Jobb, jobb och jobb..

Det enda jag gör känns det som, att jobba. Visst det är bra att jobba. Varit ledig lördag och söndag i helgen.. Första helgen som jag är ledig på 6 helger.. Men nu idag jobbar jag och fram till torsdag. Så jag umgås med barnen så mycket jag kan. Mikael träffade jag i ca 10 minuter i morse, när han kommer hem idag så åker jag typ 10 minuter efter han kommi hem.. Hur kul är det? Blir lika dant på onsdag då jag också jobar kväll. Bättre på tisdag och torsdag. Då jobbar jag dag och då har vi lite tid på oss på eftermiddagen och kvällen att prata och umgås.

Tänkte gå fram på onsdag och väga Melwin efter som barnen ska vara hemma från dagis då. Han har ätit bra och bara haft 1 förkylning sedan sist jag vägde honom, inte en enda kräkning!  Så han borde ha gått upp lite iallafall.

Nu ska jag få Lia att städa på sitt rum, hon har rivit ut en massa grejer och tydligen orkade hon inte städa.. Haha..

Sommarvikariat och skatteåterbäring!

Nu igår fick jag en bra nyhet och även idag.. Ska man vänta på att något dåligt ska hända nu då eller?
Igår iallafall så fick jag deklarationen igår.. Skulle få tillbaka väldigt mycket, så jag blev överlycklig!
Idag så får jag reda på att jag får sommarvikariat i 7 veckor i sommar! Visst alla 8 veckor hade ju varit bra men ändå.. Jag har fasta tider hela sommaren vilket är skönt! De ville att jag gärna skulle vara på den avdelningen jag var på i somras för de tycker jag passar in så bra där och de som jobbar på den avdelningen hade sagt att de gärna ville ha mig där ;-) Att jag jobbar bra hade de sagt också. Så skönt att höra.. haha.

Nu har vi nyss kommit hem från skövde.. Var väldigt mycket folk som handlade idag. Men det gick bra. Fick med allt tror vi. Är fullt i kyl och frys nu iallafall.

Oj, vad Lia och Melwin är trötta, de gnäller och retas. Får ta och ge dom lite kvällsmat och sen lägga dom.
Imorgon så är vi själva hela dagen för Mikael ska och spela airsoft med massa folk utanför borås. Hoppas på att de får bättre väder, inget kul att vara ute hela dagen i sånnt här väder ju.
Sen i morgon kväll kanske vi ska vara barnvakt till Tim, barnens kusin. Får se hur det blir. Anna var inte riktigt okej så hon visste inte hur det blev. Har inte sagt något till Lia ifall det inte blir så, då blir hon bara besviken. Hon får reda på det i morgon om det blir så att han kommer.


Tidigt.

Idag är vi uppe tidigt. Jag ska jobba och barnen ska till dagis. Jobbade till 22 igår och det är alltid lika segt att komma upp på morgonen då. Men idag börjar jag 8 i stället för 7 så vi kunde gå upp lite senare än vanligt, vilket är skönt. Behöver inte stressa iaf!
Igår var Lia och klippte sig. Jag och melwin skulle också gjort det men Melwin har ju rakat av allt hår och jag jobbade så bara att ställa in. Min mamma skulle åkt också men hon blev sjuk så min pappa fick köra båda mina systrar och Lia till att klippa sig i stället. Haha..

Ska idag när vi slutat jobba åka och handla lite i Skövde. Måste ha hem mat och lite annat. Kul när båda barnen varit på dagis och är jättetrötta, men det får väl gå ;-)

Storm??

Var vaken inatt också, det blåste som bara sjutton ute. Gick upp och kikade och det bara yrde snö överallt! Efter en stund märkte jag att det blinkade i lampan några ggr. Somnade om gott efter en stund.

Nu är jag och Melwin vakna, har vänt lite på dygnet, vi somnar tidigt och går upp tidigt. Inte mig emot då jag är morgonmänniska..
Hade läckt kiss igenom Melwins blöja inatt. Han dricker otroligt mycket välling på kvällen och natten så inte så konstigt. Funderar på att köpa en storlek större blöjor och bara ha på natten. De andra är ju bra på dagen så det är ju onödigt att byta tycker jag. Är ju samma pris på blöjorna men det är typ 10 mindre i en större storlek så då blir det ju dyrare.

Idag ska mina troll vara hemma från dagis. Ska ut på förmiddagen och åka pulka med dom en "sista"? gång för denna vinter. Borde ju inte komma så mycket snö mer nu..

 

Oj vilket väder..

Blev inte ikea igår. Vi åkte till skövde i stället. Vi måste ändå ner till ikea om 1-2 veckor så lika bra att vänta. Blev handlat lite smått och gått. Melwin fick 2 par byxor då de flesta är för små. Han har en del förstora också men inga som är lagom..
Lia fick vara lite med mig och Mikael själv också.
Åkte till jobbet på eftermiddagen, när jag sen cyklade hem strax efter 21 så ösregnade det. Fortsatte regna till 22 då jag lade mig. Vaknade sen vid 2 på natten och kollade ut då snöar det asmycket och låg hur mycket som helst på marken. Hur kan det komma så mycket snö på så få timmar? Jag som satt ute och solade i thishirt i lördags....

Idag så har jag varit och köpt en vårjacka till Melwin och även ett par byxor till. Mamma hade en 30 % rabatt på lindex så jackan som kostat 299 :- Kostade i stället 209,50 :- Gjorde lite skillnad.. Köpte lika dana byxor som vi köpte igår. Fast dessa var inte gröna som de vi köpte igår utan blåa. Blev en storlek större också så har han lite att växa i.
Se om jag ska köpa en lika dan jacka till Lia fast i annan färg.. De var skitsnygga iallafall!

Har en hel del jobbtider nu i veckan så blir säkert inte så mycket skrivet här.

Fin dag igår och ikea.

Igår jobbade jag dag. På eftermiddagen satt vi ute och solade hela tiden. Det var nästan för varmt med thishirt! Fast vi satt där det var helt vindstilla.. Det riktigt brännde så varmt var det! Helt underbart iallafall...
Mikael hade kört ut Lia till mormor och morfar igår i torpet. De hade haft det jätteskönt. Sen kom Mikael och Melwin och mötte mig efter jobbet så vi gick och handlade lite till kvällen.

Idag så är det Ikea som står på schemat, Lia ska förlja med. Mormor och morfar ville låna Melwin så det går ju bra. Lia hoppas på att lekhörnan är öppen så hon kan vara där medans vi handlar! Haha hon är så stor nu! Kan en hel del bokstäver i alfabetet.. Alltså räkna upp dom.. A, b, c, d..... Och så vidare. Sen överraskade hon mig häromdagen då hon räknade från 12 och bakåt till noll! Visste jag inte att hon kunde. Duktig är hon allt för att vara snart 5 år.

Soligt

Idag skiner solen för fullt! Lia tror att det är sommar så fort solen skiner.. Igår var det jättefint ute också, tyvärr blåste det då. Hoppas det inte gör det idag! Tänkte ta med barnen och gå fram till torget idag. De ska vara hemma idag och ev. i morgon om jag inte får jobba.

Melwin är så duktig! Han springer utan blöja ganska ofta här hemma och sitter på pottan och både kissar och bajsar jätteduktigt! Sen har han även kisst på toaletten några ggr också. Från att vägra sitta på pottan till att göra allt, det gick jättefort. Är jättestolt över min stora Melwin!
Sen har även hans ena hörntand spruckit igenom äntligen. Bara de andra tre kvar då. Kan inte fatta att Lias alla 20 tänder kom upp 2 månader innan hon fyllde 2 år.. Melwin har några kvar att få än.. Haha, tänk vad olika det kan vara.
Kikade i Lias bvc-bok. Vid 2 år vägde hon 13,7 kg och var 91 cm lång. Hon var jättestor ju! Melwin väger nog ca 1,5 kilo mindre! Och sist var han 87 cm lång så det är stor skillnad! Fast Melwin kan ju dra iväg för han är ju inte riktigt 2 år än..

I eftermiddag så ska vi på kalas i Hjo, Mikaels mormor fyller år. 

Storstädat..

Idag under hela dagen har jag storstädat.. Nu är det rent och fint här hemma igen. Alla mattor åkte ut. Dammade och dammsög, sen skurade jag golven. Sist av allt tog jag toaletterna. Men så skönt när allt är klart!
Fick tyvärr låta Melwin sova länge idag vid lunch då jag ville bli klar med allt städande. Lia hade gått till mormor. Så Melwin sov från 12.30 - 14.40.. Så han lär inte somna så tidigt ikväll. Ska gå till min mamma och pappa och sätta mig med Melwin blev det bestämt förut. Mikael som ska jobba inatt behöver sova och Lia också. Så lika bra att inte vara hemma så de vaknar av Melwin.

Även idag har min duktiga pojke käkat massa mat! Fattar inte hur mycket han får i sin lilla mage.. Han borde ju gå upp massor.. Men inte då det går sakta. Vissa dagar äter han mer än vad jag äter varje måltid + att han dricker ca 2-3 flaskor välling per dygn. Sen äter han ju oftare än vad jag gör också. Haha Lia äter knappt hälften så mycket som Melwin. Sen är hon rätt kräsen av sig också.

Nä sitter och väntar hem Mikael. Han kommer nog när som helt. Ska fram och handla lite då.. Blir andra gången idag. Måste ha något gott till kvällen. 

Inte lite snö heller.

Det var ju inte så lite snö som kom igår och inatt. Snöar faktist fortfarande. Men idag skulle det regna bort.. Vad gör det då för nytta? Heldre att det ligger kvar så barnen kan få åka lite pulka eller så. Men så är det.

Inatt har jag inte sovit bra, inte heller Melwin. Han har hostat och hostat. Fått ge välling och nattat om honom 3 ggr. Sen ska vi inte tala om alla gånger jag fått gå och leta rätt på nappen och ge honom. Fick ge Melwin astmamedicinerna 3 gånger då han var vaken! Han lät som en puttrande ja, jag vet inte vad.. Det pep lite en gång också. Trodde han var på bättringsvägen, men det verkar ju inte så nu.
Har mina funderingar om det kan vara vällingen som ställer till det, bytte igår till en välling med yoghurt i m.m. Förut så åt han ju med plommon och banan. Yoghurt är ju slembildande... Hmm. Får ge det några dagar och se hur det blir. Anledningen till att jag köpte den vällingen är att den vanliga finns inte att få tag på i hela Tidaholm! Ica brukar ha den men nu har de inte fyllt på hyllorna ALLS så den var slut. Den vanliga är från 1,5 år. Ville inte gå tillbaka till den från 1 år för den blir han så himla hård i magen av. Så jag hittade denna från 2 år. Han blir ju det om lite mer än 1 månad så.. Men jag tvekade lite då det var yoghurt.. Tänkte att prova kan man ju.

Ska fram sen och handla lite till helgen. Skönt att komma ut! Får se om jag ska skicka Melwin till dagis eller inte, så svårt.. Han är lite rosslig nu, ingen hosta eller något. Ätit bra har han gjort. Trots att han hostat inatt så har han bara varit vaken 3 ggr och då korta stunder typ 10-20 minuter per gång. Så jättetrött borde han inte vara. Känner ändå att kanske är det bäst att han är hemma och tar det lugnt?
Ähh löser sig nog..

Fin dag? Nej inte,..

Åhh jag var på bra humör, solen sken och var på väg och hämta barnen från dagis. Var så varmt och skönt ute. Kommer bort till dagis då säger 2 olika folk att det ska bli snö i eftermiddag.. Faan tänkte jag.. Inte kan det bli det när det är så fint ute. Hade ju redan innan bestämt att vi skulle ut och gå med mamma och co.
Kommer hem och Mikael kommer en stund, då säger han också att det ska bli snö..

Hur ska vädret ha det? Snö som smälter bort hela tiden.. Varför inte bara fint väder? Kollade på smhi och det kunde komma ganska mycket snö och det skulle snöa ända tills inatt eller morgon bitti.
Jaja, får väl dra på oss varmt och försöka njuta av några snöflingor i stället för varm sol...........

Dagis för skruttfia..

Nu är vi färdiga här hemma för att gå till dagis. Ska bara ta på ytterkläder och gå. Melwin får vara hemma idag också å gå imorgon. Ska nog ta en prommenad med Melwin när vi lämnat Lia. Tråkit att det kommit snö inatt när det var så fint igår..
Bara onödigt att det snöar och se smälter bort igen.. Ska det komma snö så ska det ligga kvar länge och det ska vara mycket.


Fin dag ute.

På förmiddagen började jag känna mig bättre, Melwin hostar inte alls lika mycket nu. Så vi åt lite lunch som blev våfflor med sylt och glass. Melwin åt bra och Lia åt inget för hon blev störtsur och började trotsa så då åkte hon in på sitt rum. Frågade henne om hon skulle ha mat efter en stund och det skulle hon då inte.
Gjorde oss iordning och gick ut och handlade. Lia cyklade och Melwin i vagnen. Gick till konsum och Lia var superduktig. Väl där inne så ringde mamma och frågade om vi skulle ut och gå. Så hon och pappa kom och mötte oss. Gick till en lekpark så fick barnen leka en stund. Det var underbart skönt ute idag, riktigt varmt i solen.
Tog en extra sväng hem och vi var ute i ca 2,5 timmar. Märktes på barnen när vi kom hem kan jag lova. Lia var grinig för att hon inte ätit något, Melwin fick banan när vi handlat men Lia skulle INTE ha! Så hon var helt utsvulten när vi kom hem. Blev till att laga fisk, potatis, kokta morötter och smögensås. Det var jättegott tyckte vi allihopa.

Melwin sover redan, han somnade i soffan innan maten vid 16.30.. Så trött var han. Ett himla sjå är det iaf att lägga honom, eller allt man ska göra innan han ska sova.. Han ska ha alvedon, hostmedicin, 2 olika astmamediciner och nässpray..Annars vaknar han hela tiden.. Antingen hostar eller att han inte får lift genom näsan eller så har han ont i tänderna.
 Har kommit på varför han är så himla gnällig. 2 hörntänder där uppe spricker när som helst igenom och och de 2 där nere är på gång de också.. Det gör säkert superont! Därför han inte velat äta nu på några dagar då. Bättre idag faktist!

Ska snart lägga mig i sängen och kika på tv har jag tänkt mig. Är också trött efter att han varit ute idag.




Mina två sötnosar....



Melwin i bilen.




Lia på barnens hus.

Muffins.

Har nu på förmiddagen bakat muffins med barnen. Melwin var lite busig och ville bara äta smeten. Men det gick bra till slut.. haha.. De blev lite smaklösa men ändå goda.
Har precis satt på en film till Lia nu..  Tror den hette Min vän charlotte. Var om någon gris.. Kan säkert vara bra för den var gjort av Nikelodeon. Synd att det är på engelska bara. Bra att ha Digitaltv. Kollar på alla filmer på canal + utbud gratis och så har vi tv4 anytime.. Kostar ju några kronor men heldre det än att köpa massa filmer och hyra.. Blir ju dyrare då..

Undra om Melwin somnat nu? Är så tyst på hans rum. 

Helvetes förkylning..

Båda barnen har ju varit förkylda nu, Melwin är ju fortfarande det. Så nu har jag kännt att det varit något på gång under en veckas tid. Inatt har det brutit ut.. Känner mig febrig och hostar och är hes.
Och självklart ringde de från jobbet igår och frågade om jag kunde jobba natten som var.. Men det fick jag tacka nej till för Mikael jobbar ju och Melwin kan ju inte vara på dagis än.. Och så ringde de nu på morgonen.. Kännde verkligen att jag inte orkar jobba. Sen hade Mikael redan åkt till jobbet så Melwin hade ingen stans att vara, lika bra att jag var hemma kännde jag.

Blir en lugn dag idag. Lia skulle igentligen behöva gå ut men jag orkar verkligen inte,.. Får aktivera henne inne idag på något sätt.

Vilken kväll.

Igår jobbade jag till 21. När jag kommer hem så hade Lia precis somnat och Melwin var fortfarande vaken.. Han somnade vid 22.. Ändå gick de upp vid 6.30.. Så båda mina gnällspikar lär vara roliga idag, och jag är själv med dom hela dagen! Fast det brukar gå bättre när man är själv än när vi båda är hemma.

Är sugen på att hitta på något idag.. Typ åka till Ikea, hem och hobby, osterian eller typ jönköpingsbadet. Bara göra något.. Inte sitta hemma. Får väl ringa min mamma och se vad hon ska göra idag. Hon har säkert planerat något bara för att jag inte har något att göra. Synd att Mikael inte ska vara hemma idag.. Men så är det tyvärr.

Bryter av skivan snart!

Nu bryter jag av skivan bilar snart! Melwin var helt inne på Rorri racerbil förut.. Mikael blev så trött på den filmen. Så han köpte filmen bilar. Så nu är det den enda film som Melwin vill se på! Visst han sitter som ett ljus hela filmen. Men när han vill se den 3-4-5 gånger per dag så är det rätt jobbigt. (Ja han får se på film och tv mycket nu när han är sjuk) I vanliga fall så kikar mina barn bara på tv på morgonen, middagen (Lia) och eftermiddagen/kvällen. Då bara en stund..

 

Gamla bilder..

Hittade några gamla bilder på datorn.. Detta var när Lia var liten.



Liten skitunge


Sötfisen med napp i munnen.

Haha asgarvar..

Satt nu och kikade på familjeliv. Hittade en tjej som hade fått en liten pojke på ca 3600 gram. Lite mer än 100 gram mer än vad Melwin vägde. Hon hade några bilder på sin mage i bildgalleriet. Hittade en bild som var så lik den jag har på mig i v 38 med Melwin. Ungefär lika stor och samma form. Men det roliga var att hon vara bara i v 24 på den bilden ;-) Det skillde 14 veckor! Men ändå var magarna lika stora.. Haha..

Den bild jag menar på mig är denna:





Jag hade verkligen en liten mage med Melwin. Denna bild är v 38 exakt!  När jag var gravid med Lia var jag mycket större! Gick visserligen upp 9 kilo mer också, men ändå..

Ramlar in dagar..

Har ju aldrig tid att sitta här vid datorn längre.. Får tider på jobbet hela tiden. Bra det, men sen vill jag ju vara med barnen och sen ska hemmet fixas m.m. alltså ingen tid här vid datorn.
Men men, får väl bli när jag blir gammal! Haha.. En sak jag pratat med några på jobbet om är att snart borde den första vårdtagaren med dator komma. Ingen vad jag vet än. Men kolla min farfar han är typ 65  år och håller på med datorer dagligen. Han hjälper alla andra när det är fel på deras datorer. Så duktig är han ;-)

Idag så ska jag jobba kväll.. Har sovit skitdåligt inatt pga Melwin som var vaken ett par timmar. Så vaknade Lia vid 6.30 och ville ha frukost.. Bara att gå upp alltså. Mikael är ju och jobbar nu så..
Blir att försöka sova när Melwin sover middag sen.


Roliga Lia.

För några dagar sedan kom Lia till mig och sa:

-Mamma, det glittrar i min fot.

Vi kom till slut fram till att hon suttit på foten så den somnat. Det var så det "glittrade" ;-)

Jobb och sjukstuga..

Melwin mår ganska bra. Han äter helt okej, inget kräks än trots rossligt och hostigt. Han har ingen feber och är pigg å glad.
De ringde från jobbet och jag ska jobba i morgon, vet inte hur jag ska göra med Melwin. Om man vågar ta honom till dagis eller inte? Han är ju lite hostig och lite snorig det är ju allt! Vilka andra barn är inte det? Men ändå vill jag inte riktigt att han ska vara där när han hade feber igår.. Mamma kunde ta honom ifall han var sjuk så det är bra!

Nu har vi precis ätit mat. Melwin slängde i sig, likaså Lia. Blev stekt bacon, wokad kinamix och kokt broccoli.. Haha vilken god blandning va? ;-) Bara barnen äter så är jag nöjd!



Då var man uppe tidigt..

Somnade vid 20 igår. Ögonen gick i kors på mig. Var rädd för att Melwin skulle vara vaken pga förkylningen. Men han har sovit bra faktist. Jag var inne en gång med en flaska välling. Så nu när Melwin vaknade så kunde vi inte somna om.
Jag har så himla ont i halsen och är förkyld! Melwin har en hemsk hosta, så igår så blev det hans astmamedicin igen. Han har inte tagit en enda puff av den sedan 1,5 månad tillbaka! Det är ju rekord!

Idag så får vi hålla oss inne. Lia får vara hemma från dagis, hon är ju lite förkyld hon med. Men hon är iallafall på bättringsvägen, hostar inte alls så mycket som hon gjorde för några dagar sedan.

Nu vill barnen ha frukost, lika bra att ge dom en smörgås och yoghurt.

Natt..

Åhh har jobbat natt.. Kunde sova ca 2 timmar nu på morgonen, kan inte sova mer.
Mikael är hemma med Melwin som är genomförkyld och hostig med feber.. Tråkit, men Lia har ju varit förkyld och nu är jag och Melwin det också.

Blir tidig säng ikväll känner jag!

RSS 2.0