Nedstämd..

Fick ett samtal från en släkting nyss. Min mamma hade berättat för henne om Melwin. Att han kräks pga astman, inte går upp i vikt m.m.
 Och varje gång denna människa ringer mig så känner jag mig värdelös som mamma. Hon nästan nedvärderar mig och får mig att känna mig hemsk, att hon skulle veta vad det är för fel på mina barn.. Hon träffar dom ca 1 timma i månaden högst!
Och självklart så råkade jag klämma Lias finger i en dörr när jag pratade med henne. Skulle stänga dörren då Lia satte på dammugaren för att höra så stängde jag dörren och då hade Lia fingret där. Då säger hon till mig att ta Lia NU och så la hon på.... Det gick ju bra med Lias finger.. Skönt att hon la på faktist! Men imorgon så kommer jag att träffa henne´, på Tims barndop.
Började lipa efter att hon la på.. Varför ska släktingar vara så hemska?

Storhandla och vakter.

Igår åkte jag och Mikael till ica maxi för att handla mat. Kom iväg lite sent men tänkte att det är nog inte så mycket folk en torsdag vid 14. Hehe så fel vi hade! Kommer dit och ska parkera. Då står det flera polisbilar, vakter och securitas! Var folk överallt! Hittade en parkeringsplats och gick in och handlade.. Var rätt mycket folk på icamaxi men gick bra att handla ändå. Väl ute så var det ännu mer bilar än förut!

Åkte och åt på max innan vi skulle handla, var båda jättehungriga, inte kul att gå å handla då. Tog drive in.. Mikael sa precis vad jag skulle ha på min hamburgare, var på tjejen upprepar rätt saker. När vi väl kommer fram och får sakerna säger hon helt galet.. Tänkte att hon kanske sa fel.. Åker och parkerar för att kolla så jag fick rätt saker på hamburgaren. Fick de saker som jag inte ville ha på! Så jag blev jättearg och sprang in och sa till dom. De fixade fram rätt hamburgare på ca 30 sekunder! Haha de bad så hemskt mycket om ursäkt! Ville ge mig en dip som ursäkt.. Jag sa då att jag beställde inga strips så någon dip ville jag inte ha.. Nehe sa dom bara då.. Inte ens kunde dom erbjuda något annat..
Hädanefter kommer vi aldrig äta där mer, vi har alltd fått något fel då vi köpt mat där... Som när Lia beställde en maxbox.. Leksaken var sönder. Då åt vi i bilen också och var nästan hemma..... Snacka om att Lia var besviken!

Idag ska barnen vara hemma och vi ska dammsuga och skura golven och lägga på rena mattor. Tvätta alla som går att tvätta´, de andra ligger på balkongen för vädring och ska bli ruskade idag..

Öppet hus och hår.

Ska ikväll och kika på rudbeck när det är öppet hus. Lia ska följa med då. Hon vill se Felicia utklädd till tingeling ;-)

Håret blev bra. Hade behövt 2 förpackningar men ändå syns det inte förrän man kolla jättenära.. Blev väldigt mörk brun kan jag säga ;-) Blir nog lite ljusare när jag tvättat håret ett par ggr.

Vaktmästaren är här också fixar våran garderobsdörr. Ringde för ca 1 månad sedan.. Men de kom inte. Så när mamma fick en kökslucka på foten igår så ringde hon och skällde på dom ;-) Kom efter en timma ungefär. Hon skulle fixa en grej så hon kom tillbaka idag. Nu är det iallafall fixat!

Städat och färga hår.

Igår fick vi upp alla julgardiner och alla fönster är putsade. Bara att damma kvar, dammsuga och skura golven.. Och så upp med ljustakar och stjärnor i fönstren.

Sitter just nu med färg i håret. Blir en brun färg nu.. Hade en sån hemsk utväxt från de ljus slingorna. Så idag frågade Mikael mig om jag tänkt att ha brunt hår igen. Jag sa att jag sldrig skulle ha det igen. Så jag kännde för att ändra mig lite och gick och köpte färg nu på morgonen.. Haha..
Får väl se hur resultatet blir då jag bara köpte en förpackning. Räckte precis! Hade behövt 2 förpackningar egentligen! Men men får väl köpe en en annan dag om det ser för jävligt ut ;-)

Julstäda..

Åhh.. Blir galen.. Har inga jobbdagar denna vecka. Tänkte städa till första advent nu dessa dagar som barnen går 3 timmar om dagen. Men efter som melwin är sjuk så går det ju inte! Barnen ska alltså vara hemma i från dagis idag. Och städa när dom är hemma så blir det bara skitigare och stökigare än vad det var från början.. 
Lia var faktist duktig igår en stund. Jag förklarade för henne att om hon ville så kunde hon få hjäpa mig att frosta av frysen. Att vi skulle göra det på förmiddagen. Jag pratade med en kompis i telefonen när jag hör att Lia är i köket och greja. Då jag går in där så har hon plockat ur hela frysen! Så bara för mig att ställa dit en plåt under och jag lät Lia köra lite med hårfönen så det smälter fortare.. Vet att man inte ska det igentligen.. Men men.. 

Så idag blir det att försöka få ner gardinerna och putsa fönstrena. Mamma ska hjälpa mig lite. Går ju lättare när man är 2 st. 

Melwin febrig.

Igår gick jag ut med barnen och åkte pulka i ca 1 timma. Melwin var inte alls på humör. Mikael kom ut efter en stund och var med oss. Sen gick vi och köpte pizza, Lia ville ha de. Har inte ätit det på jättelänge. Så vi tog en promenad och gick sen hem med pizzan.
Jag åkte till jobbet och efter en timma där så får jag sms och mms av Mikael. På mms:et så är det Melwin som somnat stående mot soffan, huvudet lutar i soffan.. Men ändå står han på golvet. Sen i sms:et så skrev Mikael att Melwin hade 39,4 i feber.. Inte konstigt att han inte var på humör idag då...
Så inatt har jag hört att Melwin varit vaken ett par ggr. Men Mikael tog honom så jag fick sova. Blev alltså jag som gick upp med barnen så han ligger och sover nu.

Idag så har jag lovat Lia lite pulkaåkning. Inte för att jag är så sugen att gå ut i -10,3 grader... KALLT! Sen måste Mikael byta till vinterdäck idag. Är problem med att få bort en bult på däcket.. Får se hur det går idag då.

Gick sådär utan napp.

Mikael hade fått ge Melwin nappen igårkväll. Men sen när Melwin väl somnat så tog han bort den. Och jag gav honom den en gång inatt. Men nu på morgonen åkte den väck! Han kan ju ha den bara när han ska somna. Funderade ju inatt iaf!

Lia sov hos Malin inatt. Åkte dit vid 16 igår. Så hon har säkert haft roligt. Kommer nu på morgonen då Malin skulle jobba.
Idag blir det jobb för min del också. Annars ska vi bara ta det lugnt.

Läkaren...

Kom in till vc och läkaren tyckte att det där var väl inget. Men sen kollade han närmare och sa att det där behövs sys. Det var ett stort jack tyckte han. Så det blev mycket velande fram och tillbaka, han kikade en bra stund och tryckte ihop såret. Efter som Melwin är så liten hade det behövts bedövande och lugnande. Då hade det blivit kss och kirurgen.
Så läkaren bestämde att vi inte skulle sy. Han sa att efter som det är så svullet just nu så glipar det isäg extra mycket. Imorgon så kommer ju lite av svullanden gå ner så då kommer det bara vara hälften så stort.
Sen kikade läkaren igen och ville sy.. Men till slut kom han fram till att vi inte skulle sy.
Melwin har en enorm läpp just nu! Ser ganska rolig ut kan jag säga. Men tycker synd om honom då jag råkade fråga läkaren hur det blir med nappen. Han sa att så länge det är ett öppet så så ska han inte ha nappen. Även att ahn tyckte det var ett bra tillfälle att sluta med nappen helt..

Jo, visst när vi väl kom hem så gallskrek Melwin. Var så trött. Slängde sig i sin säng med snutten, pekade upp mot det ställe vi har napparna.. Och skrek och skrek.. Fick gå ner till min mormor en stund med honom. Då kom han på andra tankar. Fick med lite vindruvor så nu har han glömt nappen för tillfället. Tänkte att ahn kunde somna i vagnen utan nappen på väg till dagis. Brukar ju bara vara å bära upp honom sen. Då kan han sova middag utan nappen.
Värre blir det ju för stackars Mikael ikväll då jag jobbar då han är själv med båda barnen.


Blev inget städande idag heller ju.. Får se hur det blir med dammsugandet. Skulle verkligen behövas! Tvätta går bra med barnen hemma. Dammsuga är inte så roligt då sladden dras ut och det flyger fram leksaker här och där.
Måste göra mig i ordning tills jag ska jobba ikväll, sen ska det lagas mat också..

Jävla skit, Melwin spräckt läppen!

Så, nu om en 10 minuter ska vi åka till vc med Melwin. Han klättrade upp på en köksstol för att han hörde en traktor utanför. Helt plötligt hör jag hur han skriker till. Och då rinner det blod på hela honom. Fick upp honom till diskbänken och höll honom över, det var blod i hela diskhon. Fick se att det var en djup spricka i överläppen!
Lia fick ringa min mamma som kom springande med syrran. Mamma ringde vc:s akutnummer och Felicia gick till dagis med Lia.
Vc ville kika på läppen, även om de inte syr i läppen kan det vara bra att tvätta rent eller tejpa.

Just nu så har han slutat skrika och står på samma stol och kikar ut! Knasunge, han lär sig INTE av sina misstag! Ska åka strax. Skriver mer sen hur det gick. Försöker även få det på bild, men inte det lättaste..

Kallt, vill ha snö.

Kikade precis på hur kallt det var ute.. -5,8...Kallt kan man säga. Blir att pölsa på barnen mycket kläder idag! Kommer säkert vara kallt hela dagen.
Vill ha snö. Stora snöflingor som dala ner. Det är så fint! Kommer nog snart får vi hoppas.

Kaninen kom tillrätta.

Vi satte upp lappar på några ställen i stan.. Jag kom på ett hus där jag sett kaniner som gick i grönt galler.. Frågade Mikael vad dom hette och letade upp deras nummer. Min mamma fick ringa och fråga om det var deras kanin. Nej det var det inte men deras grannes! Så de hämtade kaninen i går eftermiddags. Båda deras kaniner hade rymmt. Jag tror de hade hittat den andra kaninen igår..
Så nu är den iallafall hemma hos sig igen.

Idag blir det till att dammsuga och tvätta lite tvätt. Ska ju jobba ikväll och resten av helgen..

Upphittad kanin!

Gick i godan ro på väg med barnen på dagis. Vid ett fotbollsmål vid stormsvalan såg jag något konstigt. Fick gå närmare och såg att det var en kanin!
Stod och velade en stund och visste inte vad jag skulle göra. Till slut gick jag fram, Lia sprang med. Jag tog upp kaninen och den var så tam. Gjorde ingen ansats till att fly. Gick med barnen till dagis med kaninen i famnen. Frågade dom om de visste nogon som förlorat en kanin. Men inte..
På väg hem från dagis frågade jag folk runtomkring sov var ute med hundar eller cyklade om de visste vems kanin det kunde vara?Men ingen visste..
Under hela tiden jag gick till och under tiden jag lämnade barnen och hela vägen hem låg kaninen och myste i min varma famn. Slumrade till några gånger.
Gick hem till mamma och pappa med kaninen, vi kollade kön och ringde polisen. De skrev en upphittad rapport.. Mer kunde de inte göra. Vi kommer själva att sätta upp lappar på ica och konsum och typ djuraffären. För det är ju inte alla som tänker på att ringa polisen och fråga.Så nu under tiden tills vi hittar ägaren så bor kaninen tillfälligt hos min syster. Hon hade en stor kaninbur och de mesta till. Hennes råtta som bodde där fick flytta till en mindre bur tillfälligt.
Det svåra med att ta in en kanin som kanske är en utekanin igentligen är inte bra.. Men denna kaninen verkar vara en innekanin. För jag vet att våra kaniner som vi har haft under åren har varit utekaniner. Och när vi tagit in dom en stund så har de blivit jätteslöa och andats jättehäftigt. 

Denna kaninen är jättetam, kröp upp i mitt knä när jag satt på golvet. Ville bli kliad och klappad. Inget flåsande eller flämtande så antagligen en innekanin. Pälsen är inte så tjock som en utekanin borde ha. Klorna är väldigt långa och vissa har gått av. Och FET är kaninen också! 
Antagligen är det en innekanin som rymmt eller så har någon idiot släppt ut kaninen för att de tröttnat på den! 

Har ni eller någon ni känner förlorat en kanin kan den fås tillbaka mot beskrivning!  Bara att höra av sig till mig, min syster eller min mamma..


Jag som skulle städat här hemma idag.. Haha.. Får ta det i eftermiddag, ska åka fram och handla nu iaf! Ska se om pappa har skrivit ut lappar som ska sättas upp på ica, konsum m.m. Annars får vi göra det i eftermiddag.

Fortfarande ont och städa.

Har så ont i munnen. Är en blåsa som är infekterad. Är som ett hål in där blåsan sitter, sen är det rött runt om. Mikael kom på den smarta idén om att lysa med en liten ficklampa in i munnen på mig. Då sig vi att den är infekterad. Det är inte alls örat jag har ont i.. Utan det strålar ut från blåsan mot örat.

Idag ska jag städa.. Dammsuga och hänga tvätt. Sen måste jag handla också. Vet inte vart alla pengar tog vägen förra månaden. Vi har snålat lite så jag har några hundra kvar ändå och Mikael har lite också.. Vi har inte gått och småhandlat som vi brukar. Så därför är det lite mindre i kylen.. Sen märkte jag idag att vi bara har 1 rulle toalettpapper kvar. Bäst att köpa det också. Annars brukar vi ha ganska mycket pengar kvar när barnbidraget kommer. Men det kanske beror på att vi var i ullared och handlade på Gekås.. Haha. Har ju köpt typ alla julklappar klart nu! Jag har till ena syrran och Mikael kvar. Skönt att vara "klar"..

Familjeliv och ont..

Fick nyss hem nya tidningen från Familjeliv. Den var bra men kunde varit lite mer txt att läsa. Lite längre reportage om folk m.m. Men kul att de skriver ut signaturer på folk som säger saker på fl. Som även står i tidningen..

Har så himla ont i örat. Hoppas verkligen inte på öroninflammation. Vill jobba i morgon! Pratade med Mikael förut och han skulle se om han kunde komma hem nu snart, hoppas..
'Orkar inte sitta upp och fryser..

Vår vitaste ros.

Satt och kikade på Kalle blomkvist med Lia idag och fick höra en sån fin sång med vacker text. Skriven av Nanne och Peter Grönvall. 
 

Vår vitaste ros.

Jag ser hur du leker med din båt av bark
I vårt äventyr har du varit stark
Det är inte lätt, min lilla vän, jag vet
När man ska bevara en hemlighet


Busunge, du är söt och rolig
Väldigt modig
Våran kämpe
Envishet syns i dina ögon
Varhelst när faran sticker upp med sin nos

Rasmus, du är vår allra Vitaste Ros

Du som redan kan ta hela fem simtag
Sätt dig här och ge mig en bamsekram
Det känns som du är min egen lillebror
Med dej växer jag och känner mej stor


Busunge, du är söt och rolig
Väldigt modig
Våran kämpe
Envishet syns i dina ögon
Varhelst när faran sticker upp sin nos 



Melwin på fc..

Igår gick jag med Melwin till familjecentralen, tänkte att han skulle få leka av sig lite. Men i stället fick han stryk av en kille på 3 år. Inte bara 1 gång utan 4-5 gånger! Jag fick till och med gå och säga till ungen för att mamman inte gjorde det. Visst gjorde hon det någon gång.. 
Jag hade aldrig gjort som hon gjorde när hon tillrättavisade honom. Hon satte ungen på golvet och sa att han fick sitta där, precis brevid barnet fanns en massa leksaker så han satt ju och lekte. 
Hade det varit mitt barn så hade jag sagt efter första slaget att gör du om det så går vi hem! Och efter som han gjorde om det ca 3-4 gånger till så hade jag tagit barnet och gått hem! En treåring borde förstå att man inte slår mindre barn. Eller att man inte ALLS ska slå någon!  Fel i uppfostran skulle jag säga!
Melwin blev helt konstig när ungen pucklade på honom. Efter som Melwin sällan skriker så gjorde han inte det, men jag såg att det var nära flera av gångerna. Tyckte så synd om honom då. Visste ju inte alls hur han skulle bete sig tillbaka.
Vi gick ganska snart efter som detta barn var kvar.
Om denna mamma läser detta skiter jag fullständigt i! Jag skriver precis vad jag vill..


Vägde iallafall Melwin på fc. Han hade ju gått ner igen i vikt! Då med ca 250 gram... Ganska mycket efter som melwin stått stilla i vikt nu ett bra tag eller gått ner några gånger... Detta är ju pga kräkningarna. Men vuxit hade han gjort iallafall på längden. ca 3 cm om jag mätte rätt.
Vad jag funderar på är om det där som sluter sig när barnen slutar kräkas inte har slutit sig helt på Melwin. För så fort han hostar lite "mer" så kräks han!  

Ont i munnen idag! Och Melwins sjukdom.

Fy faan. Igår runt middagen fick jag ont i munnen! Kikade i en spegel och såg att det sitter en blåsa mellan undre och övre käkarna längst in bakom tänderna. Så fort jag rör på munnen gör det ont. Så idag när jag vaknade gjorde det ännu ondare då har jag en blåsa i kinden som gör ONT! Så antagligen har jag haft ont inatt så jag har bitit ihop käkarna så jag har ont mot halsen och upp mot örat till och med!

Jag tror att Melwin verkligen behöver komma till en ordentlig läkare nu! Få andra mediciner. Har ju varit hos samma läkare nu sen han fick alla dessa medeciner. Men han blir ju inte bättre av dom. Läkaren bara säger att vi ska fortsätta ge honom dessa mediciner, att han blir bra sen.
Men ändå ligger Melwin och kräks som en gris jätteofta! Detta pga allt slem som samlas i luftrören! Ni ska allvarligt höra Melwin när han ligger ner! Det går inte ens förklara hur han låter! Man hör honom i hela lägenheten fast alla dörrar är stängda! Hans andning är jättepåverkad.
Lia hade ju också förkylningsastma när hon var liten, men aldrig att hon kräktes.. Ändå lät hon som en gammal gubbe som hostade. De på dagis fick gå in flera gånger på vilan när Lia sov där för att de trodde någon okänd gubbe kommit in. Men till slut fattade dom att det var Lia som hostade ;-) Lia var ju sjuk i sammanlagt 8 månader i sträck! Sen blev hon frisk...
Nu har Melwin varit sjuk i 8 månader.. Han har haft feber sedan i mitten på september. Febern går ner några dagar till att komma tillbaka och vara i över 1 vecka, då upp mot 40 grader varje gång!
Kan ju säga att jag är glad att jag kan bestämma mina jobbtider som jag vill. Tänk om jag också hade haft ett fast jobb. Då hade nog våra vabdagar varit slut nu! Mikael har väl tagit ut ca 6 dagar bara! Men det är för att jag sagt nej till jobb eller varit "ledig"..

Detta blir en dag jag får fundera ut hur vi ska få komma till barn på kss med Melwin. Har träffat en läkare där som var så jäkla bra! Men det var när Lia var sjuk. Då var vi på akuten. När vi ringt när melwin varit sjuk har vi bara fått komma till falköping där de har sjour (hur det nu stavas). Där var läkaren helt okunnig om barn. Visste inte ens vad välling var!  


Annars så är det en lugn dag. Bävar för morgondagen då jag ska jobba. Alltså ska Lia och Melwin vara på dagis. Men Mikael var villig att vara hemma med Melwin efter som han fortfarande inte orkar anstränga sig utan blir hostig och får svårt att andas. Och han ska ju sova på dagis = väldigt mycket hosta när han ligger ner vilket kan leda till att han kräks om man inte tar ut nappen från munnen...



Lia



Lia



Lia



Melwin



Melwin

Ont i halsen.

Att vi aldrig kan få bli friska. Lia mår bara bra. Melwin är hur rosslig och det piper när han andas. Men kan inte åka in för det är bara jobbigt för honom när han ligger ner. Alltså åker man in så hör inte läkaren hur han verkligem låter!
Till råga på allt så har jag hur ont i halsen som helst. Tur är att jag inte kan få halsfluss, har inga mandlar kvar. Men fick ju det ett tag efter jag tagit bort dom, läkarna här på vc hade ju aldrig varit med om det. Så de ringde till kss. Och visst kunde man få halsfluss ändå men inte alls lika ofta.

Idag så ska barnen vara hemma om inte jag får jobba vill säga. har på onsdag en tid. Och fredag-lördag. Men så många gånger de ringde förra veckan så räknar jag med att de kommer ringa nu i veckan på dagarna också.

Igår kom min moster med man och hälsade på. De var hos min mormor, de bor i norrköping. Lia och Melwin fick var sitt paket. Lia fick trosor och en tomte, sån man skakar på så snöar det över tomten. Melwin fick kalsonger och en tomte med snö.
Sen när de gått iväg käkade vi mat och åkte å hälsade på catrin en stund. Väntade på att Malin skulle komma hem så vi kunde åka dit. De har skaffat en valp. Den var jättesöt. Men väldigt busig som de flesta valpar är. Lia var lite rädd först, sen släppte det lite. Melwin blev påflugen ett par ggr men han var inte så rädd av sig. Vovven skulle ha hans napp och snutte ;-)



Lia knappt 1 år.

Sovit dåligt!

Inatt så har jag inte alls sovit bra. Legat på samma sätt hela natten och då vaknat och haft ont, bytt till en annan sovställning och vaknat några timmar senare och ligger precis lika dant.

Idag blir det till att vara inne också, regnar och har sig ute. Var ute och gick med Melwin i vagnen igår. Lia fick vara hos mormor under tiden. Ville inte ta ut henne än. Bättre hon får bli ordentligt frisk.
Barnen har det kul iallafall nu på mornarna denna vecka. De visar saltkråkan på tv4 film. Varje morgon sedan i måndags. Till och med Melwin sitter stilla och tycker det är roligt. Vi har alla dessa program/filmer på dvd, men lia vägrar kolla på dom på dvd. Men nu på tv går det tydligen bra ;-)  Knepig Lia har jag allt. Något hon fått för sig!

Haha Melwin vill bara sitta på pottan. Antingen med blöja och kläder eller utan blöja. Men än har det inte kommit något. Men sitta vill han ju iallafall, det är ju bra. Var lika dant med Lia i den åldern och hon började ju kissa tidigt på pottan!
Nä nu ska jag kika färdigt på saltkråkan med barnen.

Fet..

Alltså detta med att känna sig fet, aldrig vara nöjd m.m. Jag har räknat ut att jag är helt normalviktig, men ändå känner jag mig fet. Detta är nog pga att magen är lite sladdrig och massa fett just på magen. Det vill verkligen inte försvinna! Försöker verkligen tänka på vad jag äter. Och att träna det går väl så där. Man hinner lixom inte så mycket när man har 2 barn och jobbar ganska mycket. När jag är hemma kan jag lätt gå och småäta för att jag är sugen, antar att det är boven i det hela att magen är kvar. Men hur ska man göra för att kunna låta bli att småäta? Just nu kan jag ju inte ens gå ut och gå för barnen är sjuka. Så i stället sitter jag och kikar på film med barnen och äter onyttigt! När jag jobbar så äter jag bara nyttigt! Hinner lixom inte stoppa i mig annat. Inte ens när jag kommer hem från jobber så hinner jag det utan det är BRA dagar när jag jobbar!


Vart har grejerna tagit vägen på bloggen där man kan ändra storlek på texten och stil m.m.? Lixom helt borta!


Barnen mår väl så där.
Lia är mycket bättre i halsen och äter mat nu. Men hon har fått en blåsa på tungan som hon ville att jag skulle ta bort för den gjorde ju ont. Hehe, inte lätt för mig att ta bort den. Pencillinet går ganska bra att ge henne. hon ska ha 3 ggr per dag i 10 dagar! Men men hon lär väl bli frisk i allafall. Melwin är fortfarande genomförkyld och hostar. Snor i hela ansiktet fast jag tvättade honom ren för 10 minuter sedan ;-) Det kliar väl i näsan och så smetar han ut allt med hela handen. Haha. Idag är igen rolig dag, Mikael jobbar till 19.30 ikväll. Alltså ska jag lägga båda barnen. Tänkte hålla dom uppe så man kanske kan få sova lite längre i morgon. Fast vi sov ganska länge idag ändå, mot vad vi brukar iaf! De skulle ha typ brandutbildning på hans jobb efter det vanliga jobbet..



Det jag skrev om igår, det är så att en person som jag känner har fått reda på att hon är gravid. Fick reda på det för ca 2 veckor sedan, hon ska ha bebisen om ca 2 veckor nu! Alltså är hon i nionde månaden! Hon hade haft mens och allt under tiden. hon hade typ gått upp några få kilo och trodde det var därför magen var lite svullen typ. Denna tjej är endast 16 år och bor med sina föräldrar. De hade nu skaffat allt sedan dom fick reda på detta för 2 veckor sedan. Vagn, kläder, säng m.m. ja allt man behöver.. Det komiska i det hela är att denna tjejen har 2 äldre syskon som båda ska ha barn i vår med sina respektive. De har löst detta på bästa tänkbara sätt!


Oj, detta blev ett långt inlägg. Haha.. Inte ofta det händer. Ska försöka få Melwin att tvätta av sig igen.

Hemska tanke.

Fått reda på en sak. Det går inte ens att tänka sig det. Tycker synd om familjen, men ändå har dom rett ut det bra, på bästa sätt de kunnat! Är ju ändå så knepigt att det kan vara så. Men men det löser sig för dom det vet jag!

Halsfluss.

Nyss hemkommna från vc. Lia hade halsfluss. Blev pencillin för henne..

Ingen läkare.

Mikael ringde aldrig till vc igår. För Lia åt och drack som vanligt på hela förmiddagen. Men blev som i förrgår på eftermiddagen, kvällen. Då får Lia ont i halsen. Så idag så ska jag ringa dit och åka in med henne. Lika bra att kolla upp det. Annars så har jag sovit som en stock! Somnade med Lia i hennes säng vid 19.. Haha, sen vaknade jag vid 21.30 och gick in till våran säng. Sen har jag sovit tills nu då Melwin vaknade. Har inte hört ett ord i från Melwin! Han var så himla trött! Sov bara 1 timma igår på dagen. Mindre än vad han brukar! Så efter som föregående natt var som den var så behövde han sova!

Sjuka barn.

Idag ska jag jobba. Båda barnen skulle varit på väg till dagis just nu. Men, de är sjuka. Märkte igår att melwin var hängig. Tog tempen 38,0. Han är genomförkyld och hostar snart lungorna ur sig. Vi gick iväg till mina föräldrar på lite fika efter som det var fars dag. Lia ville inget äta och verkade jättetrött. Vi gick hem och barnen fick kvällsmat. Lia sa att det gjorde ont att svälja, så hon började gråta! Tog tempen på henne 39,6... Så antagligen halsfluss. Blir Mikael som är hemma med barnen idag. Han får ringa vc till Lia och åka in dit med henne. Jag är ju helt hundra på att det är halsfluss. Så antagligen blir det pencillin till henne. Inatt så har det inte varit kul. Jag somnade kl 21.30. melwin vaknade kl 22.30 och jag var vaken med honom till kl 00.45 då väckte jag Mikael så han fick ta Melwin. Sen vaknade Lia när Mikael precis fått Melwin att somna. Så jag somnade kl 1.30. Och min klocka ringde vid 5! Inte många timmar att sova. Men vi lär alla 4 vara helt slut sen ikväll. Blir nog en tidig säng. Får se om jag orkar skriva ikväll hur det gick med Lia. Annars blir det imorgon.

Uppsägning.

Igår så fick min pappa veta att han är arbetslös i vår/sommar. Han har jobbat på Iac som det heter nu i 27 år! Så nu ska fabriken här i stan läggas ner så då blir många utan jobb. Inte kul efter som amf i stan har i snitt ca 5 lediga jobb på sin sida. Tänk så många som blir arbetslösa och som redan är arbetslösa! Igår så var jag, Lia, Melwin, Anna och mamma på hundklubben här i stan och Anna hade med sina båda hundar. Melwin var så stolt när han fick gå och hålla i kopplen. Han älskar ju djur. Som tur var är det bara katter som vi märkt att han inte tål. Det var kul men så kallt. Kunde inte stanna så länge där, sen belv det mörkt också. Bara att åka hem. Melwin är helt galen i Rorri och Dora på Nickelodeon. De visar fler program varje morgon. Hehe enda gången han sitter stilla. Har visserligen kommit på nu i veckan hur barnen ska varva ner innan kvällsmat. Vi sitter hela familjen och kikar på American funniest home videos på kanal 5 vid 17.05 på kvällningen. Sen när det är slut så byter barnen om och får kvällsmat. Melwin somnar vid 18.30 och Lia får läsa eller se på bolibompa till 19 sen ska hon sova och somnar innan 19.30. Detta är helt lagom har vi märkt! Visserligen vaknade Lia kl 4.30 idag då. Men det är nog bara en gång just idag får vi hoppas. Nä dagis var det om en stund.

Trött.

Lia vaknade kl 4.30 idag och frågade när vi skulle gå upp. Försökte få henne att somna upp. Då gnällde hon lite och vägrade sova, så hon väckte Melwin. Så vi har varit uppe nu ett tag. Blir att vila sen när barnen är på dagis. Läsa min bok som jag inte fick göra igår pga grannarna. De har varit någorlunda tysta. Men tror killen satt och söp där nere på eftermiddagen! För det spelades musik som bara den! Nu ska barnen få lite frukost!

Bråk..

Hehe. Sedan kl 9.30 imorsse så har jag hört våra grannar under oss (de som hade fest i lördags) bråka som bara den! De har tjafsat, gapat, skrikit, gått ut var sin gång. Killen tog bilen en sväng. Sen efter de hade skrikit och gapat lite gick hon ut och gick en runda. Var på hon kom hem igen och det fortsatte! Jag försökte att inte lyssna, men när jag hörde precis vartenda ord när jag försökte läsa min bok så gick det lixom inte att undgå. Det gapade verkligen högt! Sist jag hörde dom var vid 11 då jag hämtade barnen. Nu är det tyst. Får väl se hur detta ska gå ;-) Haha.. Ser helst att de flyttar efter som de har fest så gott som varje helg! Melwin somnade på väg hem från dagis idag också. Så nu sover han gott i sin säng. Fick ge honom en flaska välling efter som han lär vara vrålhungrig när han vaknar annars. Och han sover ju bättre med mat i magen. Ska fixa lite mat om en stund sen. Får värma till Melwin och Mikael sen.

Hmm..

Hände något med texten jag skrev så inga radavstånd blev med.. Bara en kompakt text. Knepigt!

Torsdag.

Var uppe långt innan barnen vaknade idag. Men det kanske beror på att jag somnade vid 20 igår ;-) Kunde inte hålla ögonen öppna! Låg och läste och såg knappt texten. Så bara att lägga ifrån sig boken! Åhh, den boken jag läser just nu måste ni vekligen läsa! Den heter  Snälla pappa, nej!  Skriven av Stuart Howarth. Det är om hans egen uppväxt, alltså en sann berättelse. Det är så hemskt! Man kan inte ens tro att någon kan bli slagen så mycket. Den är nästan värre att läsa än pojken som kallades Det. Förut så slog jag i tårna i tröskeln, så de är 2 som är svullna och gör så jävla ont! Har väs stukat dom eller något för jag kan ändå röra dom, fast det gör ont då. Inte första gången det händer kan jag säga. Ska fixa iordning barnen strax så de är redo för dagis. Under tiden som de är där ska jag ringa lite och sen slappa. Läsa vidare i boken och bara vila. Känns som om jag är på väg att bli förkyld. Åhh, bebis igår. Hon var så liten. Men så söööt.. Inte som syrrans stora klump! Haha. Lia var helt tossig och skulle bara leka med allihopa. Jag och Melwin fick ju inte vara i hennes rum. Melwin ville bara gosa med bebisen. Han älskar djur och bebisar.

Städa och besök.

Idag har jag städat hela dagen. Så nu är det rent och fint här hemma. Väntar besök av min moster och min kusins tjej med bebis. Hon ska få kolla igenom 1 låda med bebiskläder sen Lia var liten. Massa söta grejer. Men jag kan inte spara allt. Har ändå många lådor med bebiskläder från både Lia och Melwin kvar i förrådet.
Jag har inte berättat för Lia VEM som kommer, utan bara att det kommer någon på besök nu i eftermiddag. Haha så i morsse ringde Lia till mormor och sa att en hemlig gäst ska komma efter middagen.

Nu ska jag ta och fixa lite fika innan de kommer. Moster slutade kl 13, så de borde snart vara här.

Öron.

Vi fick vänta bar länge innan vi kom in. Melwin och Lia lekte med tågbanan dom har där. Till slut var det Lias tur! Och de gjorde samma tester som förra gången. Var lite bättre än sist, men fortfarande en liten nedsättning på diskanten i vänster öra.
Läkaren kikade i örat och märker att hon har väldigt mjuka öron, alltså mjukt brosk. Det blir hårdare när de växer barn. Så hon sa att vi ska prova en sak. Hon tog ett plaströr och satte i hennes båda öron och på med lurarna på öronen. Då ser ni, då hör Lia alldeles utmärkt! Det var alltså de grejerna på öronen som tryckt ihop hörselgångarna efter som det inte är så mycket brosk i hennes öra än!
Så Lia hör jättebra! Men det sista läkaren sa innan vi skulle gå var att vi ska vara vaksamma och ringa om vi märker någon förändring! Jaha tänkte jag, vad menade hon med det?

Vi åkte och köpte 2 par skor till Lia. Sen käkade vi på mcdonalds. Vilket uppskattades av båda barnen! De var superhungriga fast klockan bara var 10.30. De fick var sin happy meal. De åt upp allt som fanns i den! Melwin delade visserligen stripsen med mormor. Tror inte han hade orkat mer ändå ;-) För han åt upp hela hamburgaren illa kvickt!

Nu idag så jobbar Mikael till kl 18. Och självklart så ringer jobbet och frågar om jag kan jobba 16-21.. Så det fick bli nej där. För min mamma är inte hemma då heller.. Annars sade hon att hon kunde ha varit barnvakt.
Haha Melwin sitter i sin bilbarnstol och sover fortfrande. Jag bar upp honom och tog av honom ytterkläderna men han sov vidare.
Fy vad jobbigt det är med en vanlig bilbarnstol å flytta mellan bilar. Bättre var det ju med babyskyddet. Bara att bära med sig, inte en massa andra remmar och grjer som ska spännas fast.

Hepp ska hämta Lia nu som har varit hos gammelmormor och hälsat på en stund. Hon ville gå dit efter som hon varit så duktig idag ;-) Så det fick hon!

Kss med Lia.

Åhh.. Äntligen idag kl 8 bär det iväg till kss för hörseltestet på Lia! Som jag har väntat på det här. Idag får vi reda på om hon har en hörselnedsättning eller inte.  Min mamma ska köra in oss dit och hon ska ta hand om Melwin under tiden som Lia ska göra testen. Skulle bli samma som förra gången + en massa andra för hon som gjorde dom tyckte Lia var så duktig för att vara 4 år så de andra testen är bättre!
Hoppas bara på att Lia ska vakna på rätt sida, för vissa mornar så är hon hemsk! Går inte att prata med henne på hela förmiddagen. Brukar ju släppa om hon går till dagis så vi får hoppas att det isf släpper i bilen!

Ska in och köpa 2 par vinterskor till Lia på skopunkten. Hoppas de har kvar båda, kunde ju inte köpa dom när vi var inne sist för Lia måste prova dom.
Jag mitt nöt slutade med Melwins hostmedicin och även astmamedicinerna på morgonen, de fick han alltså bara på kvällen. Så i 3 hela dagar kunde han vara utan. Inatt och nu på morgonen har han hostat och nära på att kräkas..

Skriver mer i eftermiddag eller kväll när vi vet hur det har gått. Håll tummarna nu för att Lia INTE har en hörselnedsättning!


Jobbig helg.

Har varit fullt upp denna helg med jobb och trotsiga barn.
Fredag så jobbade jag 7 - 16.30. Det var en lång dag kännde jag. Men gick bra. Igår jobbade jag 16-22. På dagen så städade Mikael en massa och jag lekte med barnen. När jag kom hem från jobbet så hade en granne fest, så Melwin kunde ju inte sova. Höll på att ringa securitas vid 23.. Då hade Melwin vaknat och vaknat sedan 21.. De kunde verkligen inte hålla käft där nere. De sjöng och splade PIANO! Musiken ska vi inte tala om. Lät som om de var inne i våran lägenhet och spelade! Blev nog tyst sen iallafall för jag somnade.. 

Idag så får vi se om jag ska jobba. De fick jobba dubbla pass för de kunde inte få in peronal alls. Så jag sa att jag kunde jobba idag om det krisade. 
Annars om jag är ledig så ska vi nog ta och åka en sväng..  

RSS 2.0