Mycket eller lite?

Ja, vad har hänt på lite drygt 1 vecka? I lördags åkte barnen till mormor och morfar. Jag och Mikael gick hem till catrin och kimmen å grillade. Jättetrevligt och framförallt LUGNT. Inga barn bara 4 hundar som lekte. Gick hem vid 23.30 på kvällen. Vi försökte se en film hemma men vi somnade båda två.
På söndagsmorgonen så åkte vi och fickade bara jag och Mikael. Var så skönt att få göra något utan barnen. Var riktigt länge sedan nu. Även om vi inte fick någon fick så var det jättekul. Fiskarna hoppade över vattenytan hela tiden.

Natten till onsdagen kom barnens kusin, Tilde. Vi ska dit i eftermiddag och kika på henne. Snacka om att jag kommer bli sugen på en bebis. Men nej, vi ska inte ha fler..

Igår var vi och kollade på ett hus. Vi hade kunnat köpa det om vi fick det för utgångsbudet. Men nu ligger redan första budet på just utgångsbudet.. Så det lär gå upp en hel del till. Vi hade inte behövt göra något alls, huset var tipp topp!

Nu ska jag gosa med barnen innan vi ska fram å handla. På måndag blir Lia 6 år!

Melwin fortfarande sjuk.

Mina duktiga barn sover ALLTID hela nätter. De brukar aldrig vakna. De har sovit så bra i något år nu.
Men inatt ska vi inte prata om. Lia vaknade vid 22 och kom ut till mig i soffan och skrek, hon hade ramlat ur sängen!? Hade ont i axeln. Jag kollade färdigt på tv:n och stoppade sen om Lia igen. Gick ut med hundarna på sista rundan. Kom in och Melwin var vaken. Natta om han. Sen har jag nattat om Melwin en 4-5 ggr. Och han har varit svårsövd också. Jag antar att det är både febern och värmen. Inatt var det 22 + ute vid 3.
Så lite trött är jag idag, och har huvudvärk.

Igår och nu på morgonen är det åskoväder som bara har gått förbi oss. Inte en droppe regn ju. Jag vill ha lite regn några dagar och sen sol igen.

Vilken helg.

Jobbade i fredags 7-16.30, igår 7-17 och idag 7-13. Det har varit hemskt i värmen! Heldre att man är hemma och kan svalka sig när man vill. Men på jobbet går det i ett och man hinner knappt dricka. Visserligen har det varit ganska lugnt ändå.

Idag så bestämdes det att mamma och pappa tog med barnen ut till mullsjön. Jag och Mikael åkte ut när jag slutat jobbet. Direkt när jag kom dit så satte sig Melwin i mitt knä och sa att han hade huvudont. Han var lite varm. Ville inte ha mat eller något att dricka. Efter ca 20-30 minuter så var han kokhet. Han satt i mitt knä och halvsov hela tiden. Sen satt han i mammas knä medans jag och Felicia paddlade kanot! Det är verkligen skitkul. Kommer ihåg när vi gjorde det med skolan utanför karlsborg i fyran och sexan. Då var det på en sjö. I femman så var vi i härjedalen och paddlade i en älv... Det var ganska strömmt på sina ställen. Åkte väldigt lång och det var superroligt.

Melwin blev lite piggare innan vi åkte hem och började prata igen. Han sa inte ett ord på några timmar. Han som annars är så pratglad. På vägen hem blev han kokhet igen. Det åskade och värkte ner. Direkt när vi kom hem så fick vi duscha, var sandiga. När han kom ut så gick han direkt till sin säng och somnade.
Tog nyss tempen han hade då MED alvedon i kroppen 40,2. Fick bli ipren direkt. Fattar inte att mina barn alltid ska få närmare 41 graders feber.

Kommer aldrig glömma när Lia hade fått alvedon + lite extra! Hon hade då 40,9 i feber. Tror hon var lite över 1 år. Fick komma direkt till akuten som pumpade i henne dubbel dos alvedon och ipren. Då fick de ner febern till 39,8 som mest.. Hade vi stannat hemma längre så hade hon troligtvis börjat feberkrampa trodde läkarna. De berättade då att man kan ta dubbel dos alvedon utan att det skadar det minsta. Och så kan man kombinera alvedon och ipren för bästa effekt. De har olika resultat. På det sättet får jag ner barnens feber. Ger aldrig någon alvedon eller ipren förrän de har över 39,5. Febern är ju faktist till för att bekämpa det virus som ska ut ur kroppen.Tar man ner febern vid låg temp så är barnen oftast sjuka längre! Finns läkare som forskat och kommit fram till det!

Imorgon blir det jobb för mig. 7-16.. Mikael ska vara hemma med Melwin. Skulle kollat på hus men vi får nog skjuta upp det. Var en visning nästa vecka också.

Trött och behagligt.

Är så trött. Jobbar 6 dagar denna vecka. Var ledig idag. Jobbar fredag till måndag nu.. Sen ledig 1 dag.

Vad skönt att det är kallare ute idag. Man kan andas. Behövdes efter som det ska bli uppåt 30 grader i helgen igen. Nä orkar verkligen inte skriva mer..

En blogg jag läser.

Har följt en blogg i ungefär 1 års tid. Det är en mamma som skriver om hennes dotter Moas kamp mot cancer. Nu kan inte läkarna göra mer och Moa har inte lång tid kvar. Hennes mamma skriver jättefint om saker och hur hon känner.
Rekomenderar er att ta er tid att läsa HELA bloggen! Det får en att tänka till och verkligen ta tillvara på varje dag med sina barn!

Här är bloggen:  moahenriksson.blogg.se/index.html




Kantareller...

I lördags så var jag och mamma ute i skogen och plockade kantareller. Hittade ca 3-4 dl! Så igår så åt jag och Mikael åters första kantarellmacka. Det var så jäkla gott! Melwin tyckte det var gott också. Trodde inte han åt det, men fel hade jag.
Sen igår så var vi på konfirmation för Alvina. Melwin lämnade vi hos mamma och pappa för de hade Tim också så de lekte hela eftermiddagen. Tur var väl att vi inte tog med Melwin, det tog över 3 timmar i kyrkan! Vi gick ut efter ca halva tiden. Lia var jätteduktig iaf. Var hur många som helst i kyrkan också... Så varmt var det.

Idag så ska vi ta det lugnt nu en stund till. Barnen kollar på barnprogram. Vi ska snart fixa oss och gå ut å kolla cykeltävlingen. Fast idag är det inte så kul. De kör bara en och en. Roligare när det kommer klungor och kör.. Vet att vi var och kollade förra året då de körde vid fontän i stan. Då såg vi en som kanade omkull och däcket small å han skrapade upp sig ganska rejält. Det pratar Lia om fortfarande. 

Fortfarande sjuk och bada..

Mår inget bra än. Huvudvärken håller i sig. Till råga på allt så kan jag absolut inte sova i denna värme. Barnen sover och lär göra det ett bra tag till!

Idag på förmiddagen så ska vi åka och bada. Jag ska inte doppa mer än fötterna. Vill ju inte bli mer sjuk. Ska till en fin sjö på hökensås. Den ligger mitt i skogen och har en fin lite strand. Brukar knappt vara några folk där alls!

Gårdagen så tog vi det mest lugnt. Lia var ute och lekte nästan hela dagen. Hon kom in och drack vatten eller saft då och då. Tog oss en prommenad till dagis frammåt kvällen och hämtade Lias cykel som blev kvar en annan dag. Var helt slut sen alla 6. Ja, hundarna orkar knappt något i värmen heller.
Mikael gjorde hemmagjord lasagne på kvällen och vi kikade på en film. Camilla läckberg, isprinsessan. Filmen var sådär. Fast det beror på att jag läst böckerna.... De är så mycket bätre!

Nu ska jag lägga mig i soffan och kika på tv. Hoppas på att somna en liten stund till kanske..

Fästingar..

Vilka vidriga djur.. Hundarna har haft var sin på sig. Och mikael har haft en i knävecket. Iförrgår hittade jag en som satt fast på mitt öra! Vidrigt!
Jag mår fortfarande skit. Ont i huvudet som sjutton och allmänt slö i hela kroppen. Tar en stund att bli klar med alla sysslor jag ska göra. Hatar att vara sjuk när det är varmt ute..

Igår så åkte vi till torpet när Mikael slutat jobbet. Köpte med kött, grillkorv, potatissallad m.m. och grillade där ute. Bjöd mamma och pappa på det. Var supergott. Hundarna fick springa av sig lika så barnen. En sväng in till Catrin och meya innan vi åkte hem.

Idag så ska jag dammsuga, och skura golven. Skönt att ha rent till helgen. Vika in lite tvätt och så vidare..

RSS 2.0