Snart 7 år..

Den 9/9 har jag och Mikael varit tillsammans i 7 år! Undra vad vi ska hitta på då. Kanske kan köpa något fint, fast det är tråkigt då han fyller år dagen innan! Se vad man ska hitta på..


Idag är jag ledig. Eller ja, de kan fortfarande ringa och fråga om jag ska jobba kväll eller natt..
Håller iaf på med middagen. Blir potatis, smögensås och fiskpinnar. Får nog koka lite ärtor till också. Det tycker barnen om.

Vilken tid är det?

Oj, vad lite jag skriver här nu för tiden. Jag tycker jag mest jobbar eller städar och umgås med min familj. Sen hinner man inte så mycket mer.
Har haft många dagar nu då vi gjort saker. Mikael har ju semester till den 20 september ;-) Han har haft ca 2 veckor nu redan.. Hehe. Vi har hunnit med att göra mycket iaf!
I dag har dagen bestått av att rensa ut våra två förråd.. (gick inte ens att komma in där). Började med att rensa ut gammal skit som ska till tippen. Packa om saker och stapla om. Vi hade verkligen tur för i det ena förrådet så är det två tomma brevid så vi "lånade" det ena så det är FULLT med saker som ska slängas! Mikael ska ta en kärra i morgon och åka till tippen! Fattar inte hur mycket skit man kan samla på sig. Nu är det mycket med grejer som vi inte använder och ska spara i det ena, eller proppfullt.. Det andra är det nästan inget i. Lite julsaker och påsksaker, skor, vinterkläder m.m. Sånnt man behöver få fram lite då och då.



Vet inte om jag skrivit det men fick för någon månad sen 3 säckar med kläder (mest ytterkläder) till barnen.. Endel såg inte ens använt ut! Melwin har overaller och jackor tills han är ca 10-12 år. Kommer att köpa jackor och sånnt som är mer till fint. Detta blir nog "hemma kläder" eller typ till dagis. Vissa jackor till Melwin var supertuffa och knappt använda! Vill att han ska växa i dom nu, men det dröjer nog några år ;-)
Melwin har växt som bara den, han har vuxit ur massa kläder som var för stora i maj när han fyllde år. Vägde honom senast i slutet på maj. Får gå fram en dag då jag har tid å väga honom. Gissar på att han gått upp 1-2 kilo på dessa 3 månader ;-) Märks om inte annat på hans kinder nu ;-) Man ser ju stor skillnad i ansiktet på kort tex..






Lia är i början på sexårstrots skulle jag tippa på.. Ibland vill jag bara gå härifrån, för hon gör verkligen allt för att jävlas å lyssnar inte för fem öre! Det blir bara värre och värre också.. Det kommer stunder då hon är hur go och mysig som helst till att bara vända och få världens utbrott!

Imorgon blir det nog till att åka och handla. Har inte hunnit handla än. Sen så kommer min lön i morgon så jag lär nog shoppa loss på lite kläder och grejer också.. Fick nämligen ca 2000 mer än vad jag trodde. Och då är det ändå det dubbla mot vad jag brukar få ;-) Bara för att jag jobbat så mycket.. Hehe ska bli kul att se lönen som kommer i september. Har jobbat lika många timmar denna månad (eller kommer jobba med de tider jag har) men 2 nätter och det ger ju bra ob-tillägg!
Känns som om det bra är jag som är timvikarie på jobbet för de ringer mig jätteofta. Har tider till och med den 12 september. Mest helger och kvällar men ändå.. I vanliga fall brukar de bara ringa och boka vecka för vecka. Men inte mig emot, jag tar gärna tider så långt innan som går.


Måste verkligen tömma digitalkameran och min mobil på bilder.. Har nog inte gjort det sen innan sommaren !!! Bilder på Lia och Melwin är från maj, det var den nyaste jag hittade....

Lite sliten..

Oj vad jag har jobbat det sista.. Tror det är så gott som varje dag.. Och då natt igår. Sov bara 4,5 timmar när jag kom hem i går morsse. Så jag var lite trött om jag säger så.
Men somnade innan 21 igår och blev väckt nu vid 6.30 så jag har nog sovit ikapp ;-)

Idag så blir det torpet med barnen och min mamma. Ska ta med korv och bröd å grilla. Fika och frukt blir det också.
Sen i eftermiddag får vi åka hem och fixa till oss för vi ska klippa oss 16.30.. Melwin är riktigt långhårig nu ;-) Fattar inte att hans hår växer som ogräs.. Och tjockt är det också!

 Är ledig torsdag och fredag, tänker inte svara om de ringer för lite ledig måste jag vara. Har jobb lördag och söndag och en natt nästa vecka. Skönt att jobba men inte för mycket!

Uppe med tuppen.

Sitter och käkar frukost och ska snart till jobbet. Ingen annan är vaken än, det förstår jag. Igår var vi i jönköpingsbadet och badade. Barnen var supertrötta när vi kom hem. Men ändå så somnade de lite sent igår. Så de lär nog sova ett tag till. Skönt för Mikael som inte behöver gå upp förrän barnen vaknar..


Krusbär och svamp.

Dagen igår så hittade jag och barnen ca 1 liter krusbär. De står rensade och klara så idag ska jag koka krusbärskräm. Gjorde iordning kantareller igår också. De hade stått någon dag. Blev rensning och sen stekning. Mikael och jag smaskade på det till kvällsmat när barnen somnat. Var supergott.

Usch i förrgår var sista dagen för barnen på dagis. Nu ska de vara hemma till 20 september! Mikael är ledig så länge! De har gått upp 5.30 nästan hela sommaren för de skulle vara på dagis vid 6.30. Tror ni inte de vaknar så tidigt nu också... Jopp, varenda morgon. Kvittar om de lägger sig 2-3 timmar senare än vanligt de vaknar lika tidigt ändå. Detta måste ändras på! Vill gärna sova till 8 iallafall. Längre kan jag ändå inte sova ;-) Jag är ju en morgonmänniska!

Dagen ska spenderas ute är tänkt. Får gå ut sen när vi är klara här inne med allt. Ska diska, tvätta, klä på oss, dammsuga, koka krusbärskräm m.m. Får bli lite varmare ute. Går in sen när Melwin behöver sova. Då lagar jag middag och sen ska jag jobba ikväll. Blir en lång helg. Fredag till måndag jobbar jag. Men det går det med. 

Potta.

Melwin är så duktig. Han springer utan blöja hela dagarna nu. Kan hända någon olycka ibland men inte varje dag! Mest när han är trött då glömmer han bort sig. Tyvärr så är toaletten väldigt farlig ;-) Men pottan går superbra! Bajsar gör han ibland heldre i blöjan, men ibland är hanh duktig och gör det i pottan.
Igår på dagis så hade han varit utan blöja på förmiddagen, även ute för då hade alla sprungit nakna i vattenspridaren. De tog på blöja då han skulle sova middag.

Idag så ska vi ut och gå med mormor och ta med Tim och hundarna. Kanske en glass och sen prommenad i skogen är bestämmt. Märker att barnen verkligen behöver komma ut nu snart, tror de river hela Melwins rum eller något..

Trött dag.

Jaha.. Hur kunde barnen vakna kl 5 idag? De lade ju sig senare igår..
Jag mår iallafall bättre nu. Lite förkyld och hosta kvar. Sen är jag ganska orkeslös fortfarande.
Idag ska det bli hundpassning och handling. Min syrra ska med mamma och allihopa till sommarland så vi blev hundvakt. Vi följde inte med dit för vi ska iväg i morgon eventuellt. Men vart har vi inte bestämmt än. I eftermiddag ska vi åka till skövde och storhandla..
Nu ska jag slänga mig i soffan med barnen innan vi ska göra frukost.

RSS 2.0