Inte alls trött.

Melwin ska aldrig mer få sova på dagen! Han somnade inte förrän 20 igår. Och gick upp vid 5... Han som brukar sova från 19-07!
Lia kunde verkligen inte sova. Hon fick komma upp till oss och äta lite god mat. Hon kramade oss flera ggr för att hon fick vara uppe. Haha hon som är så snål på kramar annars. Blev potatisgratäng med revbensspjäll. Ja, Mikael jobbar bara i eftermiddag så vi skulle sett på film igår. Men så blev det inte. Lia tyckte maten var godast i världen ;-)
Tillslut somnade hon vid 22. Hon var då varm och hade feber, så hon får vara hemma idag.


Förfrysning/kylskada.

Idag så ringde mamma som var ute och åkte (som tur var) och sa att hon kunde hämta upp mig vid dagis så kunde vi åka bil till skolan å hämta Lia. Tur var väl det! För när vi hämtar henne så är hon aldeles vit om kinderna! Såg inget vidare ut. Tänkte direkt på mina fötter. Har ju förfrusit dom när jag gick i lågstadiet. Har även förfrusit händerna nu senare (dum som man är och går utan vantar mitt i vintern).
Hon har lite känselbortfall mitt i det vita. Dock så har det kommit tillbaka nu. Läste om det på nätet och det är en ytlig förfrysning/kylskada. Och hon skulle vara försiktig i framtiden. Har man fått det en gång så har man lättare för det fler gånger. Blir att hålla oss inne idag!


Så trött!

I 2 kvällar i rad har jag somnat i soffan. Jag är helt slut! Hoppas att jag håller mig vaken på bion ikväll. Haha ska se Harry potter, den sista filmen. Var ju bara del. 1. Då måste man ju se del 2 på bio också ju. Skulle inte komma förrän till sommaren. Och då kommer Bilar 2 också. Melwin väntar och väntar. Har lovat honom att vi alla ska se den på bio då.

Idag så ska Mikael äntligen byta till vinterdäck. Haha annars tar vi oss nog inte till skövde.

Igår så var barnen hos Catrin, jag och Mikael åkte till hornborgasjön och gick på julmarknad. Mamma, mormor, Anna och christopher var med. Var på Dagsnäs slott. Jättefint var det iaf. Köpte lite gott som 4 ölkorvar, en påläggskorv, sill m.m. Sen åkte vi in till Falköping och åt mat på restaurang. Har ätit där 2 ggr förut och då har maten varit supergod! Men inte igår, det gick att äta men var inte så gott. Var ju buffe. Har ätit där på lördagar förut och då är det shoppinglunch, kostar mer men mycket godare.

På kvällen åkte vi hem till mamma och pappa och käkade farsdagsmat. Ingen av oss hade tid i söndags så det fick bli igår i stället.

Bio.

Så, då var det ordnat för bio i helgen. Barnvakt fixat så bara jag och Mikael ska på bio i skövde. Måste ju utnyttja pressentkorten vi fick förra året i julklapp.
Skönt att komma iväg lite själva. Barnen ska ha myskväll med mormor och morfar. Vi är ju hemma vid strax efter 20 så de lär vara vakna!

Dom två knasiga barnen.

Haha igår kväll så bad jag och Mikael barnen att ta på sig pyjamas/nattlinne. Och ut kommer Melwin i Lias nattlinne och Lia i Melwins pyjamas ;-) Detta sov dom i inatt.




Vi skulle cyklat till dagis/skola idag för mamma hade gärna kört oss men hon skulle till vc och köa med mormor. Dom väntade sig några timmar där. Men de sa redan då de anmälde sig att mormor är fastade (pga proverna) och hon har diabetes så hon måste ta sprutan och äta något så fort som möjligt. Då tog de ca 15 min sen var de klara!
Så mamma stod och väntade på oss här utanför vid 8 ;-) Slapp gå idag också. Skönt efter som de var -6,4 grader vid 8. Kanske inte så bra när man varit sjuk och hostar och är förkyld fortfarande.

Idag ska Lia till kören. Hon övar julsånger både där och på skolan. Hon sjunger mest hela tiden nu tycker jag. Men fint är det iaf!
Sen så ska Melwin till gympan idag. Han har inte varit där på länge nu. Så han blir nog glad.

Något bättre nu.

Igår eftermiddag så mådde jag mycket bättre. Idag också. Men kan inte sova. Får ingen luft då jag ligger ner. Melwin vaknade av att jag hostade så han lär vara pigg idag!

Ska ta lite frukost med Melwin för han är hungrig. Lia får äta när hon vaknar.

Det är jobbigt.

Klarade av eftermiddagen igår. Barnen åkte till mamma en stund innan Mikael kom, då kunde jag vila. Haha sen att jag somnade i Melwins säng vid 19.30 ska vi inte prata om ;-) Vaknade vid 21.30 av att Melwin skrek och skrek. Han hade nog växtvärk i benet igen. Maserade hans ben ett par gånger då han vaknade. Tillslut sov han gott hela natten!

Idag var mamma snäll och körde oss till skolan/dagis igen. Jag cyklar och hämtar Melwin och sen till skolan. Då går vi från skolan och hem. Är snabbast och smidigast så.

Är sjukt sugen på pringles, de gröna ;-) Antagligen för att jag knappt åt något igår. Idag har jag iaf kunna äta lite frukost.

Sjuk.

Fy för att vara sjuk. Jag går från att nysa och hosta till att snyta mig, ja det är det jag gör hela tiden just nu. Ont i hela kroppen har jag också. Halsen svider/bränner och huvudet värker.
Melwin fick snällt gå till dagis idag då han inte har feber. Kännde att jag behöver en stund själv och vila om jag ska orka med eftermiddagen tills Mikael kommer hem.
Funderar på att hämta ett täcke och slänga upp fötterna på databordet och kika på idol som jag missade i fredags. Datastolen går att fälla bakåt så man blir halvliggande. Lika skönt som att ligga i soffan.


Så trött.

Usch vilken kväll. Jobbat i 5 timmar och det var de längsta timmarna på länge. Trots alvedon och halstabletter så gör halsen och huvudet ont. Näsan rinner hela tiden. Får knappt någon luft.
Blir att ta 2 alvedon, äta något och sen krypa ner i sängen. Är riktigt trött nu!

Imorgon så ska Lia till skolan. Melwin får vara hemma i morgon också. Han är inte helt okej. Förkyld och extremt trött. Så något är på gång. Har tyckt idag att han varit lite varm, men vet inte. Sen äter han jättedåligt.



Sötisen..

Spöken...

Igår kväll begav vi oss till fröjered och gick spökprommenaden. Vi var först i kön och gick därmed först ;-) Barnen var duktiga. Lia blev rejält skrämd en gång. Vi stod och kryssade i lappen och brevid henne kröp en utklädd upp. Hon såg inte det, utan han tog Lia på ryggen men Lia reagerade inte. Då sa min mamma att Lia skulle kolla åt sidan. Då upptäckte hon honom. Vilket skrik! Men killen som klätt ut sig gick fram till Lia och pratade med henne så då lugnade hon sig lite.
Melwin gick precis hela vägen och sa inte ett ljud! Han var nog rädd, men visade det inte. Hela kvällen pratade han om spökena. Mun gick i ett! Ett som drog han i byxorna och ett som låg på marken och en som vinkade, ja han berättade samma sak hela tiden. Men oj så kul han tyckte det var. Nästa år så skulle han klä ut sig och skrämma spökena ;-)

När vi kom hem så möttes vi av militärer och massa fordon på våran parkering och utmed hela vägen utanför. Melwin blev ju eld och lågor! Vi gick in och ställde oss i Melwins fönster där vi hade bra sikt. Fick knappt Melwin i säng för att han var så nyfiken på alla militärfordon. Stod nog ca 8 st utanför hans fönster. Han ville bli militär och börja skjuta och åka ibak på bilarna... Haha han tjatade rätt bra om det kan jag lova.

Jag har kännt i några dagar att jag haft ont i halsen på kvällen, natten och morgonen. Idag så vaknar jag upp med världens förkylning! Har ont i huvudet som tusan.

TROTS!

Inget kul alls. Melwin är för jäklig rent ut sagt! Ni vill inte ens veta vad han gjort.. Igår så hällde han ut en oöppnad 1,5 liters cola på hela Lias golv och matta. Jag gick in på toa och var ute efter ca 30 sekunder..
Idag så bäddade jag sängen (efter Melwin rivit upp sin säng för andra gången idag) då passare han på att ta fönsterputset och sprejar alla köksluckor och kyl och frys! Det rinner ner och bildar pölar på golvet.
Han häller ut allt han kommer åt, eller ja om jag säger till honom att han inte får något eller inte får göra något. Då får inget stå i vägen för då åker det UT fortast kvickt.

Ska på Tildes dop idag. Ska strax sminka mig. Ingen ide att byta om för barnen ska få en lätt lunch innan vi åker. Vad som helst kan hända då..

Mormor har åkt till akuten. Hon har nog fått en blödning igen. Hemvården kom precis efter att det hänt. Mormor kunde inte prata och var konstig. Ingen ringer ambulans eller min mamma.. De väntar. Till slut ringer mormor själv mamma och berättar vad som hänt (hon fick tillbaka lite av talförmågan). Så mamma ringer direkt sjukvårdsupplysningen. Den tant mamma pratade med där sa rent ut att hemvården agerat fel. Mormor kunde ha fått hjälp direkt om de ringt 112, det är fråga om minuter och sekunder. Hon skulle åkt direkt!
Nu är mamma inne på akuten med mormor iaf. Så är det en blödning så ska det bli en anmälan på hemvården! Inte första gången de agerar fel med både mormor och andra som jag vet om!
Visst jag vet vilket pressat schema de har, men det handlar faktist om LIV! Livs levande människor som behöver hjälp. Händer det något så är det faktist deras ansvar.




Sjuk..

Jaha, inte bara barnen som är på väg att bli sjuka? Jag vaknade i morse och var förkyld och hostade. Nu har det försvunnit men känner mig trött och orkeslös.

Lia hade ingen feber igårkväll och ingen på morgonen så hon fick gå till skolan. Hon skulle ha gympa för första gången. De skulle ha inneskor, gympakläder, handuk och tvål. Det stora för Lia var inte att de skulle buta och och ha gympa utan att de skulle få duscha efter ;-) Hon lånade min tvål och var så stolt!
Självklart blev Melwin avundsjuk, han ville också ha gympa och duscha efter. Men fick förklara att han också får det när han börjar skolan.

Längtar så efter att det ska bli 28 december ;-) Då ska jag göra något mycket roligt!!! Men vad säger jag inte förrän då..

Oj, vad klockan blev mycket. Hämta Lia nu..

Klippning.

Nu sitter vi och väntar på att mamma ska komma och hämta oss. Vi ska klippa oss. Lia har fått alvedon. Melwin har inte ont i huvudet längre. Så hoppas de håller sig lugna när vi ska klippa oss.
Melwin behöver verkligen klippa sig, han ser ut som ja vet inte vad!

Inte en utan två..




Ja, det är inte bara Melwin som är sjuk. Lia kom hem nu efter skolan och bara gnällde och skrek. Inget var bra för henne. Hon betedde sig riktigt illa när mamma å pappa var här. Så när de gått tog jag tempen och mycket riktigt så hade hon lite feber.
Får se om hon får mer feber ikväll, för isf så får hon banne mig vara hemma imorgon.

Vi har lagt oss i husköpet. Vi är inte villiga att lägga mer pengar! Det har gått upp mer än 100 000 sen vi la vårat sista bud. Helt sjukt!
Ett annat hus har legat på 900 000 och det är uppe i 1 200 000 kr! Det var ändå pyttelitet! Hemska priser på hus just nu.


Bra byte och sjukling.

Melwin har ont i huvudet och är gnällig. Tycker han är lite varm, men har inte fått ta tempen. Fick släpa med honom ut idag då Lia skulle till skolan. Som tur var så hämtar mamma Lia sen vid skolan. Jag ska då laga mat till mamma, pappa och felicia. Mamma tvättar idag på förmiddagen så hon hinner inte riktigt laga mat heller. Pappa har ju lunchrast mellan 12-13.

I helgen så är det spökprommenad i fröjered. Hoppas på att Melwin inte blir sjukare. Han har ju inte varit med någon gång förut så han ser fram emot att få träffa spöken.. >Men med hans otur så lär han väl ha 40 graders feber eller något.

Stackars min duktiga Melwin.

Vagnen ligger i mammas bil sen igår. Så Melwin fick snällt traska på till skolan och sen dagis. Tog bara 40 minuter... Han var helt slut stackarn. När vi väl kommer fram till dagis så är alla barn ute och åker pulka. Såg på Melwin att han bara suckade.. Men han får ju gå in sen och ta det lugnt.

Får ta den andra vagnen när jag hämtar honom. Men den är så svår att köra i snö, men hälldre det då jag hämtar Melwin först och sen går vi till skolan. Han skulle nog aldrig orka gå hela vägen dit och hem sen.


Snö.

Stackars min pappa. Han skottade snö här ute igårkväll när jag gick och la mig. Tror ni inte han är ute och skottar idag igen när jag vaknar!
Det har ju kommit en hel del snö sen igår natt. Barnen vill åka pulka. Ska försöka få ut dom idag. Måste fram med Lia till kören idag. Kul det. Sen när Mikael slutar så måste vi åka in till skövde. Lia måste ha ett par gympaskor till skolan. De skulle börja med innegympa på fredag. Och jag ska försöka hitta något att ha på mig på dopet på lördag.
Har fått låna mammas å pappas bil in till skövde. Vi har ju inte fått på våra vinterdäck än... Måste få på dom innan lördag ifall snön är kvar. Då ska vi ju ta oss ut till varvs kyrka.

Nä nu är barnen hungriga, bäst att fixa lite frukost till dom.

Julstämning.

Åhh, mysigt med snö. Barnen är överlyckliga. Synd bara att pulkorna är inlåsta i vårat förråd en trappa upp. De har byggt en vägg med en ny dörr i trappuppgången. Vi ska få ett annat förråd så vi kan flytta våra saker därifrån, skulle bli en 6:a tydligen. Då är den dörren iaf låst. Så vi kommer inte in där. Eller vi kan be pappa öppna för han har ju huvudnyckel. Men han är i tibro nu.

Har sån lust att storstäda och hänga upp julgardiner och sätta upp ljusstakar och stjärnor i fönstren. Har bestämt med mamma att vi ska baka lussekatter en dag. Vet inte när men hoppas på till första advent!
Sen nästa fredag så ska jag och Mikael med mamma och mormor på julmarknad utanför falköping. Ska vara jättefint med massa olika saker. Barnen har inget nöje av det, Lia går i skolan så Catrin skulle ha barnen den dagen. Blir ju bara borta några timmar.
Precis dammsugit och diskat så nu är det bra för idag. Bara hänga upp filtarna som ska vara i soffan. De var så dammiga och luddiga (fleecé) drar ju till sig allt.
Mikael skulle laga biffar å potatis idag. Gott gott. Skönt att jag slipper laga mat idag. Blev bjuden på köttfärssås hos mamma på lunchen! Haha idag var det lyxigt. Brukar annars vara så att jag lagar mat 2 gånger per dag! Först vid 11.30 då barnen kommer från dagis/skolan. Sen till 16, 16.30 då Mikael slutar jobbet, har han med mat så lagar vi maten till 18 så det blir kvällsmat.
Hur gör ni hemma?


Sylt...

Så nu har jag suttit och rengjort tangentbordet. Var massa sylt mellan olika knappar. Så det var ihopklibbade. Men nu fungerar det iaf att skriva. Det är säkert någon av barnen som är det skyldige. Jag skulle vilja ta bort varenda knapp på tangentbordet och rengöra dom och under. Är hur äckligt som helst.

Barnen är iväg på dagis och i skolan. När jag lämnat Melwin var jag kvar och hade återkopplingssamtal, om den tiden han gått på Myran nu. De tyckte han kommit in bra i gruppen och att han utvecklats mycket. Speciellt i talet. Melwin tyckte det var lite konstigt att jag gick in och pratade med fröken. Sa hej då innan jag gick och då var det inga problem. Skönt det.

God mat.

Sitter här med Melwin. Kom precis från mamma. Vi fick mat där. Ris, hemmagjord currysås och kassler. Lia åt så mycket så hon mådde illa ;-) Melwin skulle då inte ha denna mat utan bara pratade om MOS! Vilken tur att mormor hade mos i kylen med lite köttbullar. Så det slank ner i magen på Melwin.

Nu sitter jag och väntar på att Mikael ska komma hem, sen ska pappa komma och följa med å titta på huset. Felicia ska vara barnvakt under tiden! Blir nog så att vi lägger några till bud ;-) Om inte pappa kommer å säger att det är massa konstigt med det.
Haha även om själva boytan är lika stor som här, precis samma så lär vi ändå ha svårt att fylla allt. Massa saker åker ju ner i källaren. Fanns massa med förvaringsutrymmen!


Ni ska bara veta vad Melwin gjorde vid 6.30 idag på morgonen. Jag gick på toa och när jag kommer ut möter jag Melwin i hallen. Han är helt grön på händer, armar och runt munnen! Fattar direkt att han rotat i kylen och fått tag på karamellfärgen! Säger till Melwin att gå in i duschen. Går ut i köket och ser att det är på bänken, köksluckorna, golvet och mattan... Bara att göra rent Melwin och sen börja skura köket! Då var jag måttligt glad på honom.
Och den där jäkla karamellfärgen stod ändå längst upp i kylskåprdörren i ett fack som är stängt, bakom massa gamla filmrullar. Hur kunde han hitta den? Synd att jag inte tog kort på det hela. Men vid halv 7 på morgonen så var jag ganska trött.  

Jobba snart.

Vi ligger inte med högsta budet just nu. Men ska avvakta tills i morgon då vi kikat mer på huset. Och att vi pratat med banken lite mer. Är ju ganska mycket pengar det handlar om!
Första budet låg på 840 000 kr. Vi la då 850 000 kr. Sen la dom andra 870 000, vi bjöd över med 880 000. Sen bjöd dom över oss igen och det ligger just nu på 900 000 kr. Vi får se hur långt vi tänker gå i morgon. Efter som det är en del att göra med huset också så känns det inte så kul att betala multum för det. Men vi vill ha det iaf!

Snart iväg och jobba. Ska bli riktigt skönt! Lia har gjort allt hon inte får och Melwin hämtar ALLA kuddarna han kan få tag i. Soffkuddar, prydnadskuddar till och med så bäddar han upp våran sängar och tar dom kuddarna... Så jag har fått bädda ett antal gånger idag. Väldigt kul när jag redan har ont i ryggen..


Wihoo.. Skakis.

Oh, fy faan pratade precis med mäklaren. Vi la ett bud. Så nu står vårat bud på huset för tillfället ;-) Får se hur det artar sig. Ska gå dit i morgon och kika igen och ta med min pappa.
Jag började typ skaka efter jag lagt på. Hoppas på att ingen bjuder över nu!!!!!!

Trots...

2 barn bortskänkes? Nä, men de är inte roliga idag, det var de inte heller igår. Lia för att hon suttit inne sen i måndags pga febern. Melwin för att han är allmänt trotsig... Jag blir galen..

Idag så ska vi ta det lugnt igen, Lia har ju fortfarande feber och hostar. Sen ikväll så åker jag och jobbar. Ska bli skönt, komma hemmifrån lite.

En bild från igår då barnen badade:





Husköp?

Nu i höst så har vi kikat på några hus. Dock så har det varit ganska dåligt med nya hus. Vi fastnade dock för ett hus sov var i toppskick. Men det var ett rum som var minimalt, annars hade vi budat på huset direkt. Ligger precis brevid dagis. Lagom bit till Lias skola m.m. Man behövde bara byta luckorna i köket och sätta i ett till skåp där det var tomt. Annars var huset perfekt. Lite surt..

Vi funderar på att lägga bud på ett annat hus nu. Det är lite att göra men inget urakut just nu. Typ lite tapeter, men det har vi pappa till. Får se hur vi ska göra. Men vi har iaf bestämmt oss hur mycket vi är villiga att ge för huset. Går det över det så skiter vi i det.
Då kommer fler hus.

Julklappar.

Ja, vi är faktist så gott som klara med våra julklappar. Ska kompletera med något litet typ. Känns så jäkla skönt! Annars är man väl ute i sista stund som alla andra. Har till och med slått in alla utom till barnen. Det får vi ta en dag då de inte är hemma eller sover.
De ska få lite kläder och leksaker. Blir nog ca 10 paket var. Summan ligger nog på ca 1000 kr per barn. Lagom tycker vi.

Längtat mycket efter advent nu. Det är så mysigt.. Få pynta och tända ljus m.m.


Haha..

Efter att jag inte har skrivit här sen i början av september så är det ändå massa besökare varje dag ;-) Så jag får väl börja skriva lite igen då.
Mycket har hänt och så. Men det kommer vi till senare typ.

Lia har skollov och feber. Så jäkla typiskt. Hon vill bara ut och leka med sina kompisar. Men nu får hon vara inne tills hon är frisk. Vet varför hon är sjuk. Hon berättade att hon lekt med en tjej här ute som var sjuk.. Hon hade feber men fick vara ute och ta hem kompisar ändå.. Hmm... Undra hur föräldrarna tänker? Systern där har hostat som bara den i många veckor. Och hon springer ute med endast kjol och en tunn tröjja när det är så kallt. Såg dom på vc för 2 veckor sen. Tänkte att då kanske dom håller ungen inne. Men en timma efter att vi kom hem så kommer hon och plingar på och frågar om Lia får leka. Hon berättar också att hon varit hos doktorn och fått medicin.. Hmm. Lia fick inte leka med henne..

Melwin är i lite trots just nu. Lyssnar med något annat typ. Men går nog snart över får vi hoppas.

Ska hoppa i badet till barnen nu. De fick börja lite innan mig.



Melwin sötisen.



Lia på kalas hos Tim.

RSS 2.0