänning.



Melwin tankar bilen.



Melwin var trött efter ett par timmar, så han bäddade ner sig med dockorna i en docksäng!



Min pirattjej.


Lia säljer godis och korv.


Melwin är batman.


Lia är en prinsessa.



Världens sötaste tjej.

Oj då..

Här tar man bort lösen på bloggen och bara igår var det över 30 okända som kikat i bloggen utöver de som hade lösen..  Värsta vad det var poppulärt då..

Idag är barnen på dagis. Var bara Melwin igår som gick för Lia skulle vara hemma med mig! Så det fick hon. Vi var framme på stan och köpte fika och kikade på film, lerade m.m när vi kom hem.
Melwin har börjat bli rosslig och hostade lite igår.. Faan säger jag bara! Han som ätit så bra och varit så pigg och glad! Vill bara att min lille plutt ska få vara frisk i mer än 1 vecka.. Nu kommer han säkert vara sjuk i några veckor och sen kommer nya förkylningar.. Det går ju bara runt och runt.

Min kusin som jag skrev om för´ett tag sen som var sjuk och opererades i hjärnan för ja vad det nu var.. Hon har fått hjärnhinneinflammation nu och ligger inne på kss... Det är ju jätteallvarligt ju.. Hoppas verkligen att hon blir frisk. Tror hon bara är 28 år och har 2 barn.

Hemma från Barnmedicin.

Så det gick relativt fort där inne. Ingen gluten iallafall. De vägde och mätte honom. Han hade gått upp ganska bra iaf! Men så har han ju hållit sig frisk också. Om han fortsätter att gå upp dåligt i vikt så ska det kollas laktos och lite annat..
Läkaren var samma som på akuten och hon var skitsur på vårat bvc, jag hade med bvc-boken vilket var bra tyckte dom. De såg vad han vägde och sen skulle de kolla kurvan på vikt och längd. Det har inte bvc fyllt i en enda gång! Detta ska göras ifall de vill se detta på ett annat sjukhus! Så läkaren blev skitarg på bvc efter som de inte fyllt i detta! Haha, hon sa att innan jag ska dit nästa gång så måste de ha fyllt i detta. Och det var inte min uppgift som förälder även om de har kurvorna på datorn. Utan det ska göras!

Nu ska vi snart kika på tv innan barnen ska äta kvällsmat och sova. De är trötta idag..

Barnmedicin äntligen..

Nu imorgon så bär det av till barnmedicin med Melwin äntligen. Ska bli kul att se vad de säger. Skriver mer om det imorgon när vi kommit hem.
Melwin för övrigt mår bara bra just nu. De sa på dagis idag att de torkat näsorna på alla barn utom Melwin ;-) Men det tyder ju på att han så snart kommer att bli sjuk antagligen..

I helgen så jobbade jag och har inte ens haft tid att sitta här. Fullt upp med annat också.
Har idag varit ute och gått med barnen i ca 1,5 timma på eftermiddagen. Vi skulle köpa mjölk på hagakiosken, men de hade inte fått någon mjölk idag. Så vi gick över stallängsskogen och lekte på vägen mot stan. Fick bli konsum för lite mjölk och sen hem och laga mat. Kan säga att båda barnen och jag var jättehungriga. Fick bli en dusch för oss nyss och så nu väntar vi på att Mikael ska komma hem från jobbet. Han slutar kl 18.15.. Tråkigt att de ska jobba så länge vissa dagar. Man ses ju inget nästan.
Ska lägga barnen sen och kika på tv.. De borde somna fort idag efter som vi var ute på eftermiddagen och förmiddagen med dagis ca 1,5 timma..

RSS 2.0