Våran Turkiet resa.


Felicia i bilen till landvetter.


Malin.


Så här såg det ut i lägenheten.


Våran stenhårda säng! Var endast "täcken" som känndes som överkast att sova med...


Hittade ett bra ställe att köpa drinkar och öl på. Fick 2 betalade för 1!


Vi blev alla lite mer eller mindre onyktra! Sammnlagt denna kväll beställde vi in över 30 drinkar och öl på 6 pers!


De hade en show där en kille köätt ut sig till tjej med mega bröst och som han dansade ;-) Alla jublade!


Blev många drinkar av denna sort för mig. Var med red bull.. Sen jäkligt goda glassar hade dom också. Denna hetter Cup Danmark ,-)



De spelade bara låtar som alla kunde dansa till och sjunga med! Hela jäkla restaurangen/baren stod upp och dansade, även vi. De delade ut vita servetter som vi viftade med i luften, även tände på dessa på slutet.. Livsfarligt... Men kul.


Hehe, lite småfulla är vi allt.


Väldigt varmt denna dag.


Detta "spel" utmanades jimmy på. De skulle bränna i en servett med en cigarett utan att pengen åkte ner i glaset. Jimmy förlorade.


Äntligen på väg hem. Detta var dock inte vårat plan, men det såg lika dant ut. Flygplatsen i turkiet.


Vi fick inte med några badkort tyvärr. Vi vågade inte ha med kamera eller mobil på stranden. Men jag tror malin eller jimmy har några kort, ska se om man kan få de någon dag.
Kul hade vi iallafall. Skulle gärna åka tillbaka. Men dock inte utan Mikael. För jag och Felicia gick själva en dag och då var turkarna som hökar på oss! Var inte klokt!

Jobb och åter jobb..

Igår var min sista kväll så jag hade inga mer jobb just nu. Men igår på dagen så ringde de och nu har jag massa tider igen ;-) Mest kvällar. Men bara jag får jobba så!

Har precis kommit hem från dagis. Går jättebra att lämna Melwin nu. Han vinkar som en tok när jag ska gå. Sen springer han in och leker.
Ska vika in torr tvätt, bädda sängen, gå ut med sopor och sen handla lite. Om jag har tid över ska jag slumra till lite på soffan hade jag tänkt! Sen hämta barnen från dagis!

Brand!

Mikael kom vid 5 i morsse och väckte mig. han sa att det troligt vis brunnit hos hans faster ute i fröjered! Det sas att det var stallet som brunnit ner.
Vid 6.30 kikade vi på lokala nyheterna. Då var det garaget/maskinhallen som brunnit ner och hästarna var i fara efter som det är några meter mallan garaget och stallet! Huset är inte heller så långt ifrån!
Men visst är det hos Mikaels faster det brunnit! Fy sjutton säger jag bara! Tror dom har allt foder åt djuren där inne! De har både kossor, hästar och katter..
Precis innan jag träffade Mikael så red jag en av deras hästar. Min mamma och pappa känner dom också.

Idag så ska barnen till dagis. Lia vill gå nu så hon ska få visa sina nya höstskor! Haha.. Sen så ska hon cykla dit också..
Skriver mer sen!

Jobbat och storhandlat!

Idag jobbade jag från 7-11. Var riktigt segt att komma upp idag! Mikael hade somnat hos Melwin. Väckte honom och gav Melwin välling. Sen fick jag göra mig i ordning och cykla iväg.
När jag kom hem så åkte Lia med farmor till deras hästar. Kul för henne att få vara med och skrota där uppe.
Jag, Mikael och Melwin åkte till skövde. Först handlade vi mat. Mycket bättre att handla på ica maxi än willys. Frächare mat och precis lika billigt!
Sen köpte jag höstskor till båda barnen. Hoppas verkligen att Lia kan ha sina. Annars fick vi byta. Jag skulle ha köpt ett par till mig också. Men fanns verkligen inga jag tyckte var snygga! Så det blev ett par vinterskor till melwin i stället. Fast nu när jag kom hem så såg jag att jag hade visst ett par vinterskor till honom. Dom är röda, det får dom vara. Lia hade dom när hon var liten. Jag tror nog att det är bra med ett par extra! Får åka en annan dag och köpa ett par skor till mig och några vinterskor till Lia. Hennes fötter hav vuxit 3 cm sedan förra vintern!!! Hon drar stl 28 i skor nu! Inte klokt. 
Vi åkte vidare och åt på max. Var massor med folk där inne så vi tog med maten i bilen. Melwin åt upp hela sin maxbox med nuggets och strips. Sen åt han hälften av mina strips också. Mikael fick resterande av stripsen för jag tycker de är äckliga på max.  Hamburgarna är goda!
Vi åkte hemmåt och gjorde det tråkigaste av allt, packa in all mat från bilen och sedan in i kyl/frys...

Väntar på att Lia ska komma hem. Vet inte när hon skulle komma. Skulle vilja gå ut och gå, kanske ska ringa min mamma och se vad hon gör.

Jo, hittade majsbågar inne på willys i falköping när jag var med min mamma och handlade för någon vecka sedan. Melwin bara älskade dom! Såg att de fått in det på ica här i stan och även på icamaxi i skövde! Jättebra att ge barnen som godis eller snacks i bilen m.m. Ser ju ut som ostbågar fast mycket längre!

Sandra: Melwin är nu 17 månader i oktober.

Ny dag och jobb.

Idag så fick jag sovmorgon till kl 8. Båda barnen var så trötta. var visserligen uppe med Melwin i ca 1 timma inatt. Han hade nog lite magknip. För sen kom det ett stort lass bajs, då kunde han somna efter lite välling.
Ska idag efter lunch ut och gå med min syster Anna, Tim, mamma, Lia, Melwin och min kusin Evelina. Hon kommer och ska sova hos min mamma å pappa tills i morgon. Hon bor i örebro. Hennes pappa (min farbror) ska på kräftskiva hos min andra farbror..

Melwin sitter nu och kikar på Emil i lönneberga och kommenterar allt som händer med Öhh.. Öhh.. Knasunge..
Det är typ det enda ordet han har lust att använda nu för tiden.. Han kan säga massa ord, men är lat..
Det han kan säga är Mamma, Pappa, Lia, Hej, Bil, Lampa, vovve, Kisse.. Kommer inte på fler nu. men sen kan han härma massa djurläten ockå.

Jenny: Melwin har ätit dåligt från ca 10-11 månaders ålder. Det har gått i perioder. Vissa dagar har han ätit jättebra andra inget alls. Började då han fick förkylningsastma och hostade så han kräktes upp ALLT han åt.
Men nu har det antagligen vänt hoppas jag! Åt lika bra resterande del av dagen igår och idag till frukost.

Syssling och mat.

Idag runt kl 9.30 har Lia och Melwin fått en till syssling. Det är min kusin som fått barn med sin tjej. De fick en flicka. De hade åkt in vid 6.30 i morsse, och hon kom ut vid 9.30.. Det är snabbt det!

Nu har vi käkat mat allihopa. Melwin är helt galen idag. Han bara äter och äter. Igår kväll vid 22.30 åt han 250 ml välling. Sen kl 3.30 250 ml välling till.
Idag kl 7.30 åt han 2,5 dl gröt med ½ burk fruktpuré. ½ smörgås med 2 korvskivor på. Nästan direkt efteråt åt han ½ äpple.
Vid 9.30 åt han 1 liten portionsburk med fruktpuré.. De är från 8 månader, tror de står typ fruktsallad på dom. Och 1 hel banan.
Nu vid 12.30 åt han först en hel jättestor portion spaghetti och köttfärssås. Sen ville han ha mer och åt upp hälften av det som jag gav honom, vilket var massor!
Melwin som har ätit så dåligt jättelänge nu! Skönt att det vänder!

Iallafall så behöver jag fram och handla. Men det går inte, vill ju inte ta ut barnen. Får väl cykla fram sen när Mikael slutat jobbet!

Skulle vara kul att få lite kommentarer ibland också. Är ju några som läser har jag sett..

Bilder


Melwin försöker gömma sig.




Lia gör alltid konstiga miner på ALLA kort.




Lia och kusinen Tim.




Melwin och kusinen Tim.





Busungen Melwin.




Vagnen.




Skötväskan som vi fick med till vagnen gratis!




Jag och älsklingen i turkiet!

Bajskorvar..

Idag är barnen överallt och ingenstans. De börjar antagligen bli friska..  Melwin river ÖVERALLT! Lia är tjurig och vill bara tvärt om...
Synd att det inte är varmt ute för då hade jag gått ut med dom idag, men inte får dom gå ut nu när det är så kallt ute.

Nu ska jag byta kanal till Lia. Får skriva mer sen. har sprungit ifrån nu medans jag skrivit det här ungefär 4-5 gånger..

Röjja hela lägenheten.

Idag så har min mamma och pappa varit här med 2 bokyllor som nu Melwin har i sitt rum. De tog med en byrå och lite andra saker som skulle till tippen åt oss. Men ändå har vi säkert en kärra full med saker som ska slängas, fast det blir ganska mycket då vi har 2 stolar kvar att slänga.

Ikväll så ska jag jobba. Från 16-22. Lite tråkit att sluta kl 22 för då måste man lägga sig direkt när man kommer hem. Annars om man slutar 21 kan man kika på tv eller grejja lite. Tar ju en stund att varva ner också.


Barnen är helt galna. Står och dansar som galningar och leker någon lek.. Vet inte hur dom får ihop det men Lia betsämmer iallafall.. Har på en barnskiva med bara barnsånger. Väldigt poppulärt..
Måste få ordning på barnen nu. Mikael ska köra en kompis till skövde. Så då får barnen åka med, de ska bara sitta i bilen så de är inte ute något direkt. Bra det nu när det är förkylda.

Drömmar!

Jag brukar inte komma ihåg vad jag drömmer på nätterna. Men inatt så har jag drömmt en massa konstigt som jag kommer ihåg. Det är en massa olika drömmar cokså. Annars brukar man bara komma ihåg EN. Men jag minns massor.
Det första Melwin gjorde idag var att sätta sig i vagnen...Haha..
Lia är fortfarande jättehostig på natten bara. Melwin hade lite feber idag på morgonen. Tur att jag bara jobbar kvällar och helger nu i ett tag frammåt. För barnen skulle inte kunna vara på dagis nu.

Dax att börja tvätta lite nu. har bytt rent i alla sängarna idag. Blir några maskiner att tvätta då.

Fick in bilden nu. Så här ser Melwins vagn ut. Tar väl en bild någon dag då Melwin sitter i den och på skötväskan.



Så nöjd så ;-)

Var och hämtade vagnen förut. Melwin och Lia hjälpte till att packa upp den. Melwin förstod inte vad det kunde vara utan lekte mest i den stora kartongen som den låg i. När jag sedan fällde upp vagnen så stod han bara och kollade och sen skulle han provsitta.. Vägrade gå ur vagnen för att äta..
Så vad ska man säga, den var poppulär hos Melwin iallafall! Jag är också nöjd! Och skötväskan var toppenbra! Det trodde jag absolut inte! Massa fack och olika grejer runt och i... Skitbra! Och det blev samma färg på väskan som på vagnen! Vilket passade skitbra ihop!
Kommer bild när Mikael lagt in bilder från min mobil. (jag har inte lärt mig göra det än till den bärbara datorn) Så det lär väl ta ett par dagar till några veckor ;-)
Vagnen var jätteskön att köra! Så lätt och smidig! Det trodde jag inte faktist.. Lite annorlunda mot teutonia timmyn jag hade.. Tur att jag inte köpte en sådan ny eller en emmaljunga scooter som jag tänkt, för vissa säger att de vagnarna är små och smidiga.. Men nej det är de verkligen inte mot den här vagnen!

Ojjj!

Beställde ju vagnen i Måndags kväll över internet.. Idag så kan jag hämta den! Snacka om snabb leverans! Ska å hämta den när Mikael kommit från jobbet strax.
Vagnen är köpt på http://www.littlekidscorner.se/sv/article/538/brio_race_08_finns_i_flera_farger .Vet inte om länken fungerar, men hoppas på det!

Ny vagn.

I Måndags beställde jag en ny vagn till Melwin. Blev en Brio Race. Den är som en sulky med viloläge. Inte alls stor och klumpig som min Teutonia Timmy och en emmaljunga scooter. Visserligen fullt liggläge på timmyn, men lika mycket på scootern som på Race.. Så heldre en mindre och smidigare å snyggare vagn ;-)
Den är svart i grunden och så tog jag en grön färg! Fick med en skötväska på köpet! Så efter som skötväskan var värd nästan 600 kr så var det billigt för vagnen om man tänker så. Bara 2000 för ny vagn och skötväska och hemkörd ända fram till dörren, detta var fraktfritt!
Så på fredag eller måndag kommer vagnen!
Försökte lägga in en bild på vagnen igår men det gick inte så bra.. Det är iallafall en Brio Race -08 i färgen grön.

Om en stund så ska jag fram till torget med Melwin, Anna och Tim. Lia ska vara hos morfar under tiden. Vill inte att hon ska vara ute för hon hostar som en tok! Inte bra att vara ute i kylan och går fram till torget och tillbaka!
Men vi kanske inte kommer iväg för Anna svarar inte i telefonen. Hehe ligger säkert och sover.. Så går det när man får vara uppe på natten ;-)
Får väl göra oss i ordning iafall hon ringer snart..

Lite kort under sommaren


Trött kille efter mycket bus på landet.




Lia trött efter att ha badat i jönköpingsbadet med kompisen fredrik




Sommarfin Lia




Skitgrisen nummer 1




Lia överlycklig, fick denna cykel i fyraårspressent




På kräftansdag. Melwin, jag, Catrin, Kimmen och Jocke

Mycket har hännt!

Har inte hunnit skriva alls mycket nu det sista. Har haft kalas och både jag och Mikael har fyllt år. Sen har jag jobbat en hel del. Har en 5 dagar kvar att jobba denna månad. Skönt att ha något att göra!
Igår så var vi allihopa hos mina föräldrar, vi käkade kräftor. Det var sååå gott! Jag hade inte ätit kräftor i år än. Barnen var vakna till 20.30. Sen var det bara att lägga Melwin i sin säng så sov han ;-)

I morgon efter att jag jobbat så ska vi åka till ikea. Blir att köpa nya köksstolar! De vi har är på väg att ge sig. Har redan slängt en.. Sen ska vi köpa lite nya lampor också. Melwin har dragit ner sin nattlampa som han har i fönstret så den gått sönder, han kan INTE sova utan nattlampa. Så han har fått ta Lias så länge. Blir nog till att köpa en som hänger i fönstret eller något sådannt..
Brukar ju bli så att det slinker ner lite andra saker man kommer på att man behöver när man är på ikea också..

Melwin har fått sin nionde tand och den tionde spricker när som helst igenom! Det är dom stora tänderna som man tuggar med typ.. I underkäken..

Nä nu kan jag inte skriva mer. Barnen vill leka spöke... IGEN.. Haha

Trötta..

Oj, vad man kan bli trött när man är sjuk! Orkade verkligen inte gå upp i morsse då barnen vaknade. Så de stängde in sig på Lias rum en stund. När jag väl kom upp efter 5! minuter så såg hela rummet ut som ett bombnedslag!
Sa till Lia att hon inte fick någon frukost innan allt var uppplockat. Och hon var jätteduktig! Hjälpte henne det sista efter som Melwin var med och stökade ner.
Är ännu lugnare här hemma idag. Lia har feber också.. Melwin är inte riktigt överallt och river bara lite här och där.. haha.

Det ringde ett mobilnummer till min mobil i morsse. Han inte svara. Så efter som det var ett mobilnummer så tänkte jag att det var ju inte något jobb iallafall. Var det något viktigt skulle dom ju ringa igen. Kollade nummret nu 2 timmar senare på eniro. Tror ni inte det var om ett jobb på en skola? JO! Faan.. Fast dom hade säkert velat att jag skulle jobba idag, men det hade jag aldrig orkat! Kunde ju ha önskat att det var hela nästa vecka.., Men önska kan man ju alltid.. Haha..


Nu ska jag snart slänga Melwin i sängen för lite vila.. Ska nog muta Lia då så hon sitter stilla och kikar på film. Kanske jag kan få vila lite då också..

Läkare..

Ringde vc idag om att få lite Brickanyl utskrivet åt Melwin.. Det gick bara bra. Läkaren skulle skriva ut det så det fanns på apoteket efter lunch idag. Frågade ungefär vilken tid det kunnde änkas finnas där. Efter 12.30 sa sköterskan i telefonen.

Så jag infinner mig på apoteket kl 12.55.. Ganska lång tid efter det sköterskan sa.. Tror ni det kommit in något recept? Nepp.. Får åka fram igen senare... Kul när Melwin verkligen behöver den nu för det väser i hela bröstet på honom. Försökte med astmamedicinen förut. Gick inget vidare. Han skrek sig blå i ansiketet och höll andan! Det är ju meningen att han ska ta 5*3 andetag helst 7*3.. Så han får i sig allt.. Hur lätt är det tror ni när han håller andan.


Jo, vet inte om jag skrivit det men jag har fått en remiss med mina händer till hud på kss. Så äntligen så kanske jag kan få reda på vad det är jag har. Efter som det kommer lite som det vill så tog de kort på händerna när det var som värst.. Och skickade med korten med remissen. För vem vet om jag kommer ha just detta på händerna när jag får komma in. Kanske blir om 1 år.. Vem vet.. Men skönt att det är på rätt väg iallafall.

Sjuka allihopa..

Jaha då är vi alla 4 genomförkylda.. Melwin började ju för några dagar sedan, och igår var Mikael genomförkyld han med. Idag så vaknade jag och Lia med det också...

Igår ringde dom från jobbet och jag fick jobba fredag, lördag och söndag! Skitbra! Visserligen var 2 av dom halvtider, men det blir ju ändå lite timmar!


Idag blir det till att sitta inne och bli friska. Får kika på tv och film och bara mysa. Märks ju så på barnen att de inte orkar busa lika mycket som vanligt ;-) Alltså är det mycket lugnare här hemma nu.
Igår fick vi mat hos min mamma. Och Lia käkade en dubbelt så stor portion än vad jag åt! Hon var hungrig och tyckte det var supergott! Melwin åt inte så mycket igår, fast det tog han igen idag på morgonen, dubbel portion med gröt och fruktpuré, en smörgås och sen en yoghurt..

Nä nu ska jag kika vidare lite på andra sidor här på internet..

Sjuklingen Melwin och 6 år..

Melwin har varit vaken ett par ggr inatt. Men legat i sängen och bara varit, antagligen massa feber. Orkade inte kolla eftersom han bara låg i sin säng. Varm var han iallafall. Hoppas att han blir bättre snart. Ska antagligen ringa vc i morgon och begära lite brickanyl. För den är slut! Inte konstigt att han inte kan sova. Hostar ju som en tok och får inte upp slemmet i luftrören.

Idag så har jag och Mikael varit tillsammans i 6 år! Fattar inte att tiden gått så fort. Nästa vecka så har vi varit förlovade i 3 år. På min födelsedag.

Idag så ska min mamma laga stek sås och potatis till mig och barnen. Ska göra oss i ordning och sen ska vi gå dit. Melwin får sova middag där innan maten. Han lär behöva det efter denna natten!


Thumbnail
Lia på crusingen

Thumbnail
Melwin i Danmark


Killar kan också ha rosa


Lia med ute i skogen och plockar svamp


Melwin har klippt sig och har nu tuppkam ända ner i nacken!

Nya tag med bloggen.

Nu kanske man har lite tid att börja blogga igen då.
Hela sommaren och nu början på hösten (jag tycker iallafall det är höst nu) så har det varit otroligt mycket att göra!
Tänkte ta och sammanfatta lite nu vad som hänt under sommaren fram tills nu.

Juli:
Lia fyllde 4 år! Stora tjejen nu!

Augusti:
Efter mitt avslutade vikariat ringer dom in mig flera ggr.
Lia är på fyraårskontroll 18,5 kilo och 110 cm lång. Kan alla saker som en femmåring bör kunna! Och ser bättre än en femmåring. Det görs nämligen ett ögontest. Lia var superduktig och hajjade direkt hur hon skulle göra. Och Bvc tanten var fachinerad över hur bra Lia kunde läsa enstaka ord och skriva sitt namn och några ord till!
Den 28 ska min syster ha barn. Men denna lille ville absolut inte komma ut då.
Åker till Turkiet med älsklingen. Barnen är här hemma med mormor och morfar.

September:  Den 2 september kikar mitt första syskonbarn ut. Detta blev en Tim, på 4135 gram och 53 cm lång.
en 5 september kommer vi hem och jag får äntligen se Tim. Han var så söt. Kan inte fatta att mina barn varit så små. De var ju till och med mindre vid födseln.

Nu så är det måndag och Mikael fyller 26 år idag! Har uppvaktat honom med paket och tårta.. Lia försökte sjunga men hon vågade inte ;-) Annars kan hon minsann sjunga när hon känner för det.
Melwin är sjuk , rosslig och genomförkyld! Hoppas på att jag inte behöver hoppa in och jobba bara. För får jag jobba så ska jag göra det!
Hoppade ju in igår kväll å jobba. Är så jäkla kul att jobba där.

Och vi kom ju hem i lördags och fick se lille Tim. Sen på kvällen fick de åka in med honom. Så nu ligger de på Neo. Tim har fått ligga och intensivsola, pga gulsot. De kanske skulle få komma hem i morgon.
Haha man blir ju allt lite sugen på en bebis till när man ser dom små söta.. Men nej vi har bestämmt oss för att vi inte vill ha flera barn och så är det.


Så nu så ska jag försöka komma igång och blogga varje dag. Så gott det går iallafall.
Nu ska det bli kantarellsmörgåsar. Var ute i skogen idag och hittade några liter. Så kantarellerna står rensade nu och bara väntar på att käkas upp..






RSS 2.0