Då var vi hemma.

Melwin var hur duktig som helst. Sa inte ett ord utan bara satt stilla i mitt knä under tiden det lyssnades på hjärta, lungor, kollades i öron och halsen. Ingen infektion, men ordentligt röd i halsen var han allt. Såvi ska avvakta och se om det blir värre så får vi väl åka till kss i helgen..

Lia hade förut 39,8 i feber.. Hon ligger i soffan och bara kollar på film. Hon fick alvedon och efter 2 timmar när den ska ha full effekt så visade tempen 39 grader. Hon bara fryser och ligger under en filt med nattlinne och en tjock tröja.


Nä ska försöka vila lite nu innan jag ska jobba. Känner att jag börjar bli riktigt trött nu.

Tid och jobb.

Fick en tid på vc kl 13.. Inte till någon läkare!? utan en specialist distrikts sjuksköterska sa tanten i telefonen. De hade nästan inga läkare idag tydligen. Men denna sjuksköterska lyssnade på lungor och kikade i öron och hals också..
Min snälla mamma skulle köra fram oss.

Kom på att idag är det exakt 1 vecka kvar tills Melwin fyller 2 år! Och när jag kom på detta idag så kom jag även på att jag ska jobba ikväll 16-22.. Fy säger jag bara, jag kommer vara halvdöd vid 16 redan! Melwin var ju uppe till 0.30 och sen var han vaken vid 4-5 inatt. Vi gick upp vid 6.30 idag. Så inte så många timmars sömn för mig inte. Melwin lär ju vara trött idag och sova.. Men så är ju Lia hemma så jag kan ju inte heller sova.

Nä kanske ska diska och se om barnen vill ha något att äta.



Min lilla plutt sover gott i vagnen ute i mormor och morfars torp. Var småkallt och blåste så han fick ta ett stort täcke och det var mysigt..

Nää, nu ger jag upp!

Melwin sov ca 45 minuter igår kväll. Sen vaknade han och skrek fram till kl 00.30 inatt. Då somnade han i våran säng.. Han skrek och pekade in i munnen.. Han spottade ut saft och vatten och sa aj aj och pekade i munnen. Så det är säkert halsfluss. Ska ringa vc sen och se till att få en tid i eftermiddag.
Till råga på allt så vaknade Lia idag och hade 38,4 i feber! Himla kul...

Kaos..

Åhh, vad jag tycker om att laga mat med 2 monster när de är trötta. Sen att de ska äta maten och bara busa är ju ännu värre...

Blev iallafall en prommenad ute, var lagom skönt tycker jag. Inte för varmt och inte för kallt! Sitter och väntar på att Mikael ska komma hem från jobbet, ska laga lite mat och sen ska jag och Lia ut och cykla. Måste till apoteket och köpa mer alvedon till Melwin.. Har bara 1 kvar och det räcker ju långt..








Synd, så är det.

Så ska man inte ha några fler barn och så dyker det upp världens finaste namn bara så där.. Är ett flicknamn och lite ovanligt men vissa har hört det innan, men det är så fint...
Får väl föreslå det för Lia och Melwin sen när de är vuxna och kanske ska ha egna barn ;-)
Tänker inte säga namnet till någon, för då kanske någon som man känner döper deras barn till det. Får bli hemligt alltså!



Får nog bli en promenad ute ändå. Melwin har ingen feber och båda barnen och jag klättrar snart på väggarna. Är ju väldigt fint väder..

Vilken natt....

Lia somnade ju strax innan 21 igår kväll. När jag då går och lägger mig så vaknar Melwin. Får ligga där hos honom i ca 1 timma. Sen har han somnat.. Går in till min säng och har precis somnat så vaknar Melwin igen.. Och så har det hållit på hela natten! Varje gång jag precis somnat så har han vaknat.. Tror jag sov hos Melwin i hans säng i ca 2 timmar. Sen kom jag in i min säng igen och sov till 7.45 då telefonen ringer, då vaknar barnen också självklart. Så det blev inget dagis för Lias del idag.
Melwin är så himla gnällig idag. Inte ätit något. Drack ca 1 dl vatten inatt.. Nu har han fått cola och några chips. Något måste han ju få i sig tycker jag. Får försöka med glass sen också. Inga kräkningar än men han har hostat upp massa slem både igår och inatt å nu på morgonen.. Det är bra att det kommer upp så och inte med massa kräks.

Blir nog till att hålla oss inne idag tyvärr. Får ta med mig Lia ut sen i eftermiddag när Mikael kommit hem. Måste få komma ut idag känner jag!

Äntligen lugnt..

Nu sover äntligen barnen. Mikael kom hem strax efter 20 och då somnade Melwin. Lia var uppe en stund och ville prata med sin pappa så det fick hon göra. Så hon somnade precis nu.. Lär bli svårt att få upp henne i morgon kan jag tänka mig..

Fattar inte hur mycket Lia kan äta. Kl 18 åt hon 1 tallrik med pytt i panna, rödbetor och 2 knäckebröd. Sen vid 19.30 åt hon en banan och ett päron. Och när Mikael kom hem käkade hon en ganska stor bit pizza, vi delade på en pizza alla 3.. Ändå åt hon bra till middagen vid 12 och mellanmål på eftermiddagen.. Hon växer så det knakar med andra ord ;-)

Ska krypa ner i sängen nu och kika på House.. Brukar kolla på Andra avenyn men kunde inte hålla mig då jag såg att det gick att se dagens avsnitt på svtplay idag på förmiddagen!

 



Inte lätt att få en bild på oss 3 sammtidigt. Den ena vill åt ena hållet och den andra åt det andra hållet ;-) Lia har någ en glasspinne i munnen tror jag... Haha..

En tanke..

Kom på mig själv att jag läser bara fler och fler bloggar ju fler jag hittar ;-) Just nu är det uppe i 22 st som jag läser regelbundet när jag har tid. Är bloggar från kända människor till kompisars bloggar.

Så hur många har ni som ni läser regelbundet?

Feber och innedag.

Melwin har massor med feber fortfarande, hade 39,1 förut. Kommer stiga nu ikväll så blir att ge alvedon och ipren för att den inte ska stiga allt för högt.. Han har ju lätt att få upp mot 41 grader. Är rädd att han ska få feberkramper så bättre att ge alvdon och ipren så att inte febern går så högt upp.

Har varit inne så gott som hela dagen, bara gått  till dagis och tillbaka 2 ggr. Lia har ju iallafall fått vara ute lite mer än 1 timma på dagis. Känner att jag måste ut i morgon, får se hur Melwin mår.. Och är det varmt så spelar det ju ändå ingen roll om han sitter i vagnen eller inne.
Nu kikar jag och barnen på Americas funniest homevideos. Det tycker dom är jättekul ;-) Nä nu börjar det igen och barnen bråkar om ett par strumpor....

Lite bilder på Lia också..

Får ju inte glömma min stora tjej..












Sjukling och bilder..

Oj, jag har lagt över alla bilder från digitalkameran och min mobil till datorn.. Var bara ett par hundra stycken!

Melwin var hos mormor igår medans vi handlade mat och de sista pressenterna till honom. Han sov från 12 till 14.30 på dagen.. Sen kom mamma vid 16 och hämtade honom och vi åkte till skövde. Sen ringde min mamma vid 18 och sa att Melwin var så trött och bara gnällde. Jag fattade då att något var galet för i vanliga fall skulle han absolut inte vara trött vid den tiden efter som han sov så länge på dagen. Så hon gick hem till oss och lade Melwin i hans säng. Han hade somnat på någon minut bara.
Vi var hemma från skövde vid 19.30.. Packade in allt och sen lade jag Lia i våran säng. Då vaknade Melwin och jag kännde att han var kokhet. Tog tempen och den var 39,2..

Nu på morgonen så hade han 38,9. Så han är inte så värst pigg, tror han somnar snart i soffan. Han kikar på bilar, haha ovanligt ;-)
Hittade bilder på Melwin i digitalkameran från början på januari då han var så sjuk. Var ju inne på akuten för han fick ju inte behålla någon mat eller vätska pga att han hostade så han kräktes. Så här kommer bilder från januari och några från igår, ni ser ju själva skillnaden!

Bilder från januari:










Och så de nytagna bilderna från igår:












 

Faan, sjuk.

Igår på dagen och ikväll skulle jag jobbat.. Men vaknade igår morsse och hade en sån jävla huvudvärk så jag trodde jag skulle dö. Inte en chans att jag skulle kunna jobba. Tog alvedon och drack massa vatten. Det gick inte över.
Pratade med Mikael på lunchen, han sa att det är säkert för att jag var ute hela torsdagen i solen och att jag drack nästan inget på hela dagen! Lite cola till maten bara.
Så hela eftermiddagen drack jag så mycket jag kunde. Idag är det något bättre men jag kännde att jag inte kan jobba ikväll. Det går bara inte. Jag kan ju knappt tänka.

Mikael jobbar idag så jag är själv med barnen. Får se om vi kommer ut en liten sväng iallafall, men jag ska hålla mig i skuggan! Är ju så himla varmt redan nu ute.. Får muta Lia sen när Melwin sover och se om jag kan vila lite.

Grilla!

Om en stund ska jag och barnen åka med mina föräldrar ut till torpet och grilla kött m.m. Ska bli gott. Väntar på att de ska ringa så vi ska åka. Måste bara väcka Melwin först, han blir så trött av att vara ute och leka så han har sovit i ca 2 timmar.

Lia har lärt sig cykla utan stödhjul nu! Vi provade idag och jag sänkte sadeln lite mer.. Det gick kanonbra! Ska sänka den helt så hon lätt kan hoppa på cykeln själv! Men jag kan inte fatta att hon bara kan cykla helt själv! Det återstår ju ganska mycket träning för att få balansen nu men det är inte lång ifrån att det är okej!


Gött...

Ja, var och vägde Melwin igår som jag skrev tidigare. Han har gått upp 500 gram på 2 månader och det är helt okej. Med tanke på att han varit sjuk ca 3 ggr och då kräkts varje gång i flera dagar, och fått 3 tänder sedan sista vägningen. Så det var jättebra tyckte tanten. Längden blev lite knasig för Melwin fick stå upp och mäta sig så han blev lika lång som sist. Hon sa att det brukar bli en skillnad på ca 1-2 cm från liggande till stående längd. Så han var fortfarande 87cm lång.

Idag är barnen hemma också, jag ska jobba i morgon så lika bra att hålla dom hemma. Blir ju heldag imorgon för dom på dagis. Självklart ska jag jobba hela helgen när det ska bli ca 20-25 grader... Typiskt men jobba måste man ju.

Nu på förmiddagen ska vi ut och gå med mormor. Måste handla lite så en sväng förbi stan blir det nog. Sen har jag lovat Lia att vi ska ta med lite bröd och mata änderna. Får se om det är fler idag då. Var ju bara 1 and sist, haha.

Åhh.. Orkar snart inte mer.

Nu har Melwin varit relativt frisk dock med lite rossel.. Igår morsse var det kört då kräktes han. Hostade till och då kom all välling han druckit upp på Mikaels säng... Då var klockan 4.30, bara att gå upp och riva ur sängen och börja tvätta. MEN jag tror han blir rosslig när tänderna är på väg upp. Var ju så när de två hörntänderna kom upp nyss, sen blev han bra.
Nu är de andra två hörntänderna på väg upp den ena har brutit igenom.. Så jag tror det beror på tänderna att han rosslar just nu för ingen feber eller något annat!
Melwin har sovit bra nu i ca 2 veckor, hela natten utan att vakna en endaste gång! Så i går natt så började han vakna någon/några gånger.. inatt ännu mera, fast det är nog tänderna som spökar!

Idag ska barnen vara hemma från dagis, för vi ska till familjecentralen och Melwin ska vägas. Lika bra att göra det nu för jag vet inte om jag hinner nu innan han fyller 2 år, är ju om 2 veckor och 1 dag! Fattar inte att det gått så fort..


Lia är något lugnare iallafall. Igår bad jag min pappa att höja Lias sadel och höja upp stödhjulen.. Nu hjälper dom inte alls. Så hon fick prova att cykla... Det gick kanonbra! Så länge hon kollade rakt fram så gick det kanonbra! Men när hon kollade åt sidan så åkte hon åt andra hållet utan att tänka sig för ;-) Men hon cyklade själv utan stödhjul ca 50 meter helt själv. Vi får sänka sadeln igen för hon kommer inte upp själv annars utan stödhjulen.
Jag räknar med att hon cyklar själv nu innan sommaren ;-) Hon är så duktig!


Uppe med tuppen.

Sitter här och käkar frukost och ska sen till jobbet. Satte mig spikrakt upp i sängen kl 04.10 och kom på att jag glömde att ställa klockan igår kväll innan jag lade mig. Så jag gjorde det och försökte somna om. Sov nog ca 10 minuter sen kunde jag inte sova mer.

Tycker synd om Mikael idag. Han ska ju vara själv med barnen hela dagen och Lia är helt hopplös just nu, trots till tusen! De senaste dagarna har hon gjort allt hon inte får. Lyssnar inte för fem öre! Är allmänt sur och grinig hela tiden. Ska jobba hela dagen i morgon också så han får stå ut med 2 dagar till på köpet ;-)
Melwin är också inne i en trots just nu. Han slåss och smäller ut allt han kan, kaffekoppar till tallrikar med mat.. Endel blommor m.m.
Vi har väldigt roligt här hemma just nu *INTE*.. Hoppas de lugnar ner sig snart..


Tandläkaren.

Iförrgår eftermiddag ringer det från tandläkaren och frågar om Lia kan komma på femmårskontroll redan igår morse kl 8. Så det blev det. Min mamma tog Melwin till dagis under tiden vi var där.
Lia tyckte det skulle bli jättespännande att gå dit. Hon bara hoppade upp i tandläkarstolen som om hon gjort det många gånger. Så dom tog kort på hennes tänder. Sen kom tandläkaren och kollade på tänderna. Inga fel tyckte han. Så de florlackade och sen var bilderna klara och inte ett enda hål ;-) Så de tyckte att vi skötte hennes tänder perfekt!
Lia var superduktig! Märks att hon är stor nu min skruttunge.

Börjar misstänka något med Melwin, han bara rosslar hela tiden. Det vill inte släppa. Och efter som pollensäsongen är igång så är det det första på min lista :-( Sen är det några som är ute och röker på våran balkong när det är här så det är det andra på listan. Till och med Mikael som kan röka ibland har märkt att Melwin reagerar på det! Bara att ingen får röka där ute mer nu! De får gå ner och ut om de vill röka. För inte ska det få skada Melwin!
Blir han sämre så ska jag kräva att de kollar upp pollen.. För så här rosslig ska han inte behöva vara.

Ska jobba ikväll och hela helgen. Så lär inte hinna skriva så mycket.

Utedagar, inget skrivet.

Nu när det varit så himla fint väder så har vi bara varit ute hela dagarna så det blir inget skrivet.

I torsdags så jobbade jag kväll, fick åka till kss med en vårdtagare. Åker absolut inte med den personen igen!

I fredags så åkte jag och barnen med mina föräldrar ut till torpet. Åkte vid 10 ungefär. Vi hade med hamburgare och grillade, det var supergott. Barnen bara lekte och lekte hela dagen. Vi matade hönor och hoppade studsmatta. Åkte hem sen på kvällen, då var vi alla jättetrötta.

I lördags så käkade vi påsklunch hos min mormor med lite släktingar. Sen på eftermiddagen bar det av till Malin och Jocke, där grillade vi och barnen lekte i lekpark ett tag. Frammåt kvällen åkte vi upp till barnens farmor och där tändes en brasa och sköts raketer. Barnen hade hur kul som helst och Melwin hade bara sovit 1 timma på förmiddagen och höll sig uppe till 21.30 då vi åkte hem.

I söndags blev det torpet med mina föräldrar igen. Åkte strax efter lunch. Båda barnen var griniga och trötta hela tiden. Men det blev bra och vi matade hönor igen och Melwin kikade på kossorna.
Sen kom Mikael och hämtade oss, Lia skulle sova hos Malin på natten. Men först skulle hon vara hos Alvina en stund. Så vi åkte upp dit. Och där fick Melwin åka fyrhjuling. Han sken som en sol! Efter det när vi skulle åka hem fick Melwin sitta i pappas knä och styra bilen! Det var jättekul tyckte han (var på en grusväg där inga bilar åker)..

Igår måndag så kom Lia hem vid 11. Vi käkade lite mat jag och barnen och gick ut vid 12.30. Gick över stallängsskogen och hittade vitsippor. Gick och handlade på ica, köpte fika och lite bröd till ankorna. På väg till baka så fick Lia ett getingstick på sitt öra! Getingen satt i hennes hår så jag fick vifta bort den. Lia skrek och skrek! Hela örat svullnade upp och blev rött. Vi fikade vid koma och matade ankorna. Sen gick vi hemmåt och var i lekparken en stund.
Ringde min syster som vi sen gick på promenad med, blev runt vid ankedammarna. Där så var det mängder med grodor! De var överallt! Inga små utan verkligen jättestora äckliga!
Kom in strax efter 16.. Bara till att fixa lite mat och sen lite tv för barnen innan de somnade gott för kvällen. Melwin hade då sovit ca 10 minuter i vagnen på hela dagen!


Nu sitter jag och Melwin här. Han kunde inte somna om pga sin hosta. Fattar inte hur rosslig han kan vara. Det har suttit i nu i ca 3 veckor. Hoppas det försvinner nu så han kan få vara frisk!
Måste lägga över massa bilder till datorn. Har inte gjort det sen i januari! Får se om jag har tid med det idag när barnen är på dagis.  

Kalas.

Idag fyller min mamma 45 år! Ska iväg på kalas när Lia kommit hem från teatern med faster Alvina.
Båda barnen var påskakärringar på dagis idag. De hade haft jättekul!

Ska snart skicka iväg Lia bara få henne att sätta upp luggen, annars ser hon inget försöker jag intala henne ;-)

Melwin till dagis.

Idag så är Melwin så pass frisk att han ska få gå till dagis. Han hostar bara när han ligger i sängen och precis när han kommit upp. Och efter som han bara ska vara på dagis till 11.15 så går det bra. Han har kommit igång att äta lite mer nu också.

Igår var vi i en lekpark och lekte på eftermiddagen, Melwin ville bara till bilen och sitta där och kika på allt som fanns där. Haha. Han kommer nog bli biltokig som större ;-)

Träningsvärk och skövde.

Igår åkte jag och Lia med min mamma och två systrar till skövde. Lia fick en ny vårjacka då den från förra året var lite liten ;-) Var bara tvungen att mäta Lia innan vi åkte för alla hennes byxor är för små! Sist jag mätte henne typ i början på februari så var hon 113 cm lång. Nu igår var hon 115,5 cm! Provade jackor i olika modeller på olika affärer i strl 122 men de var precis på gränsen till små så fick bli en jacka i strl 128.. Byxor är 116/122 lagom nu! Jag kan inte fatta att min Lia är så stor!
Åt på mcdonalds. Lia åt kycklingbitar och strips. sen käkade hon upp mina strips också för hon var så hungrig sa hon ;-) Haha..
Fick köpt en födelsedagspressent till Melwin också. En keps med Bilar på, ja själva filmen bilar då.. Skitsvårt att köpa rätt storlek. Men den passade perfekt nu så han kan säkert ha den den här sommaren ut. Hade jag köpt en storlek större hade den varit jättestor tror jag.

När vi kom hem så vände vi typ i dörren till att åka ut till mammas och pappas torp. Väl där tjatade Lia om att ta fram studsmattan. Så jag och mamma började med det. Vi fick ihopsjälva stommen och sen började vi sätta upp själva mattan, jag fick dra och slita som en tok med fjädrarna! Detta är en av de största studsmattorna så det var MÅNGA fjädrar att sätta upp. Så idag har jag en hemsk träningsvärk i armarna och ryggen!
Så Lia hoppade studsmatta hela eftermiddagen. Blev att vi grillade korv sen, var mysigt och gott. Skönt cokså att solen var framme hela tiden. Fick gå ett bra tag i bara linne/t-shirt! Var så himla varmt ute.


Idag så ska vi vara hemma och umgås. Lia ska kanske med upp till min farfar med mormor och morfar. Får se hur det blir då.
Melwin är bättre så han var ute lite igår.. Men han äter fortfarande dåligt..

Hög feber..

Melwin har 40,5 i feber just nu.. Har proppat i honom alvedon och ipren IGEN! Fick alvedon vid 6 och ipren vid 8.. Hoppas att febern går ner nu på honom. Ska laga hans favoriträtt idag och hoppas på att han äter lite. Blir köttfärssås och snabbmakaroner ;-) Spaghetti tycker han bara att det är svårt att äta.

Ska se om jag och Lia kan gå ut en stund sen när Mikael kommit hem. Måste till apoteket idag igen. Hade glömt att Melwins nässpray nästan var slut... Skönt att han tycker det är kul att ta den ;-) Inte många barn som gör det.


Min snuttis.

Åhh, igår eftermiddag när jag kom hem från jobbet hade Melwin 40,4 i feber. Bara att ge alvedon och efter 2 timmar så fick han ipren också. Då gick febern ner lite iaf. Nu på morgonen hade han 40,2! Han brukar ligga på 36,5 och runt där. Så min lille Melwin är inte så värst pigg... Han har druckit 400 ml saft sen igår kväll. Det kom upp det mesta nu på morgonen pga hosta.

Idag så blir det alltså lugnt här hemma. Så tråkit att det varit så fint väder och så är Melwin sjuk. Lika dant i vintras då det var massa snö och perfekt pulkväder, då var han också sjuk hela tiden.

Gnäll.

Melwin är inte alls bra. Han gnäller och vill inget äta. Han dricker saft och pepsi.. Fick i honom ½ kiwi förut. Det är allt vad han ätit.
Vid lunch hade han 39,3 och bara låg i sängen. Han började andas så där flämtande igen. Det är jätteotäckt, men hjälpte med astmamedicinerna iaf! Sen som han knappt 1 timma. Så han lär vara jättetrött ikväll. Bra för jag ska jobba ikväll så Mikael är ju själv med barnen. Hoppas på att han får i Melwin lite mat och välling sen.

Ingen vägning, sjuk Melwin.

Skulle idag ha gått fram till fc och vägt Melwin, men det blir inget med det. Igår kväll så hade han nästan 40 graders feber.. Han bara låg och flämtade i sängen, svårt att andas också. Hjälpte inte med astmamedicinen alls. Han somnade sen och då blev andningen lite bättre.
Idag så hade han 38,3.. Han är lite medtagen och sitter på golvet framför soffan och dricker pepsi, för det får man dricka om man är sjuk. Han har bara ätit en liten yoghurt sen i går eftermiddag.. Inte en droppe välling eller något annat alls. Det var den viktuppgången det! Så jäkla typiskt! Alla byxor satt nu jättebra i midjan, för någon/några månader sen vara alla för stora i midjan.. Så lär det väl bli igen efter denna förkylning också..

Min snälla mamma skulle gå ut med Lia nu på förmiddagen så hon får leka av sig lite, ja Lia alltså ;-) Sen skulle mamma komma i eftermiddag och passa barnen en kort stund för jag börjar jobba kl 16 och Mikael slutar då,.. Haha.
Sen var mamma och pappa snälla och skulle ha Melwin hemma hos sig i morgon för jag ska jobba.  De skulle ändå bara vara hemma och städa.

Nu ska vi kika på emil i lönneberga. Melwin har börjat tycka om det nu också.. Inte bara bilar och rorri. 

RSS 2.0