Apoteket.

Då ska jag till apoteket idag igen för andra gången denna vecka. Att de aldrig kan ha Melwins medicin hemma.. De måste beställa den och så tar det 1-2 dagar..
Ska sen köpa något, kommer inte ihåg vad det heter. Men det är till Lia. Det ska ge ökad koncentrationsförmåga och att man blir lugnare i kroppen, sova bättre m.m. Lia sover visserligen bra men det andra kan man ju diskutera ;-) Prova kan man ju alltid. Är typ något tillskott av en vitamin..

Ska kikar färdigt på en film jag började kolla på igår, den är lite knepig men ändå bra. En tänkarfilm helt enkelt.. Det gillar jag..

Danmark

Åhh vad jag längtar till Danmark.. Skönt att komma hemmifrån bara. Denna gången åker vi lite senare så det är öppet saker som vi kan göra. Säsongen för det mesta har inte öppet förrän i juni. Vi åkte ju i maj förra året. Kul för barnen att se lite och få leka på en massa ställen.
Har börjat spara pengar nu.. Vi kommer att betala huset och båt dit och hem nu innan så allt är betalat även elen. Då är det bara mat där nere och saker vi gör och köper.
Förra året gick det åt ca 5000 för oss fyra för en hel vecka med mat m.m. Då handlade jag massa kläder till mig och barnen också. Mikael och de andra åkte gocart och spelade laserdom bland annat. Men vi räknar med ca 6000 kr denna gång då det kostar lite att gå in på olika ställen.
Skönt att spara så man har att spendera när man väl åker iväg.

Jenny. Vi hyr ett hus genom Sol og strand, bara att söka på nätet de har stugor och hus över hela Danmark! Och det är ett stort företag som hyr ut egna och privata stugor/hus. Typ rika folk som är i sitt sommarhus ca 1 vecka per år och sen hyr ut resten av veckorna. Vi hade ett hus förra året som var privatägt. Det fanns resesäng och barnstol till bordet. Vi kunde till och med beställa till extra barnsäng och barnstol efter som vi hade 2 små barn med.

Lia smart!

Igår åkte vi till skövde och storhandlade. Lia och Melwin var hemma med mormor, Felicia och gammelmormor. Tim var med en stund han med.
Andreas som är Felicias ex eller vad han nu är. Man vet aldrig med dom, han var här en stund då iaf. Lia hade då anförtrott honom en hemlighet ;-) Och detta var att hon brukade gömma godis på sitt rum som inte vi visste vart.
Hon visade då honom detta ställe som var i en skarv i vädringsfönstret i hennes rum ;-) Haha vi som inte fattat vart hon hittar godis då och då.. Hon gömmer det allså där och går och äter då hon är sugen! Så smart är hon!

Känndes riktigt roligt att hämta Lia igår på dagis. Hennes fröken som jag ska prata med om det är något speciellt och som vi har utvecklingssamtal med kom fram till mig och sa att hon tyckte Lia hade blivit så stor och duktig, att hon lärt sig så mycket nu på kort tid. Hon hade suttit och skrivit massa namn och ord på ett papper och förklarat vilka bokstäver det var m.m.
*Stolt mamma*

Idag, eller tättare sagt ikväll ska vi åka och klippa oss. Blir nog kul då de somnade jättesent igår kväll och gick upp tidigt idag och så blir det jättesent ikväll också. Lia brukar somna vid 19 och vakna vid 6.30. Igår somnade hon efter 21.15 och gick upp vid 5.30.. Melwin brukar somna 18.30 och gå upp 6-6.30. Igår somnade han vid 20 och vaknade 5.30 som Lia. Så det blir nog en rolig kväll!

Fyndade lite på rea igår. En hello Kitty mössa till Lia för typ ca 40 kr.. Den hade kostat det dubbla. Sen 2 tjocka tröjor till Melwin för 49,50 st och en snutte för 19,90, den hade kostat i fullpris 149kr! Inte för att han behövde den men när det var så billigt så kunde jag inte låta bli ;-)
Nu ska vi göra i ordning oss för dagis och jag ska dammsuga och sen till apoteket och handla lite vi glömde igår. Lika bra att göra det nu på en gång annars glömms de sakerna bort säker.

Ingen tid..

I helgen har jag jobbat fredag, lördag och söndag. Och igår slutade jag kl 13. Sen vid 15 var vi på kalas hos min syster. Hon fyllde år i lördags. Vi fick 3 olika pastagratänger! Den ena med grönsaker, chilli och kassler var så himla god. Det måste jag göra hemma någon dag. Var typ bara att slänga ihop allt i en form och in i ugnen..
Melwin är bättre nu. Har fått behålla maten, men äter lite dåligt med mat.. Välling går ner en flaska på kvällen och en på natten. Men det kommer väl tillbaka. Var förässten och vägde honom i fredags. Då hade han ju kräkts på torsdagen några ggr. Så 10 gram hade han gått upp på nästan 3 veckor.. Inte bra...
Ska dit i slutet på februari igen..
Nästa vecka den tredje så är det barn och ungdomsmedicin som gäller. Se vad de säger om allt. Orkade inte ens säga detta till bvc då de inte bryr sig så mycket känner jag. Melwin slutade ju prata i höstas och sade bara mamma och pappa efter han var sjuk i feber under 1 månads tid. Alla andra ord han kunde försvann.. Detta tog jag upp med bvc och de sket i det. På akuten sade jag detta till barnläkaren och hon tyckte att bvc skulle reagerat då.. Även på hans vikt. Han har ju gått upp jättedåligt under lång tid, även gått NER i vikt.. Vilket ett friskt barn inte ska göra. Så efter som han är sjuk och de inte gör något så känner jag INGEN tillit till bvc..

Idag så ska iallafall barnen till dagis. Får se hur länge Melwin klarar denna gången. Han vill ju gärna vara där och jag känner att han behöver dagis då han börjat prata mer och mer när de andra barnen pratar. Han vill ju absolut inte härma oss då vi försöker få honom att säga ord.
Jag ska sitta hemma och vänta på att Mikael ska ringa och säga hur mycket jag fick i lön. Det kommer kommer ju typ idag dagen före utbetalningen. Hoppas på en bra lön efter som jag jobbade en del storhelgstimmar vid jul.

Resa bokad.

I början på juni så åker vi till Danmark i en vecka. Blir samma hus som vi hade förra året! Var ju perfekt för barnen. Ingen trafik och stor trädgård där det fanns gunga och sandlåda.
Blir kul att åka igen, dock med lite andra folk denna gången. Men det ska nog gå bra ändå ;-)

Idag så är det bvc som gäller. Ska ta en extra koll  på Melwins vikt.

Jävla faan skit i helvete!

Melwin är sjuk! Har varit uppe inatt flera ggr med honom. Han har hostat och hostat. Melwin somnade vid 18.30 igår. Vid 22 vaknade han. Somnade om efter en stund. Sen samma visa vid 00.. Vid 3.30 så fick han medicin och välling.. Sen vaknade han vid 5 och somnade om i våran säng.
Vid 5.45 gick vi upp och då hade han 39,9 i feber. Han fick alvedon och saft. Efter ca 10 minuter så kräktes han upp allt.. Fick tvätta av det värsta i handfatet och sen på med nya kläder för han bara skakade.. Ligger nu nerbäddad i soffan med filt och kuddar. Napp, snutte och leoparden är också med. Han har iaf druckit saft nu igen..
Frågade Melwin om han har ont någon stans och då pekade han direkt på örat. Får se hur vi gör om det blir koll på vc eller ej.

Blir alltså inget barnens hus idag för oss.. Tråkit, men får ju bli en annan dag.

Shoppat på rea..

Igår så fick jag sms från lindex och det var ½ priset på alla reavaror! Handlade för 270 kr och fick 5 par strumpor till barnen. Resten blev till Lia och det var, 1 nattlinne, 2 par byxor, 2 leggins, 1 mössa, 1 tröja och 1 tunika. Alltså 13 artiklar för 270 kr! 
Sen idag så fick jag mejl från pippilotta på internet och de hade fraktfritt denna vecka så jag kikade och hittade 3 grejer, blev en pyjamas till Melwin för 59 kr. Ett par mockasiner till Melwin för 65 kr de var skitcoola! Och ett linne till Lia för 49 kr.


http://www.pippilotta.se/ProductPopup.aspx?filename=63-102_2762.jpg
http://www.pippilotta.se/ProductPopup.aspx?filename=463X_2172.jpg
http://www.pippilotta.se/ProductPopup.aspx?filename=43161X_2915.jpg

Vet inte om det fungerar att klicka på länkarna men tror det.. Får se hur lång tid leveransen tar från pippilotta då. Hoppas på att få det imorgon! Mockasinerna köpte jag bara för att melwin ska ha dom här inne för han har väldigt lätt för att snubbla och halka just nu. Kvittar om det är halkstrumpor så blir dom hala ändå..

Fruktfat och död.

Igår var en hektisk dag.. Fick gjort mycket och det var bra. När barnen kom från dagis var det dax för mellanmål och jag skar upp fyra olika frukter och lade på en tallrik. Det var äpple (utan skal), banan, clementin och melon. Barnen satt och åt tills allt var slut. De tyckte det var roligt och gott. Så det ska jag fortsätta göra till mellanmål. Går ju att göra många olika fruktkombinationer! Tex kiwi, apelsin och till och med annanas..

Idag när jag lämnade barnen på dagis så kom en pappa med sina två barn. Han skulle idag tydligen börja jobba igen efter att hans och sin flickväns barn gått bort. Tror det var i höstas/vintras de förlorade barnet.. Han såg lite så där halft ledsen ut. Fy sjutton säger jag bara. Det måste vara det hemskaste man kan tänka sig. Hoppas verkligen att jag dör före mina barn iaf. Skulle inte klara att förlora dom!

Fortfarande sjuk.

Åhh.. Näsan rinner och jag har ont i halsen och huvudet som bara den. Barnen är iaf på dagis nu. Skönt med lite lugn och ro. Igår så åkt Melwin till min mamma och pappa över dagen. Lia var hos farmor.. Så jag och Mikael tog det lugnt och kikade på film hela dagen.. Vi orkade inget. Köpte hamburgare och käkade ;-)

Sitter nu och väntar på att vaktmästaren ska komma. Är nogot fel här på våran dörr.. Hon ska förhoppningsvis laga den idag!
Nä ska dammsuga men orkar inte det igentligen men det behövs.

Mina gosungar..


Melwin kikar på tv.



Lia är ute på hundklubben och hjälper till.

Matlagning.

Nu står maten på spisen och är snart klart. Blir potatismos och ungstekt falukorv. Melwin älskar det. Han har föresten käkat riktigt bra idag! Massa frukost och mycket till mellanmål och mycket lunch sen. Får väl se hur det blir med middagen nu då när det är något han gillar också.
Var på ica förut och det är sjukt rörigt! Man kommer inte fram någon stans, tyckte det var trångt innan! Hoppas verkligen de blir öppnare ytor nu på nya stället!


Inget mer....

Blev inget av Lias feber.. Igår var hon nästan feberfri. Idag är hon det också.. Knepigt!

Idag så ska jag gå fram med barnen och handla lite på förmiddagen. Måste tyvärr in på ica för de har inte Melwins välling någon annan stans, vill inte gå in där nu för det är så rörigt! Man hittar inget typ.. Och se så är saften slut så lika bra att köpa det också.

Nu sitter mina troll och kikar på barnprogram på tv. Barnkanalen är allt bra ;-)

För sjutton!

Nu så var det dax igen. Inte melwin men Lia är sjuk.. Hon blev ju frisk förra veckan. Hon hade igår när hon kom hem från dagis 39,1 i feber.. Sen gick det ner till 38,9 i gårkväll. Men inatt så har hon haft frossa och massa feber hon var helt kokhet. Ville inte väcka henne för att kolla.. Hon dricker iaf mycket vatten och saft. och hon fick i sig yoghurt i morse och en halv smörgås.

Melwin ska idag få gå till dagis så får Lia vara hemma med mig, det behöver hon. Melwin är det iaf inget fel på.. Höll på att bli galen igår på honom. Gjorde allt han inte fick när jag försökte laga mat! Lia var inte så dålig hon heller. Men när Lia märkte att jag höll på att börja lipa så tog hon med sig Melwin in på hans rum och jag kunde laga färdigt maten med lite spring då Melwin drog Lia i håret... 
Ska se idag om Telia har fått ut någon bra film jag och Lia kan kika på.  Man kollar gratis på alla filmer som går på canal + när man har teliadigitalteve. Eller om det var något tillval typ.. Men de brukar visa lite olika filmer för barn då och då. Det är skitbra. Sen har vi ju massa filmer som kommedi och andra, jag har fastnat för Irene Huss. Finns 6 olika filmer och de är jättebra. Har kikat på 3 av dom än så länge. Är lite som Wallander filmerna..

Nä fixa iordning Melwin var det. Min pappa kommer hit och är hos Lia medans jag cyklar med Melwin till dagis.

????????

Melwin är som vanligt, vet inte varför han kräktes igår.. Provar med att han får gå till dagis. De kan ju bara ringa efter mig om det är något. Är ju där på mindre än 5 min!
Lia är helt galen här, hon skulle gå till dagis kl 6 i morse. Hon längtar verkligen! 

Jag ska städa av lite här hemma. Typ plocka in tvätt och tvätta en maskin. Sen dammsuga. Tror jag ska se på en film sen om jag hinner.  

Melwin dålig igen...

I morsse vid 8.45 var det dax igen. Melwin hostade så han kräktes. Så jag ringde till mamma och pappa å de sa att han gärna fick vara där så kunde jag och Lia få umgås lite själva. Melwin var med på att vara hos mormor. Vinkade när vi skulle gå.
Han hade sen sovit i 2 timmar och 15 minuter så de hade det lugnt. Felicia var också hemma å lekte med honom. Han hade ätit okej som tur var. Hade fått köttfärs som han älskar. Igår åt vi tacos och Melwin käkade köttfärs och ris i massor! Och massa majs och tomat till.

Jag och Lia gick med Anna, Tim, Sandra och Kelly och fikade på julius efter familjecentralen det var jättegott. Lia klämde i sig en jättestor kanelbulle och festis. Jag åt bakad potatis och kycklingröra är så mätt fortfarande och ont i magen för jag åt för mycket!
På familjecentralen var det 15 mammor med barn! Sjukt många! Men det var kul att se barnen och prata lite med några man inte träffar så ofta ;-) Synd att Melwin inte var med, han hade ju kunnat följa med men ville inte att han skulle anstränga sig för mycket det är ju då han hostar och kräks. Så antagligen blir det inget dagis i morgon för Melwin! Tråkit då han sken upp som en sol då jag sa att han skulle få gå till dagis på tisdag och träffa Anna, Lotta, Kerstin och alla barn!  Då skulle han ta på skorna och gå ut!

Vi gick sen till leksaksaffären och Lia hade 200 kr i pressentkort så hon hittade Little pet shop 2 stora grejer med djur för 199 kr ihop! Billigt efter som bara en sån brukar kosta ca 199 styck..

Familjecentralen.

Tänkte gå fram till ungamammor idag med syrran Anna. Känner mig fortfarande ung ;-) Sen behöver barnen få leka av sig lite. Imorgon börjar dagis för båda två. Får se hur det går med Melwin om det är jobbigt för honom att anstränga sig idag så kanske han får vara hemma i morgon. Men han är mycket bättre nu! Nästan ingen förkylning och har knappt hostat något. Men rosslig i luftrören är han fortfarande! Är ju iaf inget som smittar!

Ska strax börja göra iordning mig. Melwin kikar på dora utforskaren, han tycker det är jättebra. Det gör ju Lia också. Men hon sover fortfarande.
Igår var Lia med min mamma och pappa ute i torpet från 8.30 - 12.30 då ringde dom och frågade om Mikael kunde hämta henne för då hade hon tröttnat. Kunde inte göra så mycket för det var ju så kallt ute. De hade hämtat en gungställning iaf! Det tyckte Lia om!

Mat.

Idag så ska vi få middag hos min mamma. Skulle bli grytbitar och potatis. Så nu har Melwin och Mikael lagt sig för vila en stund innan vi ska dit.
Melwin äter dåligt just nu vilket inte känns så bra. Men huvudsaken är att han inte kräks. Har väl fått dålig aptit nu efter allt kräkande. Så hoppas att det kommer igen. Har märkt att idag vill han iaf ha godis, det ville han inte i går och förrgår. Så det är ju ett steg frammåt ;-)

Jenny och sandra: Beställde kläderna från www.Klkids.se och www.barnlyan.se

Sandra: Det kostade 50 kr per person att gå in på barnens hus. Barn under 1 år var gratis.

Barnens hus.

Idag så var jag och barnen med mormor och lekte på barnens hus här i tidaholm. Jag har bara varit innanför dörrarna förut aldrig kollat runt eller så. Barnen hade hur kul som helst! Blir till att gå dit ofta nu. Synd att de höjt priset med att gå in bara. Men inte farligt ändå för så mycket skoj! Hela 3 våningar att leka på. Sen var det jättegott och billigt fika att köpa där. Så det är ett plus för barnen blev sugna efter någon timma.
Vi fick åka därifrån när Melwin började hosta som en tok av för mycket bus och ansträngning! Men vi var ändå där i lite över 2 timmar.

Har precis lagat mat och det blev inte alls bra. Skulle göra strips, kött och bearnaisesås. Köttet smakade unket så det blev till att bara äta strips och sås. Erbjöd barnen att steka upp några köttbullar snabbt men de nöjde sig med bara strips. De åt mat vid 12 så de har redan käkat en gång.

Nä fixa iordning barnen för kvällen var det ju.

Kläderna.

Beställde ju kläder till barnen från 2 olika ställen igår vid 13 på middagen. Idag med posten kom båda två ;-) Jättefina kläder blev det. Och vilken skillnad på kvalite från tex lindex... Detta var mycket tjockare tyg och det bleks nog inte alls som andra kläder kan göra efter ett tag!
Kommer garanterat beställa mer kläder från nätet!!
Fick en lapp med från ena stället som var format som ett hjärta, där på stod det : Tack för din beställning Julia. Och sen företagets namn under.. Då känner man verkligen att de vill sina kunders bästa och snabbare leverans har jag aldrig varit med om! Nöjd är jag iaf!

Sovit bra.

Inatt har Melwin sovit jättebra för att vara så förkyld och hostig. I vanliga fall sover han i sin säng hela natten och kanske vaknar 1 gång för välling eller så stoppar vi i nappen. Nu när han varit sjuk så har han varit vaken flera ggr per natt och kommit in till oss och sovit.
Nu inatt så sov han i sin säng till 4 utan att vakna. Då gick han in till våran säng och hostade en massa och upp kom slem och sen somnade han om!
Fatta att det hjälper att han får den här astmamedicinen 6 ggr per dygn. han har inte kräkts något sedan i tisdags kväll. Bara hostat upp slem, det är så skönt. 

Bvc igår då. Han ligger stilla på viktkurvan så de tyckte att vi skulle gå med det samma och göra glutenprovet hos dem efter som det i första hand görs ett blodprov bara. Det är ju inte alls säkert att det visar rätt. Det som visar rätt är när de går ner med en slang i magen och kollar om de har tarmludd kvar. Har man gluten så försvinner tarmluddet om man inte håller kosten. Så när man äter bara glutenfri mat så kommer detta tillbaka och magen och tarmen mår bättre. 
Haha jag vet ganska mycket om gluten efter som min pappa och syster har detta! Skönt det ifall det skulle visa sig att Melwin har det också.
 Så igår gjorde de provet och jag räknar med att de kommer ringa idag eller på måndag om det visar något. Fick iallafall en ny tid för vi han inte riktigt med allt som man ska göra vid 18 månader. Melwin är ju ändå sjuk och det är inte säkert han hade velat göra de saker han skulle. För han är så sur och arg på allt och alla! Det är jättekonstigt att se honom så här när han annars brukar vara så glad! 
Längden var bra iallafall. Vuxit 3 cm på 4 månader. Så det var normalt iaf! Och så har han mitt lilla huvud ;-) Ligger under 2 kurvor på huvudstorleken.. Men Lia har normalstort huvud och hon har större huvud än vad jag har ;-) Haha.. 

Idag så blir det nog till att vara inne igen.. Är ju knasigt väder ute och vill inte att Melwin ska ut och bli kall eller något. Är ju jobbigt för honom att andas ute då det blåser, efter som han annars har jobbigt att andas.    

Farligt, farligt!

Oj, upptäckte något jag inte tänkt på förut på internet. Satt och kikade runt på olika sidor som säljer barnkläder.. Hittade någon som var fri frakt och andra som tog 19 kr i frakt. Sen så upptäckte jag hur lätt man betalar med kortet och så är det draget från kortet och det är betalat. Så jag gjorde 2 olika beställningar på bara reakläder och frakten blev 0 kr på ett ställe och 19 kr på ett annat!
Så beställde lite kläder till barnen för sammanlagt 390 kr.. Då var det ju frakt medräknat. Blev 5 olika plagg med kläder. Men 5 plagg som är "märkeskläder" för knappa 390 kr är inte illa! Den ena klänningen till Lia skulle kostat utan rea 399 kr... Så det känns bra.

Så nu väntar jag 2 paket nästa vecka ;-) Alltid lika kul att se vad som kommer.
Blir att beställa lite mer om det fortfarande är rea då jag får lön.

Bvc idag..

Ja, idag ska Melwin till bvc på försenad 18- månaderskontroll. Han är bara 20 månader nu! Se vad de säger om hans vikt.. Och ska ta upp med dom att jag vill att de kollar upp mjölk också! Det får dom bara fixa en remiss för det också...
Bara för att jag varit på akuten så vet jag inte hur jag ska göra med egenremissen till barnmedicin.. Fick den igår. Men det är igentligen lika bra att han får komma dit och se om det finns någon medicin som kan vara bättre eller någon behovsmedicin. Som när han vaknar mitt i natten eller vid lunch då han sover middag.
Men i tisdags på akuten så fick jag reda på att den ena astmamedicinen som skulle ges morgon och kväll kunde jag ge upp till 8 ggr per dygn! Så igår fick han den 6 ggr och inga kräkningar på hela dagen bara massa slem som han hostade upp!

Lia var hos mormor och morfar igår på dagen. Melwin är inte den roligaste just nu. Han gnäller och skriker hela tiden nästan. han som aldrig brukar skrika eller ens yppa ett gnäll om något! Han är alltid glad! Lia fick inte ens komma i närheten av mig igår för Melwin.

Uppdaterar ikväll eller i morgon om vad de säger på bvc. Skulle vara läkare med också..

Inget än.

Ohh.. Melwin har inte kräkts något sedan i går kväll vid 20. Han har käkat clementin, smörgåsrån, chips och knappt ½ burk fruktpuré. Och så har han druckit lite saft och vatten.
Får se sen hur det blir vid lunchen.. Håller tummarna för att det också får stanna.



Hände mer på akuten.

Vi satt igår på ett rum på akuten och vi hörde ett barn gråta och gråta väldigt länge. Till slut hörde vi som om någon bankade några gånger och sen ett krach, som om något glas gick sönder. Efteråt gick allt fort, en kvinna tjuter och gapar och barnet skriker för full hals. Detta skedde precis i rummet brevid oss. Kvinnan kunde ingen svenska uppfattade vi. Sköterskorna kom springande till detta rum brevid oss och pojken som skrek föstes ut i korridoren.. Kvinnan kastade stolar och fortsatte skrika.. Barnet stod utanför vår dörr och gallskrek och var rädd.

Vi vet inte vad som hände men till slut så fick pojken gå tillbaka till kvinnan som kanske lugnat ner sig. Pojken fortsatte gråta så länge som vi var kvar.
Det var hemskt att höra detta och tycker så synd om pojken som säkert inte heller kunde svenska för det enda vi hörde han sa var MAMMY....

Kan tillägga att det var väldigt skönt att åka hem sen och vi var trötta allihopa efter denna långa dag.

Sjukhusets dag igår..

Oj säger jag bara.. Vid 11 igår förmiddag ringde jag sjukvårdsupplysningen. Melwin hade då 39,8 i feber och väldigt rosslig och tungandad. Han hade inte fått behålla någon vätska och kräktes av att bara dricka vatten. Eller han hostade så han kräktes upp ALLT! Väntetid i telefonen beräknades till 18 minuter, det tog bara 40 minuter... Fick prata med en jättetrevlig tjej. Jag hade tänkt redan innan att vi får säkert åka till jouren i falköping där de inte alls har samma resurser som jouren på kss eller akuten. MEN hon tyckte vi skulle åka direkt till akuten! Det var en lättnad för mig!

Vi slängde på oss kläder och åkte. Väl där så fick vi vänta och Melwin bara satt och orkade inget. Sköterskerna kom och gick för att kolla till honom och tyckte er var världens sötaste pojke med de häftigaste namnet man kan tänka sig. De tänkte på att han heter Melwin Rocky Holm. Varenda sköterska sa det ;-) De vägde honom och han har gått ner 80 gram sedan jag vägde honom i början på oktober.. Han borde ha gått upp minst ½ kilo..
Det togs prover och klämdes och känndes överallt! Det var väntan mellan ALLT! Melwin fick en smörgås och festis. Åt inte riktigt halva smörgåsen och drack lite mer än halva festisen. Sen var det bara att vänta på provsvaren. Vi satt då på ett rum och Melwin hade fått alvedon och blev lite piggare så vi frågade om vi fick sätta oss i väntrummet efter som det fanns leksaker där. Det gick bara bra.
Där ute så började han hosta och kräktes upp mackan och festisen och clementinen han fick innan vi åkte. Han var så trött efter som klockan då var ca 16.. Så jag gick med honom i famnen och efter mycket om och men somnade han och vi fick gå in på ett rum. Han sov en stund sen hostade han och vaknade... Läkaren kom och provsvaren visade inget. Men vi fick gärna stanna och ge vätska genom en ven över natten. MEN igen så sa barnläkaren att för Melwins bästa så är det bra att vara hemma och försöka få i honom vätska.. Han var ju redan nu trött på sjukhuset och ville därifrån. Men han skrek inte en enda gång! Inte ens när de stack honom i fringrarna.
Det låg alltså upp till mig att välja att vara kvar eller åka hem, jag valde alltså att försöka åka hem å få i honom vätska. Innan vi åkte så fick han andas adrenalin och ventoline ur en mask så det kom rök som han andades in.

Det bästa av allt är att de var oroliga på vikten på Melwin. Så nu kommer han få en kallelse till kss och kolla om han är glutenintollerant! Både min pappa och syster och en hel del på pappas sida har gluten! Så det är ju inte helt otroligt att det skulle kunna vara det. Skönt att bollen är i rullning nu så vi kanske får en lösning på det iaf!
För Melwin har inte kräkts så jättemycket nu innan jul och ätit bra har han gjort så han borde igentligen ha gått upp i vikt.

Vi åkte från kss vid 18 på kvällen och hade spenderat ca 6 timmar där.. Men det var det garanterat värt! För nu kan vi bara ringa och åka in igen så fort Melwin inte får i sig vätska eller mat.. Det känns otroligt skönt!

Nu sitter jag här med Melwin och han kikar på tv och dricker festis. Har fått behålla saft sen 21 igår.. Nu har han ätit clementin och smörgåsrån... Får se hur länge det tänkte stanna i magen..

Helvetes skit!

Melwin har gått upp 1 kilo sedan han sist var sjuk.. Han har käkat med god aptit och mått bra.. Nu sedan i lördags så är han så slemmig så han hostar och kräks upp ALLT han äter och har i magen! Så nu är det bara att vänta på viktnedgång.. Så jävla tråkit när han har så svårt att gå upp i vikt.
MEN igår ringde jag själv till barnmedicin och fick prata med en jättesnäll tant. Förklarade att han varit sjuk i över 1 år nu. Att han kräks hur mycket som helst. Vilka fel läkaren gjort m.m. Hon sa då att Melwin borde ha blivit skickad till dom för länge sedan! Hon ska skicka en egenremiss som jag ska fylla i och sen skulle jag få en tid där till Melwin. Hon frågade sen om det möjligtvis var så att jag bodde i tidaholm.. Hon misstänkte det då många barn blivit behandlade fel på vårdcentralen i Tidaholm! Detta sade hon rakt ut till mig! Tror ni jag kommer gå med mina barn dit till vc något mer? NEJ absolut inte....

Så igår kräktes Melwin 5 ggr.. Hoppas magen han ta upp lite näring iaf. Inatt har han inte kräkts peppar peppar. Jobbade igår kväll så Melwin vaknade när jag kom hem och då drack han 2 små nappflaskor med saft. Vågade inte ge han välling efter som han kräks direkt efter vällingen och speciellt om han ligger i sängen. I morsse var han jättehungrig efter som han inte åt någon kvällsmat då han kräktes i stället.. Så 2 flaskor saft sedan i går eftermiddag har han fått i sig..
Gav honom en liten smörgås och kräk som han slukade. Sen ville han ha välling och dum som jag var så gav jag honom det. Vilket slutade i att han kräktes upp allt han käkat! Jävligt smart av mig...

Funderar på att åka in idag med honom akut då han piper och rosslar värre än vanligt. Och hur bra kan det vara att inte få behålla vare sig mat eller vatten? Till råga på allt så har han 40 graders feber.. Nu på morgonen var den "bara" på 38,9...

Nä nu har jag gnällt av mig lite. Tycker så jäkla synd om Melwin som ska behöva må så här jävla dåligt! Så fort han kräks så blir han helt apatisk och stirrar ut med tom blick. Inte förrän han fått bort allt kräks och på med nya kläder blir han som vanligt igen..

Kallt.

Åter idag så ligger det på -11,5 ungefär.. Kallt! Blir så mycket kallare inne också tycker jag.

Igår åkte vi till skövde och handlade lite smått. När vi precis skulle åka in till ica-maxi parkeringen så började Melwin hosta och hosta, till slut kräktes han ner sig själv och hela bilbarnstolen. Jag räddade bilsätet med hans mössa.
Bara att parkera och försöka torka av det värsta. Av med jacka och tröjan. Byxorna och tshirten hade klarat sig. Hade bara en tröja med så vi gick till lindex och köpte en väldigt tjock tröja/jacka för 129 kr och en mössa för 49.. Han behövde ju ha något på sig efter som vi skulle till lite andra ställen också.
Bilbarnstolen torkade jag noga med våtservetter medans Mikael gick in med barnen. Hade en påse som vi lade jackan, tröjan och mössan i. Knöt en knut. När vi sen hade handlat klart och gick ut i bilen igen så luktade det faktist inte kräks som tur var! Var ju inte alls mycket på bilbarnstolen. Det mesta hamnade i hans jacka på tröjan.
Fick sen bli en tur till max efter som Melwin var jättehungrig av att allt kom upp. Han klämde i sig nästan hela hamburgaren, och vilken skillnad på den hamburgaren mot mcdonalds barnhamburgare! Denna är mycket större! Sen åt han hälften av stripsen och drack dricka.

Lia och Mikael köpte var sin blomma och kruka så de planterade om blommorna i de nya krukorna igårkväll. Lia tyckte det var jättekul så de skulle köpa mer blommor nästa gång vi åker till skövde ;-) Haha..
Innan vi åkte hem så gick vi in på Ö&B. Barnen fick lite lördagsgodis.

Idag är Melwin jätterosslig. Så på måndag ska jag fixa nummret till barnmedicin och ringa själv! Hoppas verkligen att dom tar mig på allvar. För det har ju inte vissa läkare här på vc gjort! Vilken en läkare sade till mig rent ut innan jul!

Dax att äta frukost nu. Och hoppas innerligt att Melwin får behålla sin mat idag!


Läskigt!

Sedan några dagar innan julafton har jag varje! natt vaknat till kl 01:01.. Somnat om och vaknat till med ett ryck och kollat på klockan igen. Då har den varit 01:02.. Detta har hänt varje NATT! Spelar ingen roll om jag somnat vid 20 på kvällen eller som nyårsnatten då jag somnade 00:30..
Det börjar bli jobbigt att vakna varje natt.. Och efter jag vaknat andra gången med ett ryck så har jag en konstig känsla i hela kroppen. Som en sorts oro. Vet inte alls vad detta beror på eller vad det är, men läskigt är det.

Nytt år och nya sjukdommar.

Så då var vi inne på år 2009.. Igår så hade Lia 40 graders feber och somnade kl 21. Melwin somnade då också. Han hade "bara" 37,9 i feber.. Vid 23.30 vaknade Lia av sig själv så vi behövde inte väcka henne. Hon stod och kikade på alla raketer en lång stund. Ville väcka Melwin men han sov så tungt så jag gjorde inga större försök. Men det ångrar jag bittert idag! För hela morgonen sen Melwin vaknade har han stått och kikat ut i fönstret och sagt "ketej" och "pang"..
Vi gjorde så att Mikael och kimmen gick ut och sköt några raketer vid 20.30 innan barnen somnade så de också fick se ifall de somnade. Så Melwin fick ju se några..  
Har inget nyårslöfte att infylla nu detta nya år.. Hoppas bara på att barnen får vara mer friska. Iallafall Melwin.

Ska nog fixa lite frukost nu. Lia ville inget ha, men ska försöka få i henne någon frukt eller rån eller något..
Ringde från jobbet i går kväll också frågade om jag kunde jobba natt.. Kännde inte alls för det så jag sa nej.  

RSS 2.0