Blä...

Jaha.. Så kan det vara..

Ringa mvc idag!!

Låg vaken mellan 23 till 04 inatt! Tur att jag somnade vid 20 ungefär. Inte konstigt att jag somnar tidigt när jag inte kan sova på nätterna. Inatt vaknade jag av att jag hade ont och magen var stenhård..Det kom och gick under denna tiden hela tiden. Se vad de säger om det. Sen att jag knappt kan röra mig vissa stunder på dagen också pga foglossningen..
Ska jobba ikväll och hela helgen. Får se vad de tycker om det också..

Nu ska vi göra oss iordning till skola och dagis.

Långt i från klara. ONT!

Började som sagt med förrådet igår. Barnen var helt vilda så det blev inte mycket gjort. Men plockat ner från hyllorna och plockat om det vi skulle ha kvar inne är klart. Så hyllorna står i förrådet iaf. Sen bar pappa och mikael ner massa lådor m.m. Massa skit kvar som ska gås igenom.
Fick iaf fram alla bebiskläder. Så det ska jag gå igenom idag. Sen fick jag fram mitt dammiga och överfulla smyckeskrin från hyllan som jag tänkte gå igenom också. Det jag inte vill ha kvar får nog Lia ta.

Varje natt nu i flera dagar i sträck så har jag onda sammandragningar. Hela magen är stenhård. Jag ligger och vrider å vänder på mig för att det gör ont och att jag inte kan sova. Så nu vid 5 gav jag upp och givk upp å åt frukost så nu sitter jag här. Barnen sover, och lär göra en stund till. Ska till bm på tisdag nästa vecka.. Måste ta upp med henne att jag har så ont på natten.
För några veckor sedan så drömmde jag att bebis kom 2 månader för tidigt och det blev en pojke. Men efter som vi inte har något pojknamn så var han namnlös rätt länge. Fick åka hem efter 1 vecka för att han mådde så bra, väl hemma konstaterade vi att vi inte hade några saker färdigt till honom ;-) Haha kanske därför jag vill ha allt klart helst NU.
Vore ju inte konstigt om den kom tidigare för så här ont hade jag de 2 sista veckorna med både Lia och Melwin. Hoppas den stannar kvar en 15 veckor iaf...

Igår köpte vi en bil! Äntligen! Jag har bara sett den från fönstret ståendes på parkeringen. Blev en Saab 9-5. Vi ska åka till Skövde idag hela familjen och handla så då får jag och barnen se bilen och åka i den. Vi är nog de ända i hela familjen på båda min och Mikaels sida som har Saab nu tror jag..  Får se om vi är nöjda med bilen sen.

Falköping och förråd.

Igår så åkte jag, mamma och pappa till Falköping. Jag köpte babyskyddet och det var jättefint, såg inte använt ut. Så det är jag jättenöjd med. Det är det första jag köper i större väg till bebisen.
Ska försöka nu när det blir lite varmare ute att komma iväg till torpet och slipa av byrån som står där ute. Ena lådan har gått sönder så den ska lagas och sen slipas å målas. Den byrån köpta mamma och pappa begagnad när jag föddes, de hade den som skötbord till mig. Så den är ganska gammal. Jag har haft den under hela min uppväxt.  Ska ha bebisens kläder där i hade jag tänkt.

I november tror jag det var så ringde Göte och frågade om vi ville flytta vårat förråd som vi har en trappa upp, det ska bli en 6 rummare där uppe. Så vi skulle få ett förråd i huset mittemot, han skulle höra av sig när det blev. Vi har sedan dess inte kommit in i förrådet alls för de har satt en ytterdörr framför som de byggt upp. Jag såg nu i slutet på förra veckan att det fanns ett ledigt förråd i dörren brevid vårat.- Det hör till tvåan på nedre plan där ingen bor. Jag gav då som förslag till min pappa att vi kunde ta det i stället, blir lättare för oss. Han skulle säga det till Göte och han tyckte det var okej.
Så idag ska vi börja rensa i förrådet (det är helt överfullt!!!!) Har mest blivit att vi slängt in skit vi inte vetat vart vi ska göra av. Har ju ett förråd till som är bervid våran andra dörr, där inne är saker som vi använder typ julsaker, påsksaker, pulkor, Mikaels grejjer, för stora ytterkläder Melwin fått ärva (knappt använda) m.m.
Så idag får jag nog ut alla bebiskläder m.m. Kul att gå igenom och se vad som finns. Kommer inte ihåg vad jag sparat.

Så idag ska vi försöka få ner lite saker i hyllorna som står i vårat rum. De hyllorna ska ut i förrådet också. Så bebisens säng får plats sen. Och byrån som ska fixas. Skönt att ha det klart sen.


Ännu en natt.

Melwin har sovit utan blöja inatt också, och ingen olycka än! Han är så duktig.

Nu har barnen ätit frukost och ska snart ta på sig kläder. De kollar på nicke nyfiken på barnkanalen. Det är varje morgon och de vill alltid kolla på det.

Skulle åkt till Mariestad idag och köpt en spjälsäng. Men gubben hade redan sålt den! Attans också. Kan kanske bli Falköping i stället och kika på babyskydd med bas. Om det är kvar vill säga.
Ska försöka köpa lite saker varje månad runt lön. Har ännu bara lite kläder och inget mer! Känner mig lite smått stressad.. Tror att mer kläder behövs inte. Har några kartonger kvar sen Lia och Melwin. Ska gå igenom det i helgen. Tror det finns några påslakanset till spjälsängen och kanske täcke och kudde till det. Möjligtvis ett spjälskydd också. Kommer inte riktigt ihåg. Var ju nästan 3 år sen jag la ner allt sånnt då Melwin bytte säng.

Var på kalas igår hos min syster. Hon fyllde 23 år. Hon har fått pengar av oss förra veckan, hon ville köpa en ordentlig syskonvagn. Det var dom och gjorde i lördags. Den var jättefin. Men några småsaker fick hon i går ändå.

Nä nu ska vi göra oss iordning så vi kan komma iväg i tid till skola/dagis. Sen ska jag kika på familjen annorlunda, missade det igår. Var så trött!


Så duktig Melwin.

Nu inatt var andra natten för Melwin utan blöja! Och ingen olycka än! Han är så duktig. Har ju varit blöjfri på dagarna i nästan ett år så det är på tiden att han blir det på natten också.

I helgen så har vi tagit det lugnt. Bara varit. Har städat lite och varit ute med barnen. Ska ta och fixa oss nu för det är dagis och skola om en stund. Melwin var hemma hela förra veckan så han behöver komma dit lite. Märks på sömnen att han varit hemma. Varit vaken på kvällen och inte velat sova.

Är i vecka 23 idag. Och mår så där. Trött och ont i ryggen till och från hela dagarna. Tänkte stå ut tills jag ska till mvc i början på februari men vet inte. Hade sammandragningar hela lördag eftermiddag och kvällen. Ont som tusan också. Trodde vi skulle få åka in där ett tag. Men det lugnade ner sig som tur var.


Mätta och glada.

Barnen och jag har käkat middag. Blev att vi stekte några tunna kotletter med potatis och kokta morötter, till det brunsås. Lia åt så hon fick ont i magen. Melwin åt lite potatis och sås inget mer.
Nu har vi precis tagit en glass till efterätt.

Om en stund ska vi duscha. Sen är det inte långt kvar tills vi ska åka och klippa oss. Sen är det kväll. Ja, dagarna går fort!

Oj, blev billigt.

Mamma körde Lia till skolan. Så jag frågade om hon kunde köra förbi konsum då jag behövde handla några små saker. Jag passade på att köpa middagsmat för hela veckan. Blev storpack köttfärs, tunnskurenkotlett och falukorv. Köpte mjölk, frukt, strips, kexchoklad, delikato chokladbollar (8 pack), pinnglass, juice m.m. Efter som jag köpte mycket middagsmat så räknade jag med ca 500 kr, efter som det var på konsum = dyrare. Men det gick bara på 280 kr.. Riktigt chockad blev jag.

Melwin har börjat hosta igen. Han var vaken 2 ggr inatt. Så jag är allt bra trött. Är van att barnen sover hela natten.
I eftermiddag så ska vi å klippa oss. Ska bli skönt då jag känner att håret är lite slitet. Blir svårare att borsta då.

Nu vill Melwin att jag ska sitta hos han i soffan, lika bra att passa på att gosa lite med honom.

Så trötta barn.

Åhh, idag ska mina barn få lägga sig tidigt. Om de inte somnar nu i eftermiddag vill säga. Lia är värst. Hon har gråtit och skrikit om allt nu i ca 2 timmar. Melwin drar nytta av det och rtar henne självklart. Så ni kan ju tänka er vilket liv det varit här emellanåt idag...

Nä nu får jag nog ta och försöka få dom att sätta sig i soffan, de känner nog att de är så trötta och vill inte sitta ner. Risken är väl att de somnar då..

Inte ett dugg kloklare.

Ja, vi var ju och kollade på väldigt många bilar igår. Och ändå vet vi inte vilken vi vill ha. Eller hur vi ska göra. Är ju skitsvårt ju.

Idag börjar Lias kör, men hon vill inte gå säger hon. Får se om hon ångrar sig sen. Hon lär ju vara trött idag iaf. Somnade vid 22. Melwin vid 20.45... Lia kom hem vid 19.45 ungefär. Hon hade haft det roligt med mormor sen lunch. Även om hon var lite olydig när de var med gammelmormor hos tandläkaren.


Idag mår vi bra.

Både jag och Melwin är bättre nu. Melwin har inte hostat något alls inatt eller nu på morgonen. Hans förkylning är som bortblåst!

Fy satan vad ont jag hade när vi gick och lämnade Lia på skolan. Typ som håll långt ner i magen. Jag brukar gå för fort säger Lia, men idag tyckte hon jag gick för sakta. Hade så ont så jag knappt kunde gå..

Nu ska jag och Melwin hoppa in i duschen. Ska iväg strax efter lunch och kika på bilar med Mikael.

Sjukstugan..

Ja, Melwin är hemma och är jätteförkyld och hostar. Han kändes lite varm i morse men fick inte kolla febern. Får se frammåt kvällen.
Jag skulle jobbat igår men fick jätteont i magen och kunde inte röra mig. Någon magsjuka antagligen. Sen hade jag ont i magen hela kvällen. Idag är det lite bättre och jag är bara yr. Men det kan ju vara för att jag inte vågat äta något än.

Är i vecka 22 idag ;-) Det går så fort! Känner sparkar hela tiden nu. Melwin är sur för att bebisen sover bara då han vill känna.

Förkyld.

Vaknade upp idag och är förkyld och ögonen svider. Hostar gör jag också. Melwin har ju hostat en hel del inatt också. Så väntar på en rejäl förkylning antagligen. Vill vara frisk.
Nu har vi nyss gått upp, blev lite längre att sova idag iaf! Skönt efter som det är jobb ikväll igen. Gick ganska bra att jobba igår, dock fick vi gå lite mer och lite längre än vanligt men det gick bra. Kännde att jag hade ont det sista bara.

Usch skulle behöva storhandla. Har ju blivit att vi bara köpt det vi behövt just då vi kommit fram och handlat. Vilket resulterar i att det knappt finns något hemma. Lite lättare är det ju då man har bil och kan åka fram och handla när man vill. Är ju ganska svårt att få med mer än 1 påse på vagnen eller om man bär. Jag har åkt med mamma några ggr men aldrig handla så mycket just då.
På tisdag så ska jag och Mikael åka och kika på bil. Hoppas på att vi fastnar för någon.

Jäkla föräldrar till barn...

Arg är jag! Lia har lekt med några barn här ute och låtit dom låna våra pulkor medans vi varit ute vilket är helt okej för oss. Men när de går in och hämtar våra pulkor utan att fråga om lov först då blir jag arg! Hur mycket kostar en pulka, ett tefat eller en stjärtlapp? Nä, föräldrarna prioriterar annat först..

Barnen fick höra detta idag då det tog sakerna utan lov...

Sova, sova och sova..

När barnen ska upp tidigt så får man väcka dom. Men när det är helg och de kan sova så är de minsan vakna tidigt.. Varför kan de inte sova längre på helgen för? Lia somnade ändå jättesent igår så hon borde varit trött.

Ska jobba ikväll och i morgon kväll. Inte jobbat sen förra söndagen, ska bli kul att se förändringarna på jobbet nu när det renoveras. Men lär väl vara en aning rörigt.

Idag så ska vi bara ta det lugnt och inte göra något. Ska slänga in en maskin tvätt och vika in den torra. Blir väl att diska och bädda sängarna som vanligt. Det gör sig ju inte av sig självt. Idag har jag inte ont ÄN, men brukar komma frammåt eftermiddagen då jag rört på mig och hållit igång. Blir kul på jobbet med andra ord,.

Nä lite frukost kanske vore gott.

Beställning av kläder.

Kikade lite snabbt på Ellos sida och hittade så söta kläder till bebis. Var tvungen att beställa några små grejer. Blev 2 sovpåsar, ett set med 3 body, 2 byxor, mössa, tossor, och snutte. Detta gick på 203,50 efter rabatter ;-) Det var i grått med svart, vitt och någon röd detalj. Så fint till både flickor och pojkar.
Hittade inget fint till Lia och Melwin tyvärr.

Ska om en stund hämta på skola/dagis. Sen hem och laga mat och vila lite framför teven. Barnen brukar vara trötta efter det.


Aj, aj, ont.

Åh, idag har jag så himla ont. Får försöka ta på foglossningsbältet. Kan knappt gå. Min snälla mamma ringde och frågade om hon skulle köra oss till skola/dagis, för att det var så kallt ute. Det tackar jag inte nej till idag!
Undra hur det här ska gå? Så här ont redan nu...

Melwin sa förut så där helt plötsligt.. L I A. Han bokstaverade hennes namn och sa att så skriver man Lia.. Haha man slutar inte att förvånas hur duktiga barnen är.

Igår kände Mikael för första gången bebisen sparka. Eller det är mer som buffar utanpå magen. Har kännts mycket tidigare med de andra barnen men det är ju pga moderkakan nu. Är beräknad till den 29 maj. Både sista mens och ultraljud så det stämmer alldeles utmärkt!  Blev flyttat 2 dagar bakåt med Lia och nästan 2 veckor med Melwin.

Ja, jag är gravid.

Vet inte hur många som vet om det men en liten bebis bor i magen på mig. Är i vecka 20+3 idag. Har alltså gått in i vecka 21. Har moderkakan i framvägg så först för 2 veckor sen kännde jag de tydliga sparkarna.
Är helt underbart att vara gravid. Men jag har mått så mycket sämre den här gången mot både Lias och Melwins graviditeter ihop. Har mått illa och haft halsbränna. Åt jag inte på några timmar kom halsbrännan och sen illamåendet. Men det har gått över nu.
Har kännt av foglossning sen ultraljudet och har vissa dagar jäkligt ont.

Melwin är helt överlycklig för att han ska bli storebror och vill känna och pussa på magen. Lia hon vill bara ha en lillasyster och är inte lika intresserad.

En bild på magen som togs igår:






Några bilder från igår.

Så det var inte så svårt att få in bilderna på datorn. Programmet instalerade sig självt när jag satte i sladden till kameran ;-)
Men värre är det att skriva på det här tangentbordet, är van vid raka rader med bokstäver. Det här är böjt så måste kolla varenda bokstav jag trycker på.

Nu till bilderna.



Lia har blivit så stor väldigt fort.





Melwin äter banan och tyckte jag skulle vänta med att ta kort för det var något bra på tv. Därav sträcker han upp fingret och sa vänta sammtidigt som jag tog kort ;-)




Förvirrande.

Igår kväll somnade jag på soffan. Helt plötsligt hör jag något och då kollar jag upp och ser båda barnen sitter i den andra soffan! Kollar på klockan och den är bara 21.30. Undra vem som väckte vem av barnen. Jag trodde det var morgon då. Nattade om dom och sen har de sovit gott hela natten. Nu är vi uppe och ska göra oss klara för skola och dagis. Melwin får gå idag. Han hostar nu lite på morgonen men inget mer.

När jag lämnat dom så ska jag försöka ladda över lite bilder från digitalkameran. Måste säkert instalera om något program efter som datorn nollställt sig..

Snart dax för sängen.

Ja, iaf för barnen. De är så trötta! De har precis ätit kvällsmat. Vi som åt middag vid 16.30 och Melwin åt som en häst. Men ändå har han klämt i sig en macka och ett glas yoghurt nu. Lia tyckte inte om middagen så för henne blev de 3 smörgåsar nu. Hon verkligen HATAR allt som har med köttfärs att göra. Medans Melwin älskar det. Kunde de inte tycka om samma mat?

Nä läsa lite i Melwins nya böcker för honom. A B C från Go Boken. De är jätteroliga och Melwin tycker det är kul att hitta en sak på vaje sida som är återkommande i hela boken. Kan vara tex en bokstav eller sak som är gömd på varje sida.
Lia ska läsa sin Min hästtidning. Hon läser jättebra nu. Dock så bokstaverar hon än men det är på god väg. Hon kan se vissa ord och säga vad det står direkt. Som Hej, Ska m.m. Så duktig så.

Arg!

Har följt en serie som heter Kyle XY. Jättebra och jag har alla tre boxarna hemma. Den tredje slutar jättekonstigt och lämnar många saker olösta. Men ändå har de bestämmt att inte göra en fjärde säsong. Väldigt många är arga på detta har jag märkt. Även jag. Hoppas på att de gör ett avsnitt eller film så man får reda på vad som händer. Det räcker, de behöver inte göra en hel sässong.
Har ni inte sett denna serie så tycker jag att ni ska göra det.



Har glömt allt.

Haha kom på att jag har en blogg också. Har haft fullt upp och ingen ork till att skriva. Dagarna går i ett. Och äntligen är rutinerna igång igen efter julen. Lia tyckte det var så kul att börja skolan igen och Melwin på dagis.

Efter datorhaveri i julas med massa virus så har ena datorn helt nollställt sig, ingen finns kvar. Tur vi har alla bilder på den andra hårddisken. Just nu sitter jag på en annan dator och skriver. Gillar inte tangentbordet på den som har bilder.. Får ta det en annan dag. Inte för att jag tagit så många bilder det senaste då kameran är skit. Den tar bra bilder när den vill.

Och bil har vi ingen heller. Får se hur det blir med den, väntar på att försäkringsbolaget ska höra av sig. Mikael bromsade för 2 rådjur och kanade rätt ut i skogen in i ett träd. Men vi har klarat oss bra utan bil.

Har hållt oss någorlunda friska. Lite förkylningar m.m. men inget värre. Melwin har börjat hosta nu fter 3 dagar på dagis, tror han kommer bli sjuk lagom till helgen.
Ska strax ta på oss kläder och gå ut och åka pulka. Mamma skulle med och ta ut hundarna sammtidigt.

Kommer en bild någon dag och så berättar jag något roligt, den som väntar får se ;-)

RSS 2.0