Helt supertrött...

Hmm sitter och ska snart gå till jobbet, min sjätte dag denna vecka. Är helt slut.. Känns verkligen i kroppen att man jobbar. Är ju inte direkt van att jobba så mycket varje vecka. Sen att ställa klockan och gå upp som denna vecka 5 dagar är inte så kul. Bättre att bli väckt av en Melwin som kryper ner och myser i sängen en stund på morgonen.
Har bara försovit oss en dag. Råkade stänga av klockan och tänkte bara vakna till och då somnade jag om. Sov bara en halvtimma så vi kom inte försent iallafall.

Denna vecka så har vi hela tiden hittat på något då vi inte jobbat. Typ i tisdags så åkte vi till farmor och badade i polen. I onsdags (min enda lediga dag) var vi i torpet hela dagen. I fredags så storhandalade vi mat efter vi slutat. I går så grillade vi hos catrin. Vra bara 5 barn där och de hade så kul. Så de kom inte i säng förrän strax innan tio. Idag så ska Mikaels syster konfirmeras så jag ska bara hem och byta om sen och förlja med på fikat efteråt..

Nästa vecka blir iallafalla lugnare då jag jobbar tisdag, onsdag och torsdag bara.

 

Jobb och knäpp idiot!

Började på schema i måndags och jobbar 6 dagar denna vecka. Så hinner inte skriva så mycket som ni kanske märker. Ska jobba ikväll så jag får mysa med barnen hela dagen.
Gårdagen spenderades i torpet hela dagen, min enda lediga dag denna vecka. Vi åkte vid 9 på morgonen och kom hem runt 18 på kvällen. Vi var ute precis hela dagen. Grillade och fikade. Fick smörja barnen och mig själv ganska ofta kan jag lova. Ändå har jag bränt mig lite på axlarna. Fast magen var riktigt brun idag såg jag.


En släkting till mig har betett sig så jävla illa mot mig och min familj. Jag är rasande arg kan jag lova, tänker aldrig mer prata eller bry mig om denna person!
Kan bara säga att på midsommarafton så busade Lia lite och gjorde som emil i lönnberga. Hon stängde in denna person i ungefär 1 minut på utedasset , så som emil gör med sin pappa i filmerna. Vadå Lia har inte ens fyllt 5 år än. Hon gick aldrig iväg från utedasset utan stod kvar utanför och sen öppnade hon.
Och sen när personen sa till Lia att man inte fick göra så, då blev Lia sur efter som Emil gjorde så. Då har tydligen Lia lärt sig ett fult ord på dagis eller av någon annan för jag och Mikael säger inte detta ord här hemma! Iallafall kallar Lia denna person för detta ord..
När jag sen hör detta så säger jag till Lia att så gör man inte, och Lia får be denna person om ursäkt vilket hon gör!

Vi åkte ju hem ganska tidigt på kvällen efter som barnen var trötta och jag var sjuk. Då har denna person mage och kalla min dotter för jävla unge ca 10 gånger efter att vi åkt hem. Min syster Anna tände till och fullkomligt skällde ut denna person efter notor! Min mamma sa att ska jag kalla dina barnbarn för jävla unge? Då hade personen inget mer att säga.
Mamma berättade ju självklart allt som hänt och vad denna person sagt!

Så nu har jag brytit med denna släkting.. Denne super ändå var dag och är alkoholist så varför skulle jag vilja vara släkt med denna person för? Nä jag klarar mig bra utan denna släkting..
Så hör denna av sig så lär den få höra ett och annat kan jag lova! Man kallar inte mitt barn jävla unge ostraffat!

Jourcentralen..

Igår så ringde jag till sjukvårdsrådgivningen på förmiddagen. Förklarade hur mitt öga känndes och hur svullet det var. Hon tyckte absolut att jag skulle få komma in till en läkare.. För det lät inte bra sa hon. Fick en tid vid 13.20.

Min mamma tog med sig Lia ut till torpet och farmor tog med Melwin dit de skulle. Så jag och Mikael åkte själva vilket var skönt. Kom fram till kss och var lite tidiga. Stod och solade lite vid bilen innan vi gick in. Fick vänta en bra stund innan någon kom till receptionen. När jag väl anmält att jag var där så gick det fort.
Läkaren sa att det var inte så svårt att se vad jag hade för besvär ;-) Jag fick kolla synen efter som jag såg suddigt. Sen så kollade lälaren in i ögat med en sån där grej, jag fick ha pannan och hakan emot en maskin och sen kollade läkaren från andra sidan. Han sa att det var ordentligt infekterat. Sen hällde han i lite gul kontrastvätska för att kolla så inte hornhinnan var skadad. Det var den inte.
Fick utskrivet en salva att ha i ögat 4 ggr per dag!

Sen hämtade vi Melwin på hemvägen och han hade åkt traktor och fyrhjuling och haft jättekul! Tog en tur hemmåt och hämtade lite mat och lite extrakläder och åkte ut till de andra i torpet. Blev kvar där till ca 19.30... Grillade och åt efterätt! Jättegott!

Idag så är det bättre med ögat. Men ca 1 timma efter jag lagt i salvan så ser jag suddigt, sen blir det klart igen. Hoppas det försvinner nu!

Jag är ännu värre!

Kanske någon som vill byta ögon med mig?

Igår eftermiddag åkte vi iaf ut till alla i torpet. Kännde ganska snart att jag hade väldigt ont i det andra ögat! Inte det som jag hade ögoninflammation i veckan i.. Det andra känndes iaf som om det låg ett antal hårstrån i. Jag gick till en spegel och såg då att det var massa vitt gojs i hela ögat! Ju närmare kvällen vi kom ju mer vit gegga kom det. Gick ungefär en gång i halvtimman och torkade ögat.. Till slut efter grillningen vid 20.30 så orkade jag verkligen inte mer! Vi åkte hem och var hemma strax efter 21. Hela mitt öga var illrött och ögonlocken lite svullen!
Inatt så har jag varit uppe 3 ggr och tvättat ögat. Nu på morgonen så är hela ögat helt igensvullet! Jag ser inte klok ut. Är svullet ca 1,5 cm under ögat och hela ögonlocken är som en stor valk! Ser igenom en liten springa på ögat!

Nu sitter vi och har käkat frukost, barnen kollar på nicke nyfiken på tv och jag är något mindre svullen nu när jag varit uppe en stund.
Tror jag får ringa sjukvårdsupplysningen nu på förmiddagen och se om jag kan få komma till någon jourcentral och få salva eller något.. Har ju jätteont.


Fy för att vara sjuk.

Vaknade upp idag med världens igenklippade ögon och en hemsk huvudvärk! Hade lite småont i huvudet igår men det kom och gick..

Får se hur vi ska göra idag.. Ska käka midsommarmat hemma.. Skulle sen ha åkt ut till torpet där mormor, morfar, gammelmormor, min kusin, hennes mamma med respektive, moster med respektive, min andra kusin och hans tjej och barn.. Anna, Mikael och Tim ska också ut dit sen ikväll då hon slutat jobba.
Efter som det ska regna så gott som hela dagen så känns det inte så lockande efter som torpet är litet och inte färdigt innuti. Går ju inte vara inne någon längre stund med barnen då. Hade varit kul att göra midsommarstång och dansa om vädret tillåter. Vi får väl se hur det blir.

Annars så sitter jag nu och försöker få i mig alvedon för huvudvärken..

Ingen vila..

Melwin har idag varit uppe sen 6.20.. Han har inte sovit en blund på hela dagen! Och han har vägrat då jag försökt att lägga honom. Ni kan ju gissa på att han sover nu för det är helt rätt. Somnade för ca 2 minuter sedan. Räckte att lägga honom i sängen så sov han.
Har varit i torpet med mamma och Felicia, barnen var med självklart. De hjälpte till att klippa gräset, hoppade studsmatta, lekte i sandlådan, sparkade boll m.m. Lia lär vara rätt trött hon med idag!

Skulle jobbat i morgon men jag har åkt på världens ögoninflammation! Inte det minsta kul. Så jag ringde och frågade om jag fick jobba eller inte, de tyckte inte det.. Så jag blir hemma då.





Hur svårt är det att bestämma sig... Säg ja eller nej bara!





1,5..

Haha i lördags kväll så kollade jag och Mikael på Patrik 1,5. Faan skrattade hela tiden.. Faktist en helt okej film för att vara svensk.
I söndags när Melwin sov middag så var lia hos mormor en stund. Då passade jag på att kolla på Rallybrudar. Dock så var inte det någon film för mig.

Idag så är Melwin förkyld och har förkylningsfeber. Han har rosslat hela helgen.. Det var väntat att han skulle bli sjuk.. När han är så rossligt så brukar det alltid sluta i feber.
Min stora kille ska till tandläkaren idag! Får ge alvedon och gå dit med honom. Vet att de bara sitter och pratar. Kikar inte i munnen förrän vid 3 eller 4 år beroende på barnet!

 

Myskväll.

Oj då.. Efter en dag i skövde med barnen och när vi kom hem tog vi en prommenad, och nu stensomnade båda barnen på ca 5 minuter! Klockan är ju bara 18.20!
Potatisgratängen står i ugnen, salladen är klar och köttet ska bara stekas. Blir filmkväll för mig och Mikael.. Har lite god frukt till efterätt också. Vindruvor och plommon. Hade velat ha lite jordgubbar men det fanns inte när jag skulle köpa det idag. Får duga med det andra också ;-)

Imorgon ska jag och barnen kika på mysteriet på greveholm. De börjar visa det på barnkanalen varje söndag nu frammöver. Jag kommer ihåg att jag tyckte det var bra.. Tror ändå att jag var ganska gammal när det gick som sommarlovsprogram.
Ska mysa med chips har jag lovat båda barnen. Lia är mest angelägen om att se spökena som är med ;-)
Sen i morgon kväll så ska jag jobba igen. fast det ska bli skönt för jag har inte jobbat något i veckan! Gött att vara lite extraledig efter som jag ska jobba hela sommaren!

Regn och rusk.

Fy vilket väder det är ute. Regnar som bara den. Kul väder att ta studenten i..
Jag ska bara ut idag och gå med barnen till dagis. Får se sen om det är uppehåll en stund så jag kan cykla fram och handla. Fattades några grejer. Får bli en innedag här sen när barnen hämtats från dagiset.


Melwins byxor jag köpte igår var helt perfekta i både midjan och längden. På längden är det några cm att växa i, men det är mudd så de blir inte för långa.. Bra grejer de kommer på ;-)

Kanske ska göra oss i ordning till dagis nu. Börjar bli knappt om tiden känner jag..

Ännu mera shopping.. Och ris till affärerna!

Blev en beställning på hm också innan jag åkte till skövde.
Hittade mycket fint men ack så konstigt det ser ut på.. Förstår mig inte riktigt på detta konstiga mode.. Men ett par jeans och 2 tunikor blev det iaf. Ska köpa en kjol jag hittade på cubus när vi åker in och handlar mat nästa gång. Skulle gå tillbaka och köpa den men det glömdes bort. Den var jättefin iaf! Hoppas de finns kvar bara, var ju visserligen massor på stället men man vet ju aldrig.
Till barnen blev det också lite handlat. Lia: En kjol med hello kitty, 1 långärmad tröja med stjärnor och glitter och en thishirt.
Melwin: en thishirt och ett par byxor. Fattar inte att det inte finns ens hälften så mycket killkläder som tjejkläder i ALLA affärer! Melwin har verkligen inga byxor som passar.. Så när jag försöker leta så är de antingen jättestora i midjan eller jättelånga i benen. Att det skiljer så mycket i storlekar mellan olika affärer! För just nu har Melwin byxor i strl 80 som jag viker upp benen på! Medans andra byxor i strl 98 är för korta! Hur ska affärerna ha det igentligen?

Shoppa..

Jaha, då fastnade jag i 2 beställningar på nätet. Lite kläder till mig och barnen.. Hittade massa rea och kunde inte låta bli ;-) Den ena beställningen gick på 322 kr. Det var sammanlagt 10 varor! Bland annat 2 bikini till mig (25-35 kr per del! Sen 50 % på det priset.. Billigaste för 14 kr! ), 2 klänningar, tunika och leggins till Lia, tröja till Lia och någon tröja till Melwin..
Den andra beställningen var på 316 kr. Dock bara 5 varor.. Men bland annat en till bikini till mig ;-), en bh, 5 packt trosor, dvdfilm till barnen och 2 toppar till Lia.
Lia fick lite mer efter som det bara finns att köpa till henne. Fanns verkligen inget till Melwin. Inte till killar överhuvudtaget! Men Lia ska få endel i födelsedagspressent.. Är ju bara drygt 1 månad och 1 vecka tills hon fyller hela 5 år! Fattar inte att tiden kan gå så snabbt!

Hehe i eftermiddag så ska jag åka med min mamma till skövde och köpa lite mer kläder. Hade tänk köpa bikini men det behöver jag inte nu. Hoppas att minst 1 av de tre jag beställde passar. Annars har jag en syster som blir glad ;-) Vi brukar skicka kläder mellan oss 3 för vi har nästan samma storlek. Alltid någon som kan ha.. Haha..
Annars ska jag kika på lite sommarkläder till mig idag. Har verkligen inget att ha på mig! Har faktist inte brytt mig om att köpa från det att jag blev gravid med Lia till nu efter Melwin.. Har ju bara pendlat upp och ner i vikt som bara den.. Från 57 kilo som ogravid (innan Lia) till liter över 80 kilo som höggravid. Sen gick jag ner till 47! kilo efter den graviditeten.. Och sen kämpade jag mig upp till min normala vikt och blev sen gravid med Melwin.. Så nu är jag nere i min normala vikt så nu kan jag shoppa kläder igen efter som jag inte ska få mer barn ;-)

Pengar..

Mikael hade tagit med mitt kort inatt och gjort kontoutdrag.. Snacka om gött att se att skattepengarna kommit in ;-) Var ju ett X antal tusen ju.

Idag är det så tråkit väder ute. Regn och målnigt. Barnen ska till dagis sen så antar att deras regnställ åker på. Och Lia får inviga sina nya gummistövlar vi köpte i Danmark.
Annars idag så slutar Mikael vid 13. Väldigt sällan han slutar så tidigt. Finns verkligen inget att hitta på när det regnar heller. Blir nog att gå fram sen vid 13 och möta Mikael å kolla på Å-rännet. Syrran är ju med så. Hade hon inte varit med så hade vi nog stannat hemma om det regnade.

Just nu så leker Melwin med Lias heliumballong. Muttern har trillat bort så han släpper ballongen hela tiden och jag ska ta ner den så släpper han den igen..

Mätt med magvärk..

Oj säger jag bara. Efter lunchen så satte jag och barnen i oss 2 liter jordgubbar! Det var så himla gott så vi kunde inte sluta äta.. Lia sa något roligt faktist.. Att det var så gott, bättre än godis. Haha.
Nu sover Melwin och min mamma kommer om ca 30 min och hämtar Lia. Hon ska med henne och gammelmormor å sätta ljus på min tmorfars grav. Var idag 3 år sedan han begravdes..
Jag, Mikael och Melwin åker till skövde sen när Mikael slutar jobbet. Lia ville inte med dit så bra att mormor finns.

Hur?

Barnen vaknade tidigt idag.. Men hur orkar de vara så pigga? De springer och leker som galna just nu. Jag vill bara krypa ner under täcket och sova igen.
Lia och Melwin ska till dagis idag. Lia och hennes avdelning ska visa upp cirkusen för de andra avdelningarna, och även några gamla från solvik. Så här såg Lia ut då hon var zebra:


Hon hade vita kläder, en zebrafärgad kjol, svans och öron.. Så söt så. Kommer mer bilder då jag lagt in dom från digitalkameran.

Idag så ska vi åka och handla mat. Är helt tomt i kylen och frysen.. Ville ju inte handla för mycket innan vi åkte till Danmark. Bättre att göra det nu.
Nu på förmiddagen så ska min tid gå till att tvätta, vika in torr tvätt m.m.  Tar ju faan aldrig slut ju..

Fortfarande trötta!

Jag känner mig helt slut. Vill bara ligga å slappa känner jag.
Gårdagen så spenderades med att tvätta, tvätta å tvätta. Tog en tur med barnen å röstade också.. Sen vid 16 så började jag jobba.. Kännde inte alls för det men har man sagt att man ska jobba så är det bara att göra det. Lite jobbigt att komma dit då det var två som hade gått bort i helgen. Var lixom tomt på något sätt.. Vi båda som jobbade tyckte det känndes som om vi glömt att göra något. Vi blev klara så fort på kvällen...

Idag så har jag tvättat, lämnat barnen på dagis, tvättat, hämtat barnen, tvättat... Har fortfarande ca 3-4 maskiner att tvätta. Men nu är det fullt överallat så får se ikväll om något är torrt..

Här kommer lite bilder från resan. Det är bara från Mikael mobil dessa kort är. Har tagit med digitalkameran och min mobil också, men de korten har jag inte lagt in på datorn än.




Melwin rosslade ihop totalt på morgonen vi skulle åka. Så efter ca 30 minuters bilresa mot båten så  hostade han som en tok och kräktes ner hela sig själv och bilbarnstolen. Står här och är sur för att pappa inte kunde hitta kläderna i väskan. Tur att det var varmt ute!



Lia på bunkermuseet..



Så här var det, gångar under marken och sen ställen att kika upp i..



Jag, Mikael och Melwin gick till havet och där såg vi massa folk som flög med sånna här.


Lia blev sminkad till princessa på båten hem.

Hemma.

Igår kväll strax efter 21 kom vi hem. Barnen var så trötta och gnällde de sista milen. Vi åkte från stugan vid 9 på morgonen efter att ha städat hela morgonen.. Sen åkte vi bil hela dagen och gick lite i fredrikshamn och handlade innan vi åkte båt hem. Sen var dte ju hela resan från göteborg och hem.. Inte så konstigt att de tröttnat på bilen.

Vi har haft det jättebra hela veckan! Sol halva veckan och restan har varit uppehåll med växlande sol och lite blåsigt.. Barnen har varit ute precis hela dagarna! Vi har käkat massor med glass med guf på.. haha det är typ som smält marsmalows fast det är rumstempererat, knepigt men gott.
Vi har handlat massa grejer, badat i havet, varit på bunkermuseum m.m. Sen var allihopa utom jag och catrin på Fårup sommerland. Det var typ lika stort som lisseberg och sommarland ihop! De han inte göra alla saker trots att de var där när de öppnade och åkte hem när de stängde.. Roligt hade dom iallafall!

Så nu när man är hemma igen så är det ett helt berg av tvätt! Var lite i tvättkorgarna när vi åkte.. Nu har vi använt en veckas kläder och massa handdukar och 4 set påslakan så ni kan ju tänka er.. Hela badrummet är kläder i.. Började redan igår att tvätta. Kommer ändå att ha å göra hela denna vecka som kommer.

Skriver mer när jag orkar..

RSS 2.0