Ingen bra dag.

Allt har gått fel idag. Barnen var sura i morse och ville inte lyssna. Men som tur var så körde mamma oss idag så lite bra är det iaf.
Skulle kolla på big brother på tv 11 nu men gårdagens avsnitt fungerar ej. Kommer upp alla de gamla ihop typ.. Knepigt.
Har satt igång en tvätt och lär få fortsätta tvätta hela förmiddagen. Ska ta någon matta och filtarna i soffan. Funderar på om jag ska ta soffan och tvätta också. Börjar bli dax igen. Eller ja, inte hela soffan utan överdragen till "kuddarna". Får se hur mycket jag hinner med.

Imorgon då barnen är på dagis och skolan så ska jag och Mikael åka till skövde och handla. Behövligt igen.
Nä nu ska jag se om de fixat tv11.

Ny tvättmaskin.

Våran jäkla tvättmaskin har varit på väg att gå sönder ett bra tag nu. Har bara väntat på att det ska hända. Så i fredags så var det dax. Han att köra all tvätt innan den brakade ihop. Blev en vända till tvättstugan i söndags så det inte skulle bli så mycket tvätt.
I måndags så passade vi på att köpa en ny. Den låter typ inget mot den andra ;-) Tror den gamla var "trasig" när vi köpte den ny. Blir aldrig ett sånt märke mer..

Jag och Melwin är klara bara Lia som ska ta på sig kläder sen bär det av till skola/dagis.
Igår käkade vi soppa och färska frallor till middag. Lia vägrade smaka på soppan. Melwin åt för fullt och tyckte det var jättegott. Visserligen så äter han typ ingen frukost så det är kanske därför han äter så bra på middagen. Fattar inte varför han inte äter. Han borde ju vara hungrig efter en hel natts sömn. Kan ju ha gått 12 timmar sen han sist åt. Aja det löser sig nog med tiden. Lia var lika dan ett tag.

Varenda morgon lika dant.

Jag vaknar varenda dag mellan 4-5 och kan inte somna om! Nu gav jag upp och gick upp och satte mig här. Orkade inte ligga kvar i sängen mer.

Mycket gjort idag.

Nu har jag bäddat, diskat, vikit in tvätt, dammsugit och och startat en ny maskin tvätt.
Ska bara sminka mig och sen iväg och handla lite smått. Vet inte om jag ska rensa i Lias byra nu eller efter vi har handlat. Hon har bara slängt i allt huller om buller så alla pussel m.m. ligger ihop. Lär väl ta en stund.

Skönt att vara klar med allt på förmiddagen så kan man bara vila på eftermiddagen innan jobbet.

En jäkla massa jobbande.

Ja, då var det jobb ikväll igen. Känns som om jag bor på jobbet. Men skönt att man får jobba. Och KAN. Han inte haft ont något direkt nu på ett tag vilket är otroligt skönt. Det är säkert för att jag fått tid till sjukgymnast i nästa vecka.

Barnen är trötta på att vara hemma, de vill till skola och dagis. Melwin frågar varje dag om det är dagis.

Bebis sparkar på och det är så tydliga sparkar nu. Så hela magen rör sig.
Äh, nu ska jag lägga mig i soffan och invänta att barnen vaknar. Kunde inte sova mer så gick upp.

Trassel 3D.

Ja, vi skulle ju gått på trassel här i stan, eller Lia och Mikael. Men jag hostade inget alls igår så jag bestämmde att jag skulle med. Mikael ville in till skövde och kolla på filmen i 3D. Vilket vi bokade platser till.
Lia var så förväntansfull. Fast hon fattade inte vad 3 D var. Försökte förklara men sa sen att hon får se när vi kommer dit.
Ingen av oss har kollat på 3D förut. Det var skitcoolt. Lia försökte vifta bort en fjäril som såg ut att flyga precis framför oss. Hon trodde verkligen att den var i biosalongen ;-)
Sen släppte de iväg massa lyktor i luften och de försökte hon fånga när de kom "nära".
Det var en riktigt bra film också. Lia satt stilla hela filmen, hon käkade popcorn och godis för fullt.

Ikväll ska jag jobba igen. Känner inte alls för det just nu. Hostar och är förkyld. Men brukar bli bättre frammåt förmiddagen. Precis som igår.
Melwin var helt iskall när han kom upp nu på morgonen. Men pannan var varm. Han är mer förkyld än mig och hostar.
Hoppas på att bli friska snart.

Sova gott.

Jobbade igår och gick hem och kröp ner i sängen. Sov hela natten så gott. Vaknade inte en gång. Melwin är lite förkyld lika så jag. Jag hostar som bara den.
Skulle gått å kollat på trassel med Lia idag. Men det får Mikael göra. Jag kan ju inte sitta och hosta som en tok på bion.

Annars är väl allt bra. Jag och Lia sitter fortfarande i nattlinne. Bara Melwin som tagit på sig kläder. Har bäddat men behöver diska och dammsuga. Torkade av golvet igår så det behövs inte nu på några dagar.

Är hungriga.

Jag och barnen tog på oss varma kläder och gick bort till hagakiosken och handlade lite grädde. Blir ris och korvstroganoff idag. Gott gott.

Sen ska vi bara slappa. För ikväll ska jag jobba igen. Hade hoppats på en ledig dag. Men imorgon kan jag iaf inte jobba. Har lovat Lia att gå på bio. Trassel ska vi se. Hon längtar som bara den efter att se den.
Nu är nog riset klart så vi kan äta.

Jag är på väg att bli sjuk.

Har kännt av halsen i flera dagar nu. Och när jag satt på jobbet igårkväll. Ja, satt det var det enda jag gjorde ;-) Fast det hade sina orsaker. Fick inte göra något annat än att ta hand om de som hade misstänkt magsjuka. De somnade tidigt och sov gott sen. Jo, jag började hosta och blev förkyld.

Så idag när jag vaknade hade jag fruktansvärt ont i halsen. Jag hostar och är genomförkyld. Gick upp på toa och när jag sen kommer ut därifrån ser jag att det står något på hallbyrån och en lapp. Min älskling har köpt en dvd box till mig på alla hjärtans dag. Han tyckte att det var bättre med det än blommor som dör sen. Första säsongen av NCIS.
Idag ska jag bara göra det jag behöver. Orkar inte mer.

Dagen blev inte som jag tänkt.

Skulle ju jobbat 7-13. Men det går maginfluensa så jag jobbade 7-10 och sen ska jag gå in och jobba 16-22 ikväll.  Men det är helt okej för mig.

Barnen sitter och kikar på en film just nu. De fick några godisbitar och lite cola som var kvar sen igår. Mikael åkte och köpte pizza igår. Under tiden han åkte så vaknade Melwin och hostade som sjutton. Så han var vaken och åt lite pizza med oss. Han satt så snällt i soffan och kikade på melodifestivalen. Han fick en klubba som de skickade med från pizzerian. Han var så nöjd så.
Fast i morsse så skulle han ju berätta allt för Lia som blev mindre glad. Fick påminna henne om att hon brukar få vara vaken med oss lite då och då, oftast sover Melwin då.


Min tokiga sambo.

Började dagen som vanligt, gick upp med barnen och åt frukost och gjorde oss i ordning. Mikael kom sen hem från jobbet. Han åt frukost och berättade att kimmen ville att han skulle komma bort å hjälpa honom med några lister i deras kök. Tänkte inte mer på det. Mikael sa att han borde vara hemma strax efter 11.
När klockan var en stund efter 11 så ringer telefonen. Svarar och det är Mikael. Han sa att jag var tvungen att komma ner för att hjälpa honom att bära upp en grej. Jag fattade inget!
Tog på mig och barnen skor och gick ner. I bilen så skymtar jag något som liknar en vagn. Kollar lite till och öppnar och ser att det är en splitt ny emmaljunga city cross!! Precis en sån som jag ville ha ;-)
Jag skällde en stund på honom för vi skulle ju köpa en begagnad vagn ju... Men glad blev jag iallafall. Vi bar upp vagnen och provkörde. Den är helt underbar. Väger bara 12 kilo med citykorgen.

Han har alltså lurat mig att han skulle hjälpa kimmen och åkt själv till babyproffsen i skövde och provkört massa vagnar. Men han fastnade precis som jag för city crossen. Inte nog med vagnen så köpte han en skötväska också. Dock ingen emmaljunga för de hade inte i den färgen så det fick bli en helsvart. Passade fint till vagnen. Med ett fack som bevarar värmen i nappflaskor m.m.

Inte nog med detta så har han valt den dyraste modellen med pp färgerna och ett svart chassi. Den är så snygg och lätt att köra.. Tror bebisen kommer trivas bra i den vagnen.

Så här ser den ut:



Sittdelen med chassi.


Och citykorgen. Det är exakt dessa färger..

Nä nu ska jag väcka Mikael för vi ska käka pizza och kolla på melodifestivalen. Barnen har precis somnat.
Imorgon bitti ska jag upp och jobba, 7-13.




Min snälla mamma.

Mamma var och lämnade av mormor strax innan jag skulle gå och hämta barnen. Hon ringde och frågade om hon skulle köra mig till dagis och skolan. Det tackar jag inte nej till. Är ju typ snöstorm ute! Man ser inget när man går.

Om en liten stund ska jag laga mat. Blir spagetti och köttfärssås idag. Men först en alvedon till mig. Har så ont i huvudet.

Bilder på magen.

Kom på att jag endast tagit en bild på magen än så länge. Fick bli 2 till nu. Är idag i vecka 24+4.
Lite skillnad från sist jag la in bilden på magen.








Haha magen ser så stor ut när jag satt ner, men så stor är den inte.. Såg nu att klockan på kameran går i timma före ;-)


Måste klaga lite.

Hade ont igår innan jag åkte till jobbet. Kände av sammandragningar till och från hela kvällen. När jag sen gick hem så hade jag värkar, slängde mig i soffan när jag kom innanför dörren. Brukar ta 5-8 minuter att gå från jobbet, nu tog det närmare 20 minuter. Fick gå sakta.
Låg i soffan och kände hur jäkla ont det gjorde till och från. Precis som när värkarbetet kom igång med Melwin. När jag sen skulle gå och lägga mig så vaknade Melwin och skrek, växtvärk i benet igen. Han ville inte ha alvedon först. Jag fick masera och bära honom en stund (vilket inte var bra kände jag efteråt). Men till slut tog han alvedon och somnade på 5 sekunder.
Då äntligen kunde jag lägga mig i sängen. Hade inte riktigt lika ont längre. Men ont hade jag.

Nu på morgonen så vaknade jag självklart upp förkyld och ont i halsen och huvudet. Så fort jag går käner jag av sammandragningar idag. Idag blir det vila och vila. Tänkte sitta här i datastolen och slänga upp benen på en annan stol och kika på tv4 play. Har missat lite program jag följer.

Lia fick vi väcka vid 7.20 idag ;-) Blev snabba ryck för henne att ta på sig och sen äta frukost. Men hon hade velat sova mer sa hon..


Mat och jobba.

Mamma ringde på förmiddagen och frågade om vi ville ha mat där idag. Och det tackade vi ja till. Åkte och hämtade barnen och sen käkade vi. Hade med lite av kärleksmumsen vi bakade häromdagen. De är helt underbart goda.

Ikväll eller om en stund bär det av till jobbet. Idag känner jag att jag kommer ha ONT! Halkade förut vid dagis och kännde hur fogarna åkte isär. Gör skitont nu. Blir att ha bältet på ikväll.
Nä nu ska jag gosa med barnen innan jag åker till jobbet.

Så trötta på morgonen.

Nu i flera dagar i sträck så har jag och barnen vaknat efter klockan 7. Och vi brkar ta på ytterkläder vid 8.45 och gå till skolan. Mina små sömntutor som förut var så morgonpigga vill inte ens gå upp på morgonen längre. Igår väckte jag Melwin vid 7.15. Han sa att det är ju mörkt ute och att han ville sova mera. Haha. Lia går iaf upp då hon vaknar. Men tjata får jag ändå på henne. Varenda morgon lika dant. Alltid samma sak med kläder. Hon ska ha leggins och klänning. Jag tycker att hon kan ha byxor och en tröja. Tror jag kan räkna på en hand så många gånger jag fått på henne byxor sen hon började skolan. Ja, så illa är det ;-)

I tisdags så var Lia hos skolsköterskan. Jag var med. Hon fick väga och mäta sig. Hon har verkligen dragit iväg på längden, hela 126 cm lång är hon. En bra bit över "normalkurvan". Vikten låg också bra men börjar plana ut lite smått. Men som skolsköterskan sa så kan det ju vara för hon har dragit iväg på längden så mycket.
Sen fick hon kolla synen, det var helt okej.
Så kommer vi ju till hörselprovet. Lia hade en hörselnedsättning på ena örat. Men även så var hon lite röd på trumhinnan i just det örat. Så vi ska dit igen och göra om hörselprovet i april. Visar det nedstt då också så ska vi få remiss till öron, igen! Lia var ju där 2008 senast. Och Melwin var där 2010. De kollar ju mina barn extra mycket för att vi har hörselskador i släkten.

Tror jag håller på att bli förkyld. Vaknade upp idag och kännde mig täppt. Får se hur det blir med det.
Bebisen håller på att puffa och busa i magen ofta nu. Men märks verkligen att den sover några timmar och sen kan den vara vaken i någon timma och leva rövare. Är mer tydliga sparkar nu än innan.

Bebishicka.

Nu för en stund sen satt jag och barnen vid köksbordet och åt lunch. Melwin drog upp min tröja och kollade på magen och frågade när bebisen skulle komma ut.. (bara tredje gången han frågar idag!). Helt plötsligt börjar bebisen hicka så på ett ställe så stack en fot ut som rörde sig varje gång den hickade. Melwin tyckte det var jättekul att känna.
Imorse så var båda mina tjocka tröjor jag använder nu i tvätt. Så jag letade fram en annan som jag trodde jag kunde ha. Tog på mig den och gick ut i hallen och skulle knäppa igen dragkedjan. Hmm, det gick inte att dra upp den för magen. Lia skrattade så hon låg dubbelvikt på golvet ;-)

Har gått in i vecka 25 idag (24+0). Känns skönt för nu försöker de stoppa det om det kommer igång, eller så kan bebisen klara sig om den skulle komma ut.

I kväll ska Lia till scouterna. Hon tycker det är jätekul nu när alla är i hennes ålder denna termin.

Vad skit.

Vad mycket skit man samlar på sig. Men nu är förrådet klart. Bara det som ska till tippen kvar. Hittade en kartong babykläder och en halv säck med filtar och lite annat smått och gott. Så nu har bebisen kläder i överflöd redan! Har en kartong med neutrala och en med pojkkläder å en med flickkläder. Hehe. Sa till mamma och pappa att de inte behöver köpa något till bebisen alls. Bättre att de fixar byrån åt mig så den blir klar. Pappa är ju duktig på det.

Nu ska jag snart till jobbet. Barnen och Mikael står och spelar wii. Men det är mest Mikael och hans kompis som spelar.. Haha de såg ganska roliga ut då de dansade ;-)

Jobba.

Jobbade i onsdags kväll (tror jag det var), när jag hade ca 1 timma kvar på jobbet så hade jag enormt ont av foglossning. Kunde knappt röra mig. Vägen hem var inte rolig kan jag säga. Tog alvedon hemma och lade mig. Var mycket bättre på morgonen efter.
Igår kväll jobbade jag igen. Hade inte ett dugg ont! Tog till och med en promenad till konsum efter jobbet innan jag gick hem. Hur kan det göra ont ena dagen och inte andra? Gick ungefär lika mycket båda kvällarna. Kanske är lite vad jag gör på dagarna? Gick ju med barnen till och från dagis/skola i onsdags. Igår var jag mest hemma.
Ska jobba ikväll så vi får se hur det är då.

Idag ska vi flytta förrådet klart. Så gubben inte kan klaga sen. Hoppas nästan på att han kommer när vi håller på för både Mikael och pappa är lite sura på gubben när han höll på så. Och pappa ska hjälpa till idag ;-) Jag och mamma ska leka med barnen och jag ska väl kika på några saker som ska kollas igenom.

Bara Lia hemma idag. Melwin hade ringt mormor igår och velat åka dit så då fick han sova över. Han vart överlycklig. Ska hämta han på förmiddagen sen.

Söta Melwin.

Melwin frågade igår innan han skulle somna när pappa kom med bebisens säng. Sen frågade han om bebisen kom idag också. Melwin frågar dagligen om bebisen ska komma nu. När jag sa att bebisen kommer efter att han fyllt 4 år så började han nästan gråta. Så sött. Han längtar verkligen ;-)

Har precis ätit frukost med baranen. Mikael jobbar. Måste hoppa in i duschen sen med barnen. Vi ska på kalas och sen ska Lia på kalas till en tjej i klassen.

Gubbjävel..

De håller på att renovera och bygga ihop 2 lägenheter över oss till sex rum och kök. Det är en gubbe med en utländsk fru och 2 barn som ska flytta in. Gubben har frågat pappa flera gånger när de blir klara. Pappa har bara svarat att det blir klart när det är klart. Han har till och med fått nycket och ställt in grejer i förrådet. (samma som vi har kvar). Men de ska inte flytta in förrän den 1 mars. Alltså sa Göte att vi behövde inte ha brottom med att flytta våra saker. Med tanke på att vi inte ens kommer in där utan huvudnyckel.
Nu var gubbjäveln här och flyttade in mer saker. Sammtidigt såg han väl våra saker som är kvar. Då står han i trappuppgången och skriker och svär åt sin tjej/fru att nu ska jävlar de här sakerna väck. Han syftade på våra saker som är kvar. Sen knackar han på alla dörrar i hela trappuppgången och frågar vems saker det är. Jag öppnade INTE. Just för att Mikael inte är hemma.

Ringde till pappa och han sa att gubben är inte riktigt klok. Att han ska vara glad att han fåt flytta in lite grejer. Igentligen skulle han ju inte haft nyckeln förrän den 1 mars..

Så nu på söndag så ska vi flytta resterande av våra saker. Blir bara de sakerna som ska till tippen kvar sen. De ska vi försöka ta på måndag. Sen behöver inte gubben bry sig mer.
Har en känsla av att han lär vara till problem sen när de flyttat in.

Hemma själv med barnen.

Mikael åkte precis nu till jönköping. Han ska kolla på en begagnad spjälsäng. En som är dyrare med bättre madrass. Är den inte fräch så går han in på ikea och köper en ny säng. Vi vill bara ha klart allt nu. Är ju bara 16 veckor kvar. Det gå så fort. Man vet aldrig den kanske kollar ut lite tidigare?

Melwin är så trött. Så det bli nog snart lite kvällsmat framför teven ikväll. Brukar äta det på fredagar framför teven. Barnen ser alltid på kent agent och sen barda. Känner på mig att Melwin kommer somna i soffan eller vagnen som fortfarande står inne. Han har suttit i den hela eftermiddagen och "vilat"..
Nä, få Lia att städa upp på sitt rum. Har tjatat på henne i ca 30 minuter nu. Hon bara leker vidare. Ser ut som ett bombnedslag där inne.

Säng.

Idag ska Mikael åka ner till jönköping och förhoppningsvis köpa en spjälsäng. Skönt då är det mesta klart, bara vagn kvar och lite smågrejer.

Idag när jag skulle hämta barnen så slängde jag igen dörren och glömde nycklar och mobil på hallbyrån. Smart? Nej.
Det gick bra idag för Mikael slutade 11.45 så vi var ute en liten stund i pulkabacken innan han kom hem. Annars så såg jag att min pappa var i lägenheten över oss och målade. Han har ju huvudnyckel så det hade löst sig ändå. Annars så har ju mamma våran extranyckel.

Barnen sitter och kollar på Planet 51. Melwin ligger i sin vagn. Jag tog in den på förmiddagen och skurade rent den. Vilken skillnad det blev!


Bm-besök.

Igår var jag på kontroll på mvc. Allt var bara bra. Blodtryck på 100/60. Sf måttet låg på 24 cm. Och hjärtljuden var på 148 slag/min. Så nu tror jag absoluit på att det blir en tjej. Melwin hade hjärtslag på 120-128/min. Lia hade 142-150/min. Haha bra om det blir en tjej för vi har fortfarande inget pojknamn. Så jäkla svårt! Två flicknamn har vi som är väldigt lika varandra så vi får se vilket det kan bli om det bli en tjej. Men namnen är hemliga tills bebis är född.

Var ett riktigt kaos vid skolan idag på morgonen. Brukar vara kaos ändå med bussar och bilar i backan upp. Men idag så var det lastbilar och lyftkranar som åkte där också. De ska sätta upp en barack på baksidan av skolan. Kan ju bara tala om att det var ingen liten lyftkran de kört dit! Melwin ville stanna kvar där hela dagen tills vi skulle hämta Lia, bara för att få se lyftkranen.

Inatt på natt nummer 10 utan blöja för Melwin så hände en olycka för första gången. Tidigt i morsse så vaknade han och hade kissat. Men hela 9 nätter utan en olycka är riktigt bra!

RSS 2.0